fbpx
27 januari 2021

Een dag uit het leven van een recruiter: Jack Buijnsters

Jack Buijnsters

Bij Sollicitatiedokter zetten we zo nu en dan een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Jack Buijnsters.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag Maintec-recruiter Rens Niehe, hij ging Jack in deze serie voor!

Over Jack

Jack Buijnsters

Dingen waar hij blij van wordt:

“Bij Jelling matchen we kandidaten met werkgevers. Wij helpen werkzoekers dus bij de voorbereiding van hun sollicitatiegesprek. Een groot voordeel daarvan is dat we meer weten van een bedrijf dan wat er in de vacature staat. Kandidaten hebben dus een voorsprong als ze via ons solliciteren, en ik word blij als ze daar goed gebruik van maken.”

“Zo vertelde ik nog niet zo lang geleden aan een kandidaat met welke mensen hij in een team zou komen te werken. Tijdens het gesprek vroeg hij specifiek naar deze mensen. Daardoor kwam hij proactief en geïnteresseerd over, dat gaf hem zeker een streepje voor.”

“Verder word ik blij van cv’s waar niet alleen harde skills, maar ook soft skills in vermeld staan. Soft skills helpen me om mee te denken met een kandidaat: op welke vacature kan ik hem of haar het beste matchen?”

“Ik word tot slot blij van mensen die me bellen of appen als ze zich bij ons hebben ingeschreven. Dat weet ik zeker dat ze in ieder geval enthousiast zijn.”

Dingen waar hij NIET blij van wordt:

“Bij mij is het glas altijd halfvol, ik ben altijd op zoek naar de mogelijkheden, ten goede van de kandidaat. Een stukje vertrouwen vanuit de kandidaat is daarin fijn. Wat ik niet fijn vind, is wanneer kandidaten afspraken niet nakomen. Uiteraard kan iedereen eens iets vergeten, maar als een kandidaat meermaals afspraken niet nakomt zonder goede reden, dan baal ik daarvan.”

“Bij mij is het glas altijd halfvol”

Vragen die hij altijd stelt tijdens een sollicitatiegesprek:

“Als iemand zich bij ons heeft ingeschreven, of op een van onze vacatures heeft gereageerd, zoek ik altijd even contact. Ik heb geen standaardvragen, ik ga ieder gesprek met een open blik in. Ik hou wel altijd een checklist bij de hand, waarop ik kan zien of ik alle informatie heb van een kandidaat. Bij een introverte developer moet ik die checklist soms een voor een langslopen, terwijl iemand anders me uit zichzelf die informatie geeft. ‘Waar word jij gelukkig van?’ is een belangrijke vraag op die checklist.”

 Vragen die een kandidaat vooral moet stellen tijdens een sollicitatiegesprek:

“Als een kandidaat aanschuift bij een mogelijke opdrachtgever, moet hij weten wat de functie inhoudt. Ik adviseer om vragen daarover te stellen tot je precies weet hoe je potentiële baan eruitziet.”

“Ook de cultuur van een organisatie is belangrijk. Het is wat mij betreft dus helemaal niet gek om te vragen of je met een medewerker van het bedrijf mag spreken. Die vertelt je vast andere dingen dan een HR-adviseur of een manager.”

De werkdag van Jack

Hoeveel cv’s en brieven lees je op een dag?

“Ik bekijk iedere dag meer dan 40 cv’s. Sommige zie ik voor het eerst – dat zijn nieuwe inschrijvingen – maar ik raadpleeg onze database ook vaak. Daarin zie ik soms een cv staan dat we al een aantal maanden hebben, maar waar nu een écht matchende vacature voor is.”

“Zoals aangegeven vind ik soft skills heel belangrijk, maar in de IT-sector moet je nu eenmaal harde skills hebben om een bepaalde baan uit te kunnen voeren. Daarom kijk ik op een cv als eerst naar de certificaten en diploma’s van een kandidaat.”

““Ik bekijk iedere dag meer dan 40 cv’s”

Hoeveel gesprekken voer je op een dag?

“Als ik mijn gesprekken op LinkedIn meereken, spreek ik dagelijks 10 tot 15 kandidaten. De serieuzere gesprekken die ik voer vinden plaats via Microsoft Teams.”

“Het gesprek dat een kandidaat met mij heeft, is geen sollicitatiegesprek. Ik probeer hen immers te matchen met een van onze opdrachtgevers. Maar het gesprek met mij is wel belangrijk. Als iemand niet gemotiveerd overkomt, waarom zou ik dan mijn best gaan doen om hem ergens te plaatsen?”

Hoe heb jij je voorbereid?

“Voor een gesprek lees ik altijd het cv van een kandidaat door. Op basis daarvan maak ik ook alvast notities. Daardoor kan ik gerichte vragen stellen.”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

“Als iemand bij mij op gesprek komt, hoeft hij zich niet uitgebreid voorbereid te hebben. Maar het is wel belangrijk dat de kandidaat weet wat hem triggerde om via Jelling te solliciteren.”

Hoe zorg je ervoor dat je een goed beeld krijgt van een kandidaat?

“Sommige mensen in de IT-wereld, grafische designers met name, kunnen een heel mooi cv in elkaar draaien. Om erachter te komen of ze ook echt geschikt zijn voor een functie, bel ik ze altijd op voor ik vervolgstappen onderneem. Als je iemand spreekt, krijg je een beter beeld dan wanneer je alleen een cv in handen hebt.”

“Grafische designers met name, kunnen een heel mooi cv in elkaar draaien”

Wat voor taken heb je verder?

“Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor de verbinding tussen een kandidaat en een werkgever. Wanneer een kandidaat geplaatst wordt bij een van onze opdrachtgevers, zorg ik ook voor zijn begeleiding. In het eerste jaar heeft een werknemer officieel gezien namelijk een contract bij ons. Ik verzorg dus zijn evaluatie en ben volledig verantwoordelijk voor zijn functioneren. Daar zit ook een stukje loopbaancoaching bij.”

“Sommige mensen hebben daar meer behoefte aan dan anderen, de intensiviteit van die begeleiding verschilt dus nogal per kandidaat. Het mooie aan deze werkwijze vind ik dat ik de cirkel rondmaak: ik help een kandidaat niet zomaar aan een werkgever, maar begeleid hem gedurende een jaar van punt 0 naar een vast contract in de IT.”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

“Ik heb vaak vacatures voor front-end developers, C#.NET-developers, PHP-developers, systeembeheerders, netwerkbeheerders en support engineers. Ben jij op zoek naar een baan in een van deze functies, connect dan vooral met mij op LinkedIn. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.”

Je vindt Jacks LinkedIn-profiel hier.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag Maintec-recruiter Rens Niehe, hij ging Jack in deze serie voor!

feedback