fbpx
6 augustus 2020

De Sollicitatiedokter en het recept

Als het aan Sollicitatiedokter ligt, is het simpel:

“Als werkzoekende wil je solliciteren met een gevoel van zekerheid”

Bij Sollicitatiedokter weten we dat je voor een succesvolle banenjacht meer nodig hebt dan alleen sollicitatievaardigheden. Het is minstens zo belangrijk dat kandidaten sollicitatie-fit zijn! Wij zeggen: “eerst mentaal- en fysiek gezond, pas dan solliciteren.” Op onze website vind je daarom niet alleen sollicitatietips. Wij vertellen je ook over gezonde voeding, je slaapritme en je mentale welzijn.

De weg naar sollicitatiesucces

Wij geloven dat je jouw droombaan in vier stappen kan bereiken. Eerst werk je aan jouw fysieke fitheid. Het is belangrijk dat je gezond eet, voldoende beweegt en goed slaapt. Dat betekent niet dat je iedere dag naar de sportschool gaat om het lichaam van een atleet te krijgen. Maar het is wel fijn als je normale, gezonde patronen naleeft. Een kandidaat met een goede gezondheid is immers scherper en minder vaak ziek. Dat geeft je een streepje voor in het sollicitatieproces.

Daarna helpt Sollicitatiedokter je om mentaal sterk te worden. Om het maximale uit je sollicitatie te halen, is het belangrijk dat je lekker in je vel zit en zelfvertrouwen hebt. Daarom helpen we je negatieve gedachten de baas te blijven en leren we je omgaan met afwijzingen.

Ben je sollicitatie-fit? Dan ben je nu toe aan stap drie: solliciteren. Weet jij waar je op moet letten als je een cv schrijft? En hoe je in de eerste zin van je motivatiebrief de aandacht van een recruiter grijpt? Je leert het op Sollicitatiedokter.

Heb je stap 1 tot 3 doorlopen? Hou je jouw fysieke en mentale gezondheid in de gaten en bereid je iedere sollicitatie tot in de puntjes voor? Dan ligt stap vier voor jou binnen handbereik. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

 

 

De dokter zelf

De Sollicitatiedokter heeft tientallen jaren ervaring in de recruitment sector. Heb jij een sollicitatieprobleem? Dan lossen wij het op. Dat doen we niet in ons eentje: Sollicitatiedokter is onderdeel van een groep bedrijven in de HR-sector. Wij werken met de data van Intelligence Group! en Recruitment Accelerator, de kennis van Werf&, het netwerk aan coaches van de Academie voor arbeidsmarktcommunicatie en de tools van Arbeidsmarktkansen.nl. Onze adviezen zijn dus gebaseerd op in de praktijk bewezen methoden en onderzoeken.

Bij Sollicitatiedokter geven we je tips om mentaal en fysiek sterk te worden. Daarnaast vertellen we je op onze website alles over hoe je perfect een sollicitatie voorbereidt. We bieden je extra hulp aan in onze webshop. Wil je bijvoorbeeld praktische sollicitatietips waarmee je jezelf kan onderscheiden op de arbeidsmarkt? Dan raden we je het e-book ‘Zo vind je een baan’ van Dorien Waasdorp aan. Heb je meer nodig dan onze eigen sollicitatiehulp? Dan staan onze specialisten graag voor je klaar!

De specialisten van de dokter

De Sollicitatiedokter heeft een aantal specialisten aangesteld, zij kunnen je helpen bij ieder onderdeel van het sollicitatieproces. Zo kan een diëtist van Sollicitatiedokter je helpen om gezonder te eten en kan onze mindfulness coach je helpen om je stress te verlagen. Ben je mentaal en fysiek sterk? Dan schrijven onze recruiters graag het perfecte cv voor je. Ze kunnen ook alvast een sollicitatiegesprek met je oefenen en jouw antwoorden van feedback voorzien.

Benieuwd wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Bekijk dan snel onze producten en diensten!