fbpx
1 december 2020

De 5 tofste bijbanen in de Kerstvakantie

Kerstvakantie

Studenten opgelet! Het is weer bijna december – de duurste maand van het jaar. Sinterklaas, Kerst, oud en nieuw… Er moeten een hoop cadeautjes gekocht worden en vergeet het vele eten niet! Logisch dat je wat bij wilt verdienen om dit allemaal te bekostigen. Tijdens de coronaperiode is het lastig om op vakantie te gaan, maar misschien werkt dit juist wel in jouw voordeel. Nu heb je namelijk tijd voor een bijbaan! Wij geven je hieronder alvast wat inspiratie voor de leukste vakantiebijbanen.

1.   Cateringmedewerker

Grote kans dat jouw Kerstvakantie er dit jaar anders uit ziet dan normaal. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om uiteten te gaan met je familie. Ook mag je maar maximaal drie gasten ontvangen thuis – geen volle huiskamer dus dit jaar. Misschien heb je hierdoor wel een vrije Kerstdag over om wat bij te verdienen.

Er zullen een hoop mensen zijn die dit jaar een cateringbedrijf inhuren voor hun kerstdiner. Zo hebben ze toch nog een beetje het idee dat ze gezellig uiteten zijn. Of denk bijvoorbeeld aan bejaarden- of verzorgingstehuizen. Deze mensen kunnen hun geliefden misschien al maanden niet zien en voelen de kerstsfeer nog niet. Wat nou als jij deze mensen een geweldige avond kunt bezorgen? Super tof toch! En nog een voordeel: bovenop je salaris ontvang je vaak nog een leuke feestdagentoeslag.

2.   Postsorteerder

In de decembermaand is het altijd extra druk op de postkantoren. Alle liefdevolle kerstwensen worden per post verstuurd en deze willen de postbedrijven natuurlijk op tijd bezorgen. De verwachting is dat er dit jaar zelfs nog meer kaarten verstuurd zullen worden. Veel familie zal elkaar niet kunnen zien tijdens de feestdagen – dat betekent extra post!

Postsorteerders zoeken tijdens de Kerstvakantie parttime medewerkers die bereid zijn te helpen alle post op tijd te versturen. Dit is vaak voor een periode van 2 tot 3 weken en betaald goed. En aangezien ze veel mensen zoeken is het vaak ook nog eens harstikke gezellig werk. Bang voor lange reistijden? Maak je niet druk. Ze zoeken op dit moment in bijna alle grote steden extra versterking.

Ga jij solliciteren op een van deze bijbanen? Met het boek ‘Zo vind je een baan’ van Dorien Waasdorp bereid jij jouw sollicitatie ultiem voor!

Zo vind je een baan

3.   Coronamedewerker

Het is al een paar keer voorbij gekomen dit artikel – het coronavirus. Een vervelende en heftige situatie. Maar misschien kun jij wel iets positiefs betekenen in deze zware tijden. Teststraten door het hele land zijn nog op zoek naar versterking. Dit kan zowel parttime als fulltime. Er zijn vacatures beschikbaar als medewerker in de teststraat, waar je monsters af zult nemen. Ook wordt er gezocht naar administratieve medewerkers die de geteste mensen opbellen met de uitslag. Hoe tof is het als jij kan zeggen dat jij je steentje hebt bijgedragen tijdens de coronaperiode? Extra pluspunt als jij een studie doet in de richting van zorg.

4.   Vakkenvuller

In de Kerstvakantie is het altijd extra druk in de supermarkten en andere winkelketens. Vind jij het fijn om in de avond te werken? Dan is dit iets voor jou! Misschien heb je al wel ervaring met vakkenvullen en kun je dit gebruiken om in de kerstvakantie wat geld bij te verdienen. Vaak is het een gezellige bijbaan met leuke collega’s. De twee weken zullen zo voorbij vliegen!

5.   Junior Hulpverlener

Doe jij een opleiding in de sociale, pedagogische of maatschappelijke richting? Dan is een bijbaan als Junior Hulpverlener wellicht iets voor jou! Het is natuurlijk de ultieme kerstgedachte – het helpen van mensen die het moeilijk hebben. Als Junior Hulpverlener zal jij helpen op een opvanglocatie voor dak- en thuislozen. Je helpt hier met de sfeer bewaken, vragen beantwoorden, maaltijden verzorgen en ontvangen van mensen. Bevalt het? Misschien hou je er wel een vaste bijbaan aan over!

Wil je op de hoogte blijven van al deze vacatures? Schrijf je dan hier in.