fbpx
1 juli 2021

Deze tool vindt jouw nieuwe carrière op basis van je persoonlijkheid

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? En ben je eigenlijk wel uitgekeken op het werk dat je de afgelopen jaren deed? Dan is Baansuggestie, de nieuwe tool van de Nationale Beroepengids, echt iets voor jou.

Veel mensen zoeken nog altijd naar vacatures op basis van hun werkervaring, zelfs als ze hun laatste baan eigenlijk niet eens leuk vonden. En dat terwijl recruiters tegenwoordig je soft skills – dus je persoonlijkheid en competenties – belangrijker vinden. Baansuggestie, de nieuwe gratis tool van de Nationale Beroepengids, vindt werk voor jou op basis van wie je bent.

Werk dat bij je past

De tool suggereert namelijk werk dat perfect bij jou past, zonder naar je werkervaring te kijken. Als je iets nieuws wilt gaan doen, is je werkervaring immers minder relevant. Je persoonlijkheid en competenties zijn daarentegen wel enorm bepalend. Daarom vraagt de tool je in te vullen wat voor persoon je bent en welke competenties je hebt. Op basis daarvan suggereert het online programma een nieuwe baan.

Persoonlijkheden die je kunt selecteren zijn bijvoorbeeld ‘baas’, ‘bemiddelaar’ of ‘gever’. Daarna, in de volgende stap, mag je minimaal 4 en maximaal 6 competenties selecteren. Bijvoorbeeld ‘aanpassingsvermogen’, ‘klantgerichtheid’ en ‘zelfontwikkeling’.

baansuggestie

Zelfde werkveld of toch niet?

Voordat je die zaken invult, wil de tool weten in welke sector je in je nieuwe carrière aan de slag wilt. Je kan er dus voor kiezen om een andere rol binnen je huidige werkveld te vinden, maar je kan het roer ook volledig omgooien. Als je ‘omschoolvacatures’ aanvinkt krijg je bovendien beroepen te zien waar je eerst een training of opleiding voor moet volgen.

De banen die de tool vervolgens voor je uitzoekt, worden niet zomaar voor je uitgekozen. De tool doet het namelijk op basis van de grootste beroependatabase van Nederland. En het is ook niet zo dat je – nadat je de tests hebt ingevuld – alleen een lijstje van beroepen krijgt die voor jou interessant kunnen zijn. Je krijgt namelijk direct echte vacatures te zien waar jij op kunt reageren!

Vul hem nu in!

Benieuwd welke baan bij jou past op basis van je competenties en persoonlijkheid, ook al heb je er misschien nog niet de werkervaring voor? Vul de test dan gratis in via nationaleberoepengids.nl/baansuggestie.