fbpx
28 september 2020

Achtergrond bij het LinkedIn-debat: wat is anoniem solliciteren precies?

Debat

Sollicitatiedokter organiseert vandaag een LinkedIn-debat. Daarbij staat discriminatie op de arbeidsmarkt centraal. Onze stelling is als volgt: Anoniem solliciteren is de oplossing voor arbeidsdiscriminatie. Je kunt jouw laten mening weten door commentaar of een reactie achter te laten onder het LinkedIn debat. Maar voor je kan bepalen of je het eens of oneens bent met deze stelling, is het goed om anoniem solliciteren te definiëren.

Wat is dat nou eigenlijk, een anonieme sollicitatie. De kans is groot dat iedere HR-medewerker je een ander antwoord geeft. Ook werkzoekenden zullen elk een andere definitie hebben, waarbij ze uitgaan van hun eigen achterstandspositie op de arbeidsmarkt.

Voor iedereen iets anders

Ga maar na: voor iemand met de Turkse of de Marokkaanse nationaliteit is anoniem solliciteren waarschijnlijk het weglaten van de naam en pasfoto. Op basis daarvan wordt deze groep immers vaak niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Op dezelfde manier betekent anoniem solliciteren voor 50-plussers het schrappen van de geboortedatum op het cv. Tot slot zullen vrouwen en non-binaire personen onder anoniem solliciteren verstaan dat ze hun gender op het cv in het midden laten.

Onze definitie

In het door Sollicitatiedokter georganiseerde LinkedIn-debat kiezen we ervoor om een anonieme sollicitatie als volgt te definiëren: Een anonieme sollicitatie is een sollicitatie waarin je de naam, pasfoto, leeftijd, burgerlijke staat, en geslacht weglaat.

Bij een anonieme sollicitatie lever je in andere woorden een cv en een motivatiebrief in bij je potentiële werkgever waarin geen informatie staat waarop nog vaak wordt gediscrimineerd.

Trickle

Alhoewel anoniem solliciteren op dit moment nog niet de norm is, ontstaan er de laatste tijd steeds meer initiatieven die het wél mogelijk maken. Zo begonnen Roos Aduagyei (24) en Nica Renoult (32) vorige maand een vacaturebank waar alleen anonieme sollicitaties op worden geaccepteerd.

De initiatiefnemers van de bank, die Trickle heet, hopen zo zowel bewuste als onbewuste discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan, zo lieten ze weten aan het AD. Het interview dat ze aan het Algemeen Dagblad gaven vind je hier.

Doe mee!

Wat denk jij? Kan anoniem solliciteren een oplossing bieden voor discriminatie op de arbeidsmarkt? Doe dan vandaag (maandag) mee aan het door Sollicitatiedokter georganiseerde LinkedIn-debat en laat je mening horen.

vacaturezoeker

Op zoek naar een nieuwe baan? Vacaturezoeker 2020 vindt 8 keer meer vacatures dan andere vacaturebanken. Probeer het NU uit!