beste versie van jezelf sollicitatiegesprek
  • 9

‘Gewoon jezelf zijn’ tijdens het sollicitatiegesprek is niet genoeg

Een veelgehoorde tip in sollicitatieland is dat je als sollicitant ‘gewoon jezelf moet zijn’ tijdens het sollicitatiegesprek. Maar is dat eigenlijk wel voldoende, gewoon jezelf zijn?

Je zou verwachten dat een sollicitatiegesprek eenvoudig is. Het gesprek gaat immers over jou en er is geen persoon die jou beter kent dan jijzelf. Niets te vrezen dus. Een aantal vragen beantwoorden over jezelf en wat je hebt gedaan de laatste jaren, hoe moeilijk kan dat zijn?

Wees gewoon lekker jezelf. Toch?

Je potentiële werkgever heeft je al geselecteerd op basis van je cv en wil je graag beter leren kennen. Er zijn geen goede of foute antwoorden als het gaat om persoonlijke vragen en volledige openheid is altijd de beste strategie. Toch is dit beeld niet helemaal realistisch en zijn er een paar trucjes om dit net iets beter te doen dan ‘gewoon jezelf zijn’.

Het sollicitatiegesprek als momentopname

Een sollicitatiegesprek is een momentopname van ongeveer veertig minuten met potentieel grote gevolgen. Dit betekent dat je maar kort de tijd hebt je gesprekspartner te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de functie die je zo graag wil. Als sollicitant moet je hem dus overtuigen van dit feit. Een kort moment waar veel van afhangt!

Nu zou je in deze veertig minuten ‘gewoon jezelf’ kunnen zijn en hopen dat dit voldoende is om de werkgever te overtuigen. Even een babbeltje maken onder het genot van een kopje koffie of thee. Je moet natuurlijk wel jezelf blijven.

Maar bekijk het eens van de andere kant. Afhankelijk van de economie komen er doorgaans zo’n veertig tot wel vijfhonderd sollicitaties binnen per vacature. Er is dus ontzettend veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Al deze sollicitanten zijn echt niet allemaal ‘gewoon zichzelf’. Een instelling die je beter kan hebben is ‘de beste versie zijn van jezelf’. Hier zit wel degelijk een verschil tussen.

Solliciteren is reclame maken voor jezelf, jezelf verkopen zonder op te scheppen en dus de beste versie van jezelf laten zien. Dit doe je niet altijd door ‘gewoon jezelf te zijn’.

Jezelf positief profileren is niet iets waar je je schuldig over hoeft te voelen als sollicitant. Sterker nog, het wordt van je verwacht en kan zelfs noodzakelijk zijn voor de functie waarop je solliciteert. Jij bent de ideale oplossing voor een probleem dat de werkgever heeft. Wees daarom niet enkel gewoon jezelf, maar laat de beste versie van jezelf zien.

De beste versie van jezelf

Het idee achter het laten zien van ‘de beste versie van jezelf ’ is dat je de wijze waarop je jezelf profileert goed voorbereidt. Je weet van tevoren wat je wilt vertellen. Je weet wat jou waardevol maakt voor een werkgever en je begrijpt hoe je dit het beste kunt overbrengen.

Let wel op dat je geen rol gaat spelen tijdens het sollicitatiegesprek. Het is geen theater. Liegen tijdens je sollicitatie is absoluut niet de bedoeling! Het laten zien van de beste versie van jezelf heeft niets te maken met liegen of je beter voordoen dan je eigenlijk bent. Je gebruikt je eigen woorden en formuleert je eigen antwoorden op basis van je eigen gedachten, meningen en ervaringen. Het enige verschil is dat je er van tevoren al over hebt nagedacht, waardoor je beter in staat bent om deze gedachten en meningen goed over te brengen.

Het gaat erom dat je jezelf, maar ook zeker de werkgever, de kans geeft om te laten zien wie je écht bent, wat je kunt en waarom jij een uitstekende keus bent voor de vacante positie. Je wilt niets overlaten aan je zenuwen of je gemoedstoestand. Dit vermijd je door je goed voor te bereiden.

Creëer een situatie waarin je jezelf een eerlijke kans geeft om te laten zien wie je bent en wat jou tot een uitstekende keus maakt. ‘Gewoon jezelf zijn’ is in deze context niet goed genoeg. De wijze waarop je je profileert en hoe je overkomt is prima te sturen middels een goede voorbereiding!

Ga dus altijd goed voorbereid te werk en laat de beste versie van jezelf zien!

9 Responses to “‘Gewoon jezelf zijn’ tijdens het sollicitatiegesprek is niet genoeg”

Avatar

maart 02, 2016 at 3:07 pm, Wim Koevoets said:

Perry,
Interessante gedachte, maar ik ben het niet helemaal met je eens. In het artikel bepleit je volgens mij juist om WEL jezelf te zijn:
Het gaat erom dat je jezelf, maar ook zeker de werkgever, de kans geeft om te laten zien wie je écht bent.
Ik adviseer je overigens ook niet om een rol te spelen tijdens de sollicitatieprocedure. Solliciteren is geen theater.
Je zegt dus eigenlijk dat je wel jezelf moet zijn. Dat is wat anders dan “Even een babbeltje maken onder het genot van een kopje koffie of thee”. Jezelf zijn is juist je heel bewust zijn van je sterke kanten (en zwakke kanten), nadenken over hoe jij (zelf) waarde kan toevoegen bij de nieuwe werkgever en kunnen verwoorden waarom jij (met alle ins en outs) geknipt ben voor die baan. En doordat je jezelf bent heb je de meeste kans om dat op een rustige en overtuigende manier over te brengen tijdens het gesprek.

Reply

Avatar

maart 03, 2016 at 4:51 pm, Perry Kroes said:

Hi Wim,

Bedankt voor je bericht! In het artikel ga ik in op de nuance tussen ‘gewoon jezelf zijn’ en de ‘beste versie van jezelf’. Verder ben ik het volledig met je eens 🙂

Reply

Avatar

maart 02, 2016 at 3:45 pm, latevogel said:

Ik geloof echt dat het leven (en ook het solliciteren) vroeger gemakkelijker en fijner was. Je kwam ergens en op basis van jouw gedrag werd je geaccepteerd of afgewezen. Perry schrijft dan wel dat het geen theather is maar kijk eens naar al die trainingen en oefeningen omtrent het solliciteren. Het zou mij niet verbazen als er op den duur een soort school komt waar je leert hoe je jezelf presenteert aan de medemens. Nou…….eigenlijk bedoel ik (mede)mens. Ik ben inmiddels 58 jaar maar heb ergens medelijden met de jeugd! Behalve compassie verdwijnt ook steeds meer de menselijke maat in het geheel. Wat is er nu (menselijk bekeken) erg aan een paar zwakke kanten zoals mededogen en begrip voor een ander? Als je verkoper wilt worden mag dat absoluut niet in het karakter aanwezig zijn want dan “naait” de klant jou i.p.v. jij de klant!
Ik weet ook wel dat dit een beetje kort door de bocht is maar toch.
Ik ben blij dat het niet lang meer duurt voor mij.

Reply

Avatar

maart 03, 2016 at 4:58 pm, Perry Kroes said:

Hi Latevogel,

Dat vroeger alles beter was, zeiden ze vroeger waarschijnlijk ook al. Aangezien vandaag het vroeger van de toekomst is, kan je er maar beter van genieten! 😉

Reply

Avatar

maart 04, 2016 at 4:52 pm, latevogel said:

Ja, als ik deze wijze woorden op mij in laat zinken kom ik na enige tijd tot dezelfde conclusie!
Net als “de jeugd van tegenwoordig”, zeiden ze ook al toen mijn opa nog een (rot)jochie was. ;))

Reply

Avatar

maart 05, 2016 at 10:10 am, Youssra said:

Wanneer het erop aankomt dan word ik altijd heel zenuwachtig waardoor ik niet de kans krijg om mijzelf te zijn of het beste van mijzelf te tonen. Wat kan ik hieraan doen Perry?

Reply

Avatar

maart 07, 2016 at 2:52 pm, Perry Kroes said:

Hi Youssra,

Om een goed antwoord te kunnen geven op je vraag, zou ik graag van je weten hoe je je doorgaans voorbereidt op sollicitatiegesprekken? Oefen je bijvoorbeeld vraaggesprekken vooraf met iemand anders? Zo ja, hoe gaat dat dan?

Reply

Avatar

maart 07, 2016 at 5:27 pm, Youssra said:

Hoe ik mij voorbereid:
*Informatie opzoeken
*Mijn motivatie goed onder woorden brengen
*Voorbeelden voor mijn kwaliteiten zoeken
*Mijn passie en trots goed onder woorden brengen

Dit allemaal schrijf ik dan netjes op. Dit neem ik dan enkele keren door, soms wat meer (door mijn nervositeit en wilskracht).

maar dan…tijdens het gesprek zelf, dan ben ik zenuwachtig en denk ik bij ieder vraag ‘wat zal ik antwoorden, watvoor antwoord zouden hun willen horen?…’

Wanneer hun met een vraag komen waar ik helemaal niet op had gerekend, dan krijg ik soms een black out.

! Ik oefen zelf niet echt met iemand anders.

Reply

Avatar

maart 08, 2016 at 8:54 am, Perry Kroes said:

Er zit een groot verschil tussen het uitschrijven van een dialoog op papier en de woorden daadwerkelijk uit je eigen mond horen. Ik denk dat je er heel veel aan zal hebben om het gesprek met iemand anders te oefenen. Twee andere voordelen:

1) Je leert omgaan met vragen waarop je je niet hebt voorbereid
2) Je kunt vragen om feedback: wat ging goed en wat kan/moet beter

Mocht dit ook niet baten dan denk ik dat het verstandig is om een loopbaancoach te zoeken die veel ervaring heeft met nervositeit en stress tijdens het solliciteren.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *