fbpx
21 april 2021

🔄 De Nationale Sollicitatiedag van 2021 gemist? Hier kijk je de webinars terug!

De Nationale Sollicitatiedag van 2021 is een groot succes. Op deze terugkijkpagina beleef je het evenement opnieuw.

Heb jij de Nationale Sollicitatiedag van 2021 gemist? Of was je wel aanwezig, maar wil je een of meerdere webinars gewoon nog een keer bekijken? Dan kun je terecht op deze pagina! Je vindt hier niet alleen de webinars van verschillende sollicitatie-experts, maar ook hun presentaties. Veel kijkplezier!

‘In jezelf blijven geloven tijdens het solliciteren’

Solliciteren is een pittige klus. Je doet hard je best om uit de vele brieven en gesprekken gekozen te worden, maar keer op keer word je afgewezen en krijg je tegenslag te incasseren. Hoe blijf je in jezelf geloven? En wat zegt de wetenschap daarover? Zelfvertrouwenscoach Jikkie Has legt het je in dit webinar uit.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie: In jezelf blijven geloven tijdens het solliciteren

‘Een succesvolle carrièreswitch: hoe doe je dat?’

Cees Bakker van SollicitatieLAB heeft al veel mensen begeleid bij een succesvolle carrièreswitch. In dit webinar gaat hij in op de succesfactoren en valkuilen daarbij. Welke overstappen hebben een grote kans op succes en welke niet? Hoe ga je om met ontbrekende kennis en ervaring? Hoe maak je een switch cv? En hoe kom je eigenlijk in contact met werkgevers?

Bekijk hier het webinar:

De presentatie van deze webinar kan je opvragen door een mail te sturen naar cees@sollicitatielab.nl.

‘Assessments, helpen ze ons?’

Natuurlijk geef jij tijdens je sollicitatiegesprek alleen sociaal wenselijke antwoorden. “Ja, ik ben een harde werker,” zeg je met droge ogen. En: “Nee, ik heb geen 9 tot 5-mentaliteit.” Dat klinkt misschien goed, maar het levert ook een probleem op. Recruiters hebben dat riedeltje die dag namelijk al zo vaak gehoord dat ze het kunnen dromen. Hoe onderscheid jij je wel tijdens je sollicitatie? Welke talenten heb jij die jou uniek maken? Je komt erachter met door middel van assessment. Joop Stroes van Empathie Plus legt je er in dit webinar alles over uit.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie: Assessments, helpen ze ons?

‘Van cv-taal naar jouw verhaal in een korte video’

In een videopitch kom jij spraakmakend in beeld en is direct duidelijk wat jij voor je doelgroep kan betekenen. De recruiter is binnen 15 seconden overtuigd: ‘Die wil ik spreken!’. Dat is de theorie. In dit webinar neem ik je mee in de praktijk van de stap van ‘saaie’ cv-taal over opleiding, ervaring en competenties naar jouw persoonlijk verhaal over je drive, droom en ambitie. Genoeg kandidaten met een vergelijkbare opleiding en ervaring. Maar één met jouw unieke meerwaarde: je drive, droom en ambitie! Welkom in dit interactief webinar, boordevol met tips, tricks en praktische oefeningen.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de handout van deze webinar: Handout van CV naar Persoonlijk Verhaal

‘Neem pauze van je sollicitatiestress’

Solliciteren levert een hoop stress op.  Van die stress kom je niet zo snel af: het hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig kan je wel leren pauzeren, zo kan je beter met stress omgaan. Dat doen we met een mindfulness en vriendelijkheidsoefening. In deze webinar geen tips voor je cv maar een moment om even op adem te komen. Heleen Timmerman leert je waarom solliciteren zo stressvol is én hoe je ermee om kan gaan.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie: Neem pauze van je sollicitatiestress

‘Vijftigplus en solliciteren’

Ben jij je werk kwijtgeraakt als vijftigplusser? Dan merk je misschien dat het best lastig is om weer aan de slag te komen. Die jonge recruiter denkt bij jouw geboortedatum aan een ouderwets persoon, je had haar vader of moeder kunnen zijn! Misschien ontdek je ook dat er weinig vacatures meer zijn in jouw oude beroep of functie. Waar kun je jouw vaardigheden en kennis dan wél inzetten? Erik Lambooy van WerkenVoorElkaar legt het uit.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie: Vijftigplus en solliciteren

‘Persoonlijk leiderschap’

Ongeacht wat er gebeurt in je leven, externe factoren mogen nooit de schuld krijgen. Dat klinkt misschien heftig, maar doe je het wel, dan blijf je een slachtoffer zonder vooruitzicht. Je mist daardoor kansen die je normaalgesproken wel zou pakken. Hoe je omgaat met tegenslag bepaalt dus je succes. Hoe? Dat vertelt Lucinda Douglas tijdens deze sessie.

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie: Persoonlijk leiderschap

’10 signalen die erop wijzen dat je toch in de juiste job zit’

Velen onder ons werken minstens veertig uren per week. We zijn meer op ons werk dan dat we thuis zijn bij onze geliefden. Het is dan ook belangrijk dat we ons goed voelen op ons werk. Als we ons niet goed voelen, heeft dit invloed op ons zelfbeeld, ons zelfvertrouwen, ons geluk en dus ook op onze omgeving. In dit webinar geeft Nele De Boeck – zelfvertrouwencoach, loopbaanbegeleidster en auteur – alvast tien signalen die erop wijzen dat je de juiste baan hebt en in een juiste werkomgeving zit.

Bekijk hier de webinar:

Download hier de presentatie: 10 signalen juiste job

‘Talent in ontwikkeling’

Wat is jouw talent? Als je gaat solliciteren is het van belang dat je zelf weet welke talenten je wilt gaan inzetten. Hoe kom je erachter wat jouw talenten zijn? En hoe zorg ervoor dat je een baan kiest die hierop aansluit zodat je ze nóg beter kunt maken. In dit webinar neemt Nina Kuijper van Modoc je mee in hoe je achter je (soms voor jou vanzelfsprekende) talenten komt en op welke manier je deze het beste kunt inzetten en ontwikkelen.

Bekijk hier de webinar:

Download hier de presentatie: Talent in ontwikkeling

‘Pimpen of straktrekken: geef je cv een boost’

Het cv is één van de eerste indrukken die een werkgever van jou krijgt. Tegenwoordig gebeurt dat volledig digitaal en steeds vaker met behulp van het ATS: een systeem dat jouw cv scant, nog voordat de recruiter het te zien krijgt. Daarbij is de uitstraling van jouw cv afhankelijk van de functie, de afdeling of de organisatie. Hoe ga jij opvallen? En welke indruk ga jij achterlaten?

Bekijk hier het webinar:

Download hier de presentatie:Pimpen of straktrekken: geef je cv een boost