fbpx
15 juli 2021

4 manieren om jouw sterke eigenschappen te ontdekken

Wil jij aan je recruiter uitleggen wat je sterke eigenschappen zijn, maar heb je stiekem geen idee? Niets aan de hand! Met deze 4 manieren ontdek je binnen de kortste keren waar jij goed in bent.

Iedereen is ergens goed in, maar niet iedereen weet van zichzelf in wat. Tijdens je sollicitatieproces is dat lastig: ‘wat zijn je sterke eigenschappen?’ is immers de eerste vraag die veel recruiters stellen. Wij hebben 4 manieren om het antwoorden op die vraag te onderzoeken voor je op een rijtje gezet.

Manier 1: vraag het je omgeving

Misschien herken je dit: je hebt zelf geen idee waar je goed in bent, maar je kan voor al je vrienden en familieleden een lange lijst van hun sterke eigenschappen maken. Dat komt niet omdat jij nergens goed in bent en zij allemaal wel. Het is voor veel mensen simpelweg eenvoudiger om de sterke punten van anderen te zien, dan de eigen.

Doe daar je voordeel mee en draai het om! Vraag eens aan mensen in jouw omgeving waar je goed in bent. Natuurlijk kan je de vraag aan één vriend of vriendin stellen, maar het is nog veel beter om hem aan verschillende mensen voor te leggen. Heb je een aantal antwoorden binnen? Analyseer dan welke eigenschappen je het vaakst hebt gehoord en bedenk of jij jezelf daarin kunt vinden.

Ook niet onbelangrijk: sta open voor antwoorden die je niet had verwacht! Als anderen jou een vaardigheid toeschrijven die je niet meteen herkent, is het makkelijk om hem af te wijzen. Maar als je je best doet om na te gaan wat de ander bedoelt, kan je misschien een waardevolle vaardigheid aan je cv toevoegen.

Manier 2: doe een test

Op het internet vind je talloze zelftests die analyseren waar jij goed in bent. Deze competentietest op 123test.nl (€16,-) is daar een goed voorbeeld van. De uitslag die eruit rolt is superconcreet: je ziet meteen over welke eigenschappen je in je sollicitatiebrief en bij je sollicitatiegesprek kunt vertellen. De test laat je bovendien zien welke competenties je nog kunt ontwikkelen, en suggereert manieren waarop je dat kunt doen. Het nadeel van een test als deze? Het gaat ervanuit dat je al een beetje weet welke goede eigenschappen je hebt. Vervolgens wordt daar dieper op ingegaan.

Begin je vanaf het nulpunt en heb je nog geen idee wat jouw sterke vaardigheden zijn? Dan is de beroepskeuzetest van JobPersonality zeer geschikt. Die test is gratis en bestaat uit 30 vragen. Je krijgt erin steeds twee beroepen te zien, aan jou de taak om het vak dat jou het leukst lijkt aan te klikken. Dus: ben je liever treinconducteur of pakketbezorger? En repareer je liever een dak of een meterkast?

Maak je geen zorgen: het resultaat van de test is niet een lijst van beroepen die goed bij jou passen. Je krijgt namelijk een overzicht met je twee sterkste persoonlijkheidseigenschappen en ziet vervolgens op welke competenties je verder hoog scoort. De test blijft natuurlijk een gratis tool, het is daarom belangrijk dat je bij jezelf nagaat in hoeverre jij je in de resultaten herkent. Maar je hebt nu in ieder geval een uitgangspunt bij het onderzoeken van jouw sterke eigenschappen. En kan je de eigenschappen met praktijkvoorbeelden illustreren? Dan kun je ze zeker ter sprake brengen in jouw sollicitatiebrief of -gesprek.

Manier 3: hou een energiedagboek bij

Als je iets doet waar je goed in bent, krijg je daar energie van. Ga maar na: je doet iets dat lukt, en dat geeft een goed gevoel. Daarbij maakt het niet uit of je een tennisbal op de juiste manier serveert, met succes een bepaalde toen zingt of het correcte antwoord invult in een kruiswoordpuzzel: hetzelfde competente gevoel maakt zich iedere keer meester van je.

Om erachter te komen waar jij goed in bent, is het daarom een idee om een week lang bij te houden waar jij energie van krijgt. Doe je iets waar je blij van wordt en dat je het liefst nog een keer wilt doen? Schrijf het dan op, ook als het dingen zijn die je nooit in je werk nodig zult hebben. Bekijk je lijst aan het eind van de week en ga na of je een patroon kunt ontdekken in de zaken die jou energie geven. Leef jij bijvoorbeeld helemaal op wanneer je iemand kunt helpen? Dat betekent dan dat je zorgzaam bent.

Wil jij je energiedagboek extra goed bijhouden? Schrijf dan ook op van welke activiteiten je totaal geen energie kreeg. Kon je niet wachten totdat je schoonmoeder klaar was met het verhaal dat ze vertelde? Dan is de kans groot dat je geen supergoede luisteraar bent. Pas op: als je conclusies verbindt aan het omgekeerde energiedagboek is het risico op een verkeerde diagnose iets groter. Om het voorgaande voorbeeld erbij te halen: misschien kan je ontzettend goed luisteren, maar is je schoonmoeder nu eenmaal de saaiste vrouw op aarde.

Manier 4: neem deel aan een denkbeeldig groepsproject

Hou jij van mentale gymnastiek? Dan kan je allereerst ‘creativiteit’ als een van je sterke eigenschappen opschrijven. Om ook je andere sterke eigenschappen te ontdekken, is de oefening van de denkbeeldige groepsopdracht voor jou een goede.

In de oefening – de naam verklapt het al een beetje – bedenk je wat een groep mensen zou moeten doen om tot een bepaald eindresultaat te komen. Een nieuwe reclamecampagne voor een frisdrank, bijvoorbeeld. Of het bouwen van een huis. Schrijf voor vier groepsprojecten op welke taken zouden bijdragen aan een succesvolle afronding ervan.

Ga vervolgens voor elk van de vier projecten bij jezelf na welke taken in het proces jij het liefst op je zou nemen. Bekijk nu of je een patroon kunt ontdekken in al die taken. Ben jij in ieder project steeds eindverantwoordelijk? Dan is ‘leiderschap’ een van jouw sterke eigenschappen. Neem jij in ieder droomproject de planning voor jouw rekening? Dan ben jij in ieder geval goed in organiseren.

Klaar voor de start? Af!

Welke van de bovenstaande vier manieren jij ook kiest (je kan zelfs een combinatie van manieren toepassen), de kans is groot dat je na afloopt beter inzicht hebt in jouw sterke eigenschappen. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld ze ook kent. Breng ze ter sprake in je sollicitatiegesprek, noem ze in je sollicitatiebrief en plaats ze bovenaan je cv. En laat ze ook naar voren komen in je netwerkgesprekken en op LinkedIn. Als een recruiter die jou tegenkomt meteen ziet waarin jij excelleert, is de kans een stuk groter dat je snel een nieuwe baan vindt.