fbpx
5 november 2020

Een dag uit het leven van een recruiter: Eva Kuijer

Bij Sollicitatiedokter zetten we twee keer per week een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Eva Kuijer.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Springstaff-recruiter Bert Duisenberg, hij ging Eva in deze serie voor!

Over Eva

Dingen waar ze blij van wordt: “Wat mij opvalt is dat de ambitieuze sollicitanten mij altijd goed weten te vinden. Wanneer zij interesse hebben in een vacature dienen zij niet alleen hun sollicitatie bij mij in, maar sturen ze me ook een e-mail of een LinkedIn-bericht. Of ze bellen me op. Heb jij gesolliciteerd op jouw droomfunctie? Wacht niet af totdat je iets hoort maar neem zelf contact op met de betreffende recruiter. Benut deze kans om nogmaals jouw enthousiasme voor de functie toe te lichten. De kandidaten die dit doen, zijn voor mij persoonlijk altijd degenen die het langste in mijn herinnering blijven.” 

Dingen waar ze NIET blij van wordt: “Vanochtend ben ik tijdens de cv-selectie sommige sollicitaties tegengekomen zonder motivatiebrief, een algemene motivatiebrief of een motivatiebrief waarin veel spelfouten staan. Dat is jammer, want op deze manier wekt een kandidaat een warrige indruk en betwijfel ik of hij of zij wel goed past binnen onze organisatie. Mocht nauwkeurigheid niet jouw sterkste eigenschap zijn, laat jouw cv en motivatiebrief dan door iemand anders lezen voordat je hem indient. Op die manier ondervang je de ‘stomme’ foutjes waar je in een reguliere cv-selectie al snel op afgerekend wordt.”

Vragen die ze altijd stelt tijdens een sollicitatiegesprek:

“Als recruiter ben ik met name benieuwd naar iemands persoonlijke competenties en drijfveren. Ik stel vaak de volgende vragen:

  • Waar krijg je energie van in jouw baan?
  • Noem eens iets waar je trots op bent?
  • Waar zie jij jezelf over 5 jaar?”

De werkdag van Eva

Hoeveel cv’s en brieven lees je vandaag?

“Vandaag heb ik een volle agenda. Ik heb namelijk een vacature in portefeuille waar ik maar liefst 80 sollicitaties voor heb ontvangen. Aan mij de taak om deze 80 sollicitaties terug te brengen naar een kleinere selectie van zo’n 10 cv’s. Een hele klus, waar ik even voor moet gaan zitten. Vanochtend ben ik dus voornamelijk bezig met het beoordelen van cv’s en motivatiebrieven. In de selectie let ik met name op de harde eisen van het gevraagde functieprofiel. Denk daarbij aan het afgeronde opleidingsniveau en de kennis van bepaalde vakgebieden van kandidaten. Daarnaast bekijk ik natuurlijk ook de motivatiebrief om te achterhalen waarom kandidaten hebben gesolliciteerd op deze functie.” 

Welke gesprekken voor je vandaag?

“Aan het einde van de middag heb ik een interview gepland staan met een interne kandidaat. Ahold Delhaize is een grote organisatie met ontzettend veel talent, bij vacatures geven we daarom altijd eerst onze eigen collega’s de kans om te reageren. Voor deze functie zijn we op zoek naar een Sourcing Specialist, iemand die een deel van de Etos Eigen Merk-producten inkoopt bij onze fabrikanten.” 

Hoe heb jij je voorbereid?

“Ik voer dit gesprek samen met de manager van het Sourcing-team en samen zorgen we ervoor dat we beiden verschillende vragen en onderwerpen naar voren brengen tijdens het gesprek.”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

“Ik verwacht niet dat kandidaten zich hebben voorbereid op de drie specifieke vragen die ik altijd stel. Het zijn namelijk geen standaardvragen, daarom is het zo leuk om ze te stellen.”

Heb je al een duidelijke schifting gemaakt: is er een favoriet of niet?

“Ik heb vandaag maar een gesprek dus er is geen sprake van een favorietenlijstje.”

Op wat voor antwoorden hoop je?

“Verrassende vragen leiden tot spontane en persoonlijke gesprekken, waardoor je een kandidaat echt leert kennen. Ik hoop dus op spontaniteit en niet op standaardantwoorden.”

Wat voor taken heb je vandaag verder?

“’s Middags heb ik een intake ingepland met een collega die binnenkort een vacature in zijn team verwacht. Tijdens de call bespreek ik met hem het profiel waar we samen op zoek naar gaan en hoe de werving- en selectieprocedure eruit zal gaan zien. Tijdens zo’n intake noteer ik alles wat verteld wordt, zodat ik deze informatie mee kan nemen in de vacaturetekst. De vacaturetekst probeer ik altijd kort en bondig te houden, om zo de sollicitant nieuwsgierig te maken en hem of haar tot solliciteren te bewegen. Daarnaast vind ik het belangrijk om geen ellenlange lijst van hard skills te hanteren. Dit kan potentieel geschikte kandidaten afschrikken en bovendien zijn alle vaardigheden aan te leren.”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

“Neem jij ruime ervaring mee op het gebied van inkoop binnen een retailomgeving? Dan kom ik graag met je in contact! Ook kijk ik graag met je mee als je jouw oog hebt laten vallen op andere vacatures binnen Ahold Delhaize. Wellicht word jij binnenkort mijn nieuwe collega?!”

Hier vind je Eva op LinkedIn.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Springstaff-recruiter Bert Duisenberg, hij ging Eva in deze serie voor!