fbpx
20 juli 2021

5 dingen die je moet weten over aanbevelingen op LinkedIn (met voorbeelden)

LinkedIn-aanbeveling

Wil je bewijzen dat jij voor iedere recruiter een droomkandidaat bent? Vraag anderen dan een LinkedIn-aanbeveling op jouw profiel te plaatsen! In dit artikel vind je 5 dingen die je moet weten over aanbevelingen op LinkedIn.

Ga je een avondje uiteten? Dan check je voor het zover is toch eerst even de recensies van het restaurant dat je op het oog hebt? De menukaart op de website van die chique tent ziet er misschien prima uit, maar alleen anderen kunnen je vertellen of die beloften werkelijk worden waargemaakt.

Wanneer een recruiter jouw LinkedIn-pagina bezoekt, gebeurt als het ware hetzelfde als wanneer jij online een eetgelegenheid uitkiest. Jouw LinkedIn-profiel – dat is dus jouw menukaart – is immers om je vingers bij af te likken: je hebt een indrukwekkend cv, een aantrekkelijke profielfoto en volgens je persoonsomschrijving bezit je veelgevraagde vaardigheden.

Maar wil een recruiter zeker weten dat jij echt zo goed bent als je zelf zegt? Dan scrolt hij op jouw LinkedIn-profiel naar beneden. Daar kunnen jouw connecties namelijk aanbevelingen achterlaten. Hebben anderen ook een hoge pet op van jou? Dan weet de recruiter dat-ie goed zit.

In dit stuk sommen we 5 zaken op die jij over LinkedIn-aanbevelingen moet weten.

Aanbevelingen maken van jou een aantrekkelijke kandidaat

Heb jij aanbevelingen van andere mensen op je profiel? Dan vergroot je daarmee de kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Waarom dat zo werkt legden we hierboven eigenlijk al uit: jij kan wel zeggen dat je in van alles goed bent, maar een recruiter gelooft het pas als hij het ook van anderen hoort.

Bedenk daarbij dat recruiters vaak drukke mensen zijn. Zij hebben niet per se zelf de tijd om uit te zoeken wie op zijn LinkedIn-profiel liegt, en wie de waarheid vertelt. Iemand die door derden wordt aanbevolen, heeft daardoor al snel een streepje voor.

Bedenk ook dat een werkgever een grote investering maakt als hij jou uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Jouw interview kost hem immers manuren en in sommige gevallen zelfs assessmentkosten. Sta jij op het punt een grote uitgave te doen? Dan check je eerst online de recensies. Voor jouw potentiële werkgever is dat niet anders.

#1: Je kan iemand makkelijk om een aanbeveling vragen

Ben je ervan overtuigd dat jouw LinkedIn-profiel beter af is met een aantal aanbevelingen? Goed zo! Begin nu door jezelf af te vragen van wie je een aanbeveling zou willen krijgen. Denk daarbij onder andere aan (voormalig) opdrachtgevers, klanten, docenten en werkgevers die onder de indruk waren van jouw werk.

Heb je een aantal potentiële aanbevelers op het oog? Maak dan een connectie met ze als je dat nog niet had gedaan. Alleen connecties kunnen jou namelijk aanbevelen. Ga vervolgens naar hun profiel en klik op de knop ‘Meer’. Die vind je meteen naast de blauwe ‘Bericht’-knop. Klik je de ‘Meer’-knop aan, dan verschijnt een uitklapmenu. Daarin kun je de optie ‘Verzoek om een aanbeveling’ aanklikken. (Zie de afbeelding hieronder).

LinkedIn-aanbeveling

Vervolgens vraagt LinkedIn je hoe je jouw potentiële aanbeveler kent. Heb je die vragen ingevuld? Dan kun je hem of haar nu een bericht sturen. Je legt daarin uit waarom je om de aanbeveling vraagt.

Bijvoorbeeld: “Beste Peter, ik hoop dat je tevreden bent met het werk dat ik de afgelopen tijd heb afgeleverd. Mag ik je nu vragen een aanbeveling over mij te schrijven? Het zou mij enorm helpen in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Alvast bedankt!”

#2: Je moet uitkijken aan wie jij je aanbeveling geeft

Het is kortom supermakkelijk voor anderen om een aanbeveling over jou te schrijven. Maar jij kan ook eenvoudig anderen aanbevelen. Nu denk je misschien: “Mooi! Dan beveel ik anderen aan, zodat zij mij aanbevelen.”

Fout gedacht! Onderaan je profiel komt namelijk niet alleen te staan wie jou heeft aanbevolen, maar je ziet ook wie jij een aanbeveling hebt gegeven (zie foto hieronder). Ziet een recruiter dat je alleen positieve feedback krijgt van mensen die jij in het zonnetje hebt gezet? Dan raakt die recruiter al snel achterdochtig. Ben jij echt zo goed als die mensen beweren, of is dit steeds een return the favour-gevalletje? Oftewel: krijg jij alleen aanbevelingen van mensen die jij aanbeveelt, dan zijn die aanbevelingen weinig waard.

Dat betekent niet dat je nooit iemand aan moet bevelen. Juist niet. Want ziet een recruiter dat jij aanbevelingen schrijft, dan weet hij dat jij geen egoïst bent. Jij neemt immers graag de tijd om iemand die je de moeite waard vindt aan te bevelen, zonder er iets voor terug te krijgen. Dat zegt veel over jouw karakter.

Heb jij (voormalig) collega’s of leidinggevenden die jouw aanbeveling verdienen? Ga dan weer naar de ‘Meer’-knop op hun profiel. In het uitklapmenu zie je onder ‘Verzoek om aanbeveling’ de knop ‘Aanbevelen’ staan. Klik erop, vertel LinkedIn hoe je de persoon in kwestie kent en schrijf iets aardigs.

Bijvoorbeeld: “Ik ken Henk als een gedreven marketeer die gecompliceerde marketingstrategieën zo helder uitlegt dat de grootste leek ze nog begrijpt. Met een kennis van de markt waarvan je achteroverslaat en een gezonde dosis humor, weet hij ieder product aan de man te brengen. Altijd als ik een marketeer nodig heb, bel ik Henk als eerst.”

#3: Aanbevelingen waar je niet blij mee bent moffel je makkelijk weg

Heeft iemand jouw verzoek gehonoreerd en inderdaad een aanbeveling voor jou geschreven? Dan krijg je daar van de aanbeveler een geautomatiseerd berichtje over: je ziet het dus als je op het tekstwolkje in de menubalk klikt. Als je wilt, kun je instellen dat LinkedIn je een e-mail stuurt wanneer je wordt aanbevolen.

Nu is het zaak om jouw aanbeveling te checken, dat doe je door op de link in het berichtje te klikken. Hoogstwaarschijnlijk is jouw aanbeveling glansrijk, niemand maakt immers tijd vrij om een negatieve aanbeveling te tikken. In het menu dat de link heeft geopend kun je de aanbeveling accepteren voor publicatie op je profiel. Vergeet dat niet te doen, anders was al je moeite (en die van de aanbeveler) voor niets! En stuur je aanbeveler een berichtje terug om hem of haar te bedanken.

Ben je om wat voor reden dan ook toch ontevreden over je aanbeveling? Dan kun je twee dingen doen. Allereerst kun je jouw aanbeveler een persoonlijk bericht terugsturen. Daarin kun je hem of haar vragen de aanbeveling aan te passen.

Is je aanbeveler daar niet toe bereid? Dan kun je de aanbeveling simpelweg niet accepteren voor publicatie. Heb je hem al wel gepubliceerd en bedenk je later pas dat-ie meer kwaad dan goed doet? Scrol dan naar beneden op je LinkedIn-profiel en klik op het potlood. Je komt nu in een menu waarin je jouw aanbevelingen kunt beheren: aanbevelingen die je weg wilt moffelen klik je ‘uit’ en aanbevelingen die je wilt laten zien klik je ‘aan’.

Helaas kan je de volgorde waarin jouw profielbezoekers jouw aanbevelingen zien niet aanpassen. Je mooiste aanbeveling bovenaan zetten kan dus niet: ze worden gewoon chronologisch weergegeven. Hopelijk komt daar op termijn verandering in.

Alleen connecties kunnen aanbevelingen schrijven

Nog een klein dingetje om op te letten: alleen jouw connecties kunnen een aanbeveling achterlaten. Dat betekent ook dat wanneer iemand jouw connectie verwijderd, jouw aanbeveling daarmee vervalt.

Gaat jouw aanbeveler met pensioen en verwijdert diegene om privacy-redenen daarna zijn LinkedIn-profiel? Of wordt jullie connectie om een andere reden verbroken? Dan ben jij ook je aanbeveling kwijt. Maak daarom zo nu en dan een screenshot van alle aanbevelingen die je ontvangt. Door op deze manier een back-up te maken weet je zeker dat je ze niet kwijtraakt!