• Comments Off on

Adresgegevens op het cv vermelden

Is het nodig om je volledige adres te vermelden op het cv?

De adresgegevens zijn een standaard onderdeel van vrijwel alle gratis cv’s die te downloaden zijn. Best gek eigenlijk, omdat het tegenwoordig geen toegevoegde waarde meer heeft. Deze conventie stamt nog uit de tijd dat cv’s en brieven per post werden verstuurd.

Is het eigenlijk nog wel nodig, die adresgegevens?

Locatie is belangrijk voor werkgevers

Je adresgegevens zijn nog slechts gedeeltelijk interessant. Je straat, huisnummer en postcode zijn tegenwoordig irrelevant. Solliciteren gaat tegenwoordig volledig digitaal. Slechts wanneer je daadwerkelijk wordt aangenomen en je bijvoorbeeld het contract opgestuurd krijgt, is het handig voor de werkgever. Buiten deze situatie is het onnodige vulling van het cv.

Je woonplaats is echter wel degelijk belangrijk voor de meeste werkgevers. Zo hebben ze graag personeel dat niet te ver uit de buurt woont en wel om drie redenen:

  1. Spoedklussen kunnen snel opgevangen worden
  2. Reiskostenvergoeding
  3. Voor sommige regionale diensten heeft men liever mensen uit de regio

Dus, adresgegevens opnemen in cv?

Zet in ieder geval je woonplaats op je cv. Of je de rest van je adres opneemt is om het even, maar realiseer je wel dat het inmiddels eigenlijk slechts nog een conventie is.

De algemene regel voor cv’s is dat je de zaken schrapt die geen toegevoegde waarde hebben voor je marktwaarde als sollicitant. Wil je dan toch graag je adresgegevens opnemen, zet deze dan netjes op één tekstregel neer zodat je het cv kort houdt.

Voorbeeld van adresgegevens op het cv

Niet zo:
Wildenalaan 29 (1)
1241 DK (2)
Waddinxveen (3)

Maar zo:
Wildenalaan 29, 1241 DK, Waddinxveen (plaats mag in hoofdletters)

Of:
Wildenalaan 29, Waddinxveen (post komt ook zonder postcode aan)

Of nog korter:
Woonplaats: Waddinxveen

In het eerste voorbeeld wordt er totaal onnodig gebruik gemaakt van maar liefst 3 tekstregels terwijl je het cv altijd zo kort mogelijk wilt houden.

Zelf een top-cv opstellen?

Lees in het cv-handboek over de methodes die ik gebruik om cv’s op te stellen voor mijn klanten. Bekijk het boek hier!

Comments are closed.