fbpx
6 april 2021

5 concrete soft skills voor op je cv

soft skills

Soft skills worden met de dag belangrijker, ze mogen dus absoluut niet ontbreken op je cv. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw zachte vaardigheden opvallen? In ieder geval niet door met containerbegrippen als ‘creatief’ en ‘teamspeler’ te smijten. Hoe wel? Wij doen een paar suggesties!

Wanneer een recruiter jouw cv onder ogen krijgt, kijkt-ie waarschijnlijk als eerste naar je hard skills. Dat zijn vaardigheden die je écht nodig hebt: werkervaring en diploma’s bijvoorbeeld. Wil je piloot worden? Dan moet je nu eenmaal een vliegbrevet hebben.

Steeds belangrijker

Tegelijkertijd worden soft skills, vaardigheden die er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij goed communiceert, lekker in een team ligt en niet snel in paniek schiet, ook steeds belangrijker. Volgens ons eigen onderzoek van december vorig jaar is de culture fit, die bijna helemaal door soft skills bepaald wordt, voor veel recruiters doorslaggevend.

Geen clichés

Geen wonder dus, dat veel werkzoekers tegenwoordig hun soft skills op een prominente plek op hun cv vermelden. Als jij je baankansen wil vergroten, raden we je zeker aan om dat ook te doen. We willen je wel meteen een waarschuwing meegeven: denk goed na over de soft skills die je vermeldt! Want van saaie, clichématige vaardigheden wordt geen enkele recruiter wijzer.

In andere woorden: vermijd soft skills als ‘harde werker, ‘creatief’ en ‘teamspeler’. Iedere andere sollicitant heeft die ook op z’n cv staan. Je valt er dus niet mee op, en een recruiter zal vraagtekens zetten bij de waarheid ervan.

De hamvraag is vervolgens: welke soft skills vermeld je wél op je cv? Zorg er in ieder geval voor dat jouw soft skills concreet zijn en dat je niet in breed interpreteerbare clichés vervalt. Hieronder doen we een aantal suggesties:

1.   Feedback geven en ontvangen

Ook al werk je bij het beste bedrijf in jouw sector, er is altijd ruimte voor verbetering. Daarom zijn hiring managers en recruiters continue op zoek naar mensen die niet alleen veel vakkennis hebben, maar ook tot het gaatje gaan om bestaande processen te verbeteren.

Dat kan je alleen doen als je goed bent in het geven van opbouwende feedback, en je feedback aan jouw adres op een constructieve manier kan verwerken. Herken jij jezelf hierin? Zet het dan op je cv!

2.   Oplossingsgericht denken

Wat doe je als er iets misgaat op de werkvloer? Schiet je in paniek, ga je op zoek naar een zondebok of kom je meteen in actie om het probleem op te lossen? Als jij van jezelf weet dat je heel makkelijk die schakel in je hoofd kunt omzetten, is dit een soft skill voor op jouw cv.

3.   Emotionele intelligentie

We weten allemaal wat het IQ is, maar heb je ook wel eens van het EQ gehoord? Dat zegt niets over je feitelijk intelligentie, maar alles over je emotionele voelspriet. Heb jij een hoog EQ, dan voel je goed aan hoe jouw leidinggevenden, collega’s en klanten op jou reageren. Dat kan van pas komen bij het in goede banen leiden van iedere professionele interactie: of je nu als salesmedewerker een product wilt verkopen, als klantenservicemedewerker een klager wilt kalmeren of als projectleider je team wilt overtuigen van jouw visie. Heb jij een zesde zintuig voor emotie? Zet je EQ dan op je cv!

4.   Omgaan met conflict

Recruiters hebben vaak een hekel aan cv’s waarop iemand aangeeft een ‘teamspeler’ te zijn. Allereerst omdat ze het op bijna ieder cv zien, maar ook omdat het niet erg concreet is. Wat kan jij als ‘teamspeler’ dat iemand anders niet kan?

Wil jij toch koste wat kost overbrengen dat je goed in een groep functioneert? Bedenk dan eens waarom dat zo is. Misschien is het wel omdat je goed bent in conflictbemiddeling. Dat is namelijk niet alleen iets voor hr-medewerkers en managers. Als jij een gave hebt voor het sussen van ruzies, kan je namelijk ook conflicten binnen het team waarvan je deel uitmaakt in de kiem smoren. Herken jij jezelf hierin? Zet het dan op je cv, een recruiter weet meteen wat-ie aan je heeft!

5.   Oog voor de klok

Iedere werkgever zoekt mensen die veel en goed werken in een zo kort mogelijke tijd. Hoe goed jij jouw werk doet valt onder de categorie hard skills, daar gaan we hier geen woorden aan vuilmaken. Maar de hoeveelheid werk die je doet en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt, heeft alles te maken met je soft skills.

Kortom: kan jij goed een strakke planning maken? Schakel je hulp in voor klussen waar je niet uitkomt, in plaats van dat je urenlang zelf de materie probeert uit te zoeken? En vind je niets belangrijker bij een vergadering dan dat iedereen zo snel mogelijk weer aan de slag kan? Dan heb jij oog voor de klok, je bent goed in timemanagement. Voor veel recruiters is dat enorm waardevol, en dus mag het niet ontbreken op je cv!