• Comments Off on

Datum en plaats vermelden op je sollicitatiebrief

Is het nodig om melding te maken van de plaats en datum waarop een sollicitatiebrief is geschreven of is dat ouderwets?

Een sollicitatiebrief is een zakelijk document en vrijwel alle zakelijke documenten vangen al vroeg op de pagina aan met een datum en plaats. Ditzelfde geldt voor je sollicitatiebrief.

Het sollicitatie-e-mailtijdperk

Bijna alle sollicitaties gaan tegenwoordig per e-mail. Digitaal solliciteren is sneller, makkelijker en goedkoper. Waar vroeger de datum op een sollicitatiebrief ter indicatie was van de schrijfdatum, is het tegenwoordig eigenlijk overbodig. We zien immers aan de e-mail wanneer deze is verstuurd. Schrijf je een sollicitatie-email waarbij je de ‘brieftekst’ direct in het tekstveld van de email zet dan is een datumaanduiding niet nodig. Schrijf je echter een brief die je als bijlage meestuurt dan is het verstandig om de zakelijke briefindeling te gebruiken. De datumvermelding is hiervan een vast onderdeel.

Zo vermeld je datum en plaats

Kies je ervoor de datum en plaats te vermelden, zorg er dan voor dat je de juiste formele standaard hanteert. Hier volgen enkele voorbeelden van de ‘juiste formele wijze’ voor het vermelden van de datum en plaats in een sollicitatiebrief.

  • Amsterdam, 14 december 2013
  • Heerlen, 25 januari 2014

Zoals je ziet, is de datum voluit geschreven, inclusief het jaar, en begint de maand met een kleine letter. De plaats betreft de locatie waar je schrijft op dat moment. De uitlijning van de datum is gewoonlijk links, net als de rest van de tekst.

Zelf een topbrief opstellen?

In het sollicitatiebriefhandboek lees je over mijn ‘magische formule’ voor het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven. Daarnaast bevat het boek tientallen voorbeeldbrieven! De gemiddelde klantwaardering is 4,9/5 🙂 Bekijk het boek!

Comments are closed.