fbpx
15 december 2020

Een dag uit het leven van een recruiter: Larissa Oosterbaan en Rihaam Marraha

Bij Sollicitatiedokter zetten we een keer per week een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Larissa Oosterbaan en Rihaam Marraha.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van ALD-recruiter Anne van Laar-Dijkstra, zij ging Larissa en Rihaam in deze serie voor!

Over Rihaam en Larissa

Larissa Oosterbaan en Rihaam Marraha

Dingen waar zij blij van worden:
Larissa: “Ik word blij wanneer iemand zichzelf laat zien tijdens een sollicitatie. Dit kan zijn in de manier waarop het cv opgemaakt is, in de motivatiebrief of bijvoorbeeld tijdens het sollicitatiegesprek. Zo krijg ik echt een goed beeld of iemand bij het team en de organisatie past. Uiteindelijk is het belangrijk dat de potentiële nieuwe collega op zijn plek zal zijn en zich gelukkig voelt. Niet alleen met het inhoudelijke werk, maar ook binnen het team en de organisatie. Mijn ultieme sollicitatietip: wees jezelf!”

Dingen waar zij NIET blij van worden:
Rihaam: “Ik vind het erg zonde wanneer kandidaten hun gesprek niet goed voorbereiden.  Alle kandidaten krijgen van de verantwoordelijke Talent Acquisition Specialist tools mee die zij kunnen gebruiken in hun voorbereiding. Als een kandidaat niet kan motiveren waarom hij of zij matcht met PwC of niet weet waar PwC voor staat, dan is dat een gemiste kans.”

Larissa: “Ik zie helaas regelmatig motivatiebrieven met veel fouten voorbijkomen. Dit kan verschillen van het benoemen van een andere werkgever in de brief tot veel spelfouten. Zo wekt een kandidaat de indruk dat hij of zij niet nauwkeurig werkt, wat voor onze vacatures wel van belang is.” 

Vragen die zij altijd stellen tijdens een sollicitatiegesprek:

Rihaam: “Het werkt voor ons niet om een kandidaat te onderwerpen aan een vragenvuur, dat doe ik dan ook nooit. Ik probeer een tweezijdig gesprek aan te gaan om de persoon die tegenover mij zit echt te leren kennen. Er zijn dus geen standaardvragen.”

De werkdag van Rihaam en Larissa

Hoeveel cv’s en brieven lees je vandaag?

Rihaam: “Dat wisselt per dag. Als Talent Acquisition Specialist bij PwC ben je meer dan alleen een recruiter: je bent een sparringpartner van jouw business, event manager, projectcoördinator en arbeidsmarktcommunicatiespecialist in één. Alle verantwoordelijkheden binnen deze functie dragen bij aan het ultieme einddoel: het werven en selecteren van nieuwe collega’s op de juiste plek!

Om nieuwe collega’s op de juiste plek te krijgen houden wij continu bij in welke fase van het sollicitatieprocesde kandidaat zit. We dragen er ook zorg voor dat ze op een goede manier begeleid worden door het proces. Bij PwC staat de candidate experience heel hoog in het vaandel. Ondanks dat we een grote corporate zijn, willen wij er als Talent Acquisition Specialist alles aan doen het proces zo persoonlijk mogelijk te maken.”

“Ondanks dat we een grote corporate zijn, willen wij het proces zo persoonlijk mogelijk maken”

Welke gesprekken voer je vandaag?

Larissa: “Als Talent Acquisition Specialist bij PwC voeren wij op dagelijkse basis verschillende gesprekken. Hierbij kun je denken aan sollicitatiegesprekken, maar ook bijvoorbeeld aan gesprekken met onze interne en externe stakeholders. Niet elk sollicitatiegesprek voeren wij als Talent Acquisition Specialist zelf. Collega’s binnen het vakgebied waar een kandidaat voor solliciteert helpen ons in dit onderdeel van het sollicitatieproces. Wij zorgen altijd voor de eerste selectie van kandidaten en begeleiden de kandidaten door het volledige sollicitatieproces. Daarbij streven wij ernaar om zoveel mogelijk sollicitatiegesprekken samen met onze collega’s te voeren.”

Hoe bereiden jullie je voor op gesprekken?

Larissa: “Als ik een sollicitatiegesprek voer, neem ik het cv, de motivatiebrief en de resultaten van het online assessment goed door en bekijk ik waar voor mij de vragen zitten. Daarnaast zorg ik voor een uitgebreide voorbespreking met mijn gesprekspartner. Hierin bespreken wij wie welke focus zal hebben en op welke punten wij extra zullen letten tijdens het gesprek.”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

Rihaam: “Wij geven de kandidaat van tevoren handvatten mee om zichzelf voor te bereiden. Ik verwacht dat de kandidaat dit meeneemt in zijn of haar voorbereiding. Ik stimuleer het om voorafgaand aan het interview vragen voor te bereiden en zich te verdiepen in de gesprekspartners: wij moeten een inschatting maken over deze match, maar dat doet de kandidaat net zo goed!”

“Wij moeten een inschatting maken over deze match, maar dat doet de kandidaat net zo goed!”

Op wat voor antwoorden hoop je?

Larissa: “Er zijn geen standaardantwoorden waar ik op hoop. Iedereen is uniek en ik hoop dat iemand zich comfortabel genoeg voelt om zichzelf te zijn en antwoorden te geven die dicht bij zichzelf staan.”

Wat voor taken heb je vandaag verder?

Rihaam: “Bij PwC krijg je enorm veel kansen om jezelf naast jouw eigen inhoudelijke taken ook te verdiepen in andere vakgebieden. Dit draagt bij in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik vandaag nog een afspraak staan met onze Diversity & Inclusion-collega’s: zij zijn actief in het creëren, stimuleren en bevorderen van een inclusieve werkomgeving. Daarnaast is digitaal innoveren belangrijk voor PwC. Vandaag investeer ik daarom ook een uur in het behalen van mijn digitale certificatie.

Naast alle inhoudelijke taken zit sociaal zijn in het DNA van Talent Acquisition Specialists. De agenda’s zitten redelijk vol, maar er is altijd ruimte voor sociaal contact, binnen en buiten het team. Wij ondernemen veel samen, ook buiten werktijd. Dit maakt ons een hecht en warm team.”

“Wij ondernemen veel samen, ook buiten werktijd”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

Larissa & Rihaam: “Heb jij interesse in een carrière op het gebied van Audit & Assurance, Tax & Legal of Advisory? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!”

Hier vind je Larissa en hier vind je Rihaam op LinkedIn.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van ALD-recruiter Anne van Laar-Dijkstra, zij ging Larissa en Rihaam in deze serie voor!

feedback