fbpx
31 maart 2021

Hoe dit kogelwerende kopje koffie jouw sollicitatie kracht bijzet

bulletproof coffee

Bulletproof coffee, heb jij er al eens van gehoord? Het drankje is inmiddels superpopulair bij iedereen die zich met gezondheid bezighoudt. Maar wist je dat het ook wonderen doet voor werkzoekers?

Een jaar of twee geleden werd bulletproof coffee binnen de kortste keren een hype, nadat de Amerikaanse voedselkenner Dave Asprey het voorgeschoteld kreeg op een berg in Tibet. Het geheime ingrediënt? De boter van een jak, een soort uit de klauwen gewassen koe die graag in de Himalaya vertoeft.

Bron van energie

Waarschijnlijk heb je bovenstaand schrijven met opgetogen wenkbrauwen gelezen. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Toch is de bulletproof coffee, een kogelwerend bakje dus, keigoed voor jouw sollicitatie.

Dat zit zo: toen Dave Asprey het brouwsel op die Tibetaanse berg soldaat maakte, had hij net een uitputtende wandeling achter de rug. Tot zijn grote verbazing voelde hij zich na het kopje koffie echter totaal niet moe. Sterker nog: als hij zou willen, had-ie een nieuwe berg op kunnen klimmen. Hij vond de koffie nog lekker ook.

Sollicitatiekoffie

Misschien heb jij als werkzoeker soms ook het gevoel dat je een berg beklimt. Al dat solliciteren gaat je immers niet in de koude kleren zitten. Recruiters zien dat aan je af. Kom je niet energiek over, dan gaat er al snel een rode streep door je naam.

Wil je wel vol energie bij je sollicitatiegesprek aanschuiven? En iedere ochtend weer de kracht vinden om aan een nieuwe sollicitatiebrief te beginnen? Dan is de bulletproof coffee voor jou misschien wel dé oplossing!

Zelf bulletproof coffee maken

Via deze link kan je een pak van de koffie aanschaffen. We zeggen er meteen eerlijk bij dat de bulletproof coffee een stuk duurder is dan Douwe Egberts. Het gaat daarnaast om kosten die je makkelijk kunt omzeilen, als je een beetje handig bent in de keuken. Het drankje kan je namelijk in een handomdraai zelf maken.

Geïnteresseerd? Zet dan eerst een normale kop koffie. Hou ondertussen je blender onder de warme kraan. Zodra je koffie klaar is, giet je hem daar namelijk in, en dan is het wel zo fijn als je drankje niet meteen afkoelt.

Blender

Zit je warme koffie in een warme blender? Dan is het nu zaak om de boter toe te voegen. Jakboter ga je bij de Albert Heijn niet vinden, maar grasboter – de boter van koeien die alleen maar gras hebben gegeten – is een uitstekend alternatief. Je kan ook prima ghee gebruiken, dat is een Ayurvedische botersoort. Wat voor boter je ook gebruikt, voeg er, afhankelijk van hoe groot je kop koffie is, een tot twee eetlepels van aan toe.

Giet ten slotte ook een of twee eetlepels MCT-olie of kokosnootolie in je blender en begin met mixen. Het drankje dat uit de blender komt, kan je meteen opdrinken.

Bulletproof coffee is heerlijk bij je ontbijt. Je merkt meteen dat je de rest van de dag vol energie zit. Sommige mensen drinken de koffie ook ’s middags, om een after lunch-dip te voorkomen.

Hoe bulletproof coffee werkt

Waarom de koffie zo goed werkt? Volgens voedingsspecialisten zit hem dat onder andere in de B-vitaminen, het kalium en mangaan dat je met iedere slok tot je neemt. Die doen wonderen voor de werking van je hersenen en voor je energieniveau. De vetoplosbare vitaminen die je dankzij de grasboter in het drankje aantreft bevorderen bovendien je spijsvertering.

De eerdergenoemde MCT-olie is op zijn beurt goed voor je uithoudingsvermogen, terwijl de vetten die ermee gemoeid gaan makkelijk door je lichaam worden afgebroken. Het geeft dus wel energie, zonder dat je dat terugziet op de weegschaal.

feedback