fbpx
18 november 2020

Een dag uit het leven van een recruiter: Maureen Ensink

Bij Sollicitatiedokter zetten we twee keer per week een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Maureen Ensink.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Mobilee-recruiter Samira Bouhadou, zij ging Maureen in deze serie voor!

Over Maureen

Dingen waar ze blij van wordt: “De sollicitanten die ik vandaag sprak waren goed voorbereid, daar word ik blij van. Ze hadden sterke vragen voor mij en mijn collega’s en ze wisten zichzelf prettig te introduceren. Tip van mij: jezelf introduceren is handig om voor te bereiden. Denk na over wat je wel en wat je niet over jezelf wil delen. Als je van je introductie een duidelijk verhaal maakt, maak je meteen een goede eerste indruk.”

“Over het maken van een goede eerste indruk gesproken: één van de kandidaten vroeg vandaag naar de dresscode voor het gesprek. Slim, je wilt natuurlijk niet over- of underdressed zijn. Bij Ahold Delhaize hoort soms nog het imago dat iedereen in een pak en kokerrok rondloopt, terwijl dat helemaal niet het geval is.” 

Dingen waar ze NIET blij van wordt: “Wat mij betreft kunnen sollicitanten geen echt grote fouten maken. De tijd en moeite die kandidaten in een sollicitatie steken moet je als recruiter gewoon waarderen. Toch kan het bij videosollicitaties onhandig zijn als je niet hebt gecheckt hoe de videotool werkt of als je webcam het niet doet. Denk bij videosollicitaties ook aan de ruimte waarin je werkt: die komt namelijk duidelijk in beeld.”

“In motivatiebrieven zie ik ook vaak ruimte voor verbetering. Ik krijg regelmatig uitgetypte versies van het cv als sollicitatiebrief, die voegen eigenlijk niks toe. Ik wil in een brief graag lezen waarom een kandidaat past bij deze baan. Welke eigenschappen maken jou de perfecte kandidaat? Waarom wil je werken bij Ahold Delhaize? Kortom: pitch jezelf in je motivatiebrief.”

Vragen die ze altijd stelt tijdens een sollicitatiegesprek:

“Ik stel weinig standaardvragen, alhoewel ik altijd benieuwd ben naar waarom iemand bij ons wil werken en wat huidige collega’s aan de kandidaat gaan missen als hij of zij vertrekt. Kandidaten bereiden gesprekken vaak netjes voor. Dat is heel fijn, maar helaas haalt dat soms de spontaniteit uit de gesprekken. Daarom stel ik altijd ook een vraag die ze niet verwachten om te zien hoe ze daarop reageren.”

De werkdag van Maureen

Hoeveel cv’s en brieven lees je vandaag?

“Ik lees iedere dag veel motivatiebrieven en cv’s. Cv’s kom ik tegen in alle vormen, kleuren en maten. Sommigen zijn 1 A4, anderen tellen 11 kantjes. Het belangrijkste blijft de leesbaarheid. Zorg er dus voor dat je uitleg geeft over de posities die je hebt gehad. Tegenwoordig zijn er veel indrukwekkende functietitels te bedenken die niet altijd goed weergeven wat je doet. Tip: denk eraan dat je je cv opslaat in PDF-vorm, aangezien ze soms misvormd uit onze database komen. Dat is zonde van de mooie opmaak.”

Welke gesprekken voor je vandaag?

“Vandaag heb ik twee gesprekken gevoerd. In deze tijd gaat dat anders dan voor het coronavirus: we werken vanuit huis dus doen we alle gesprekken online. Vroeger kwamen kandidaten binnen in ons Atrium, dat is onze receptie en hart van de organisatie. Op die plek kreeg je direct een gevoel bij ons als bedrijf: er staat een AH to Go, inkopers lopen er rond met hun producten en collega’s drinken er onderling een koffietje.”

“De tijd tussen het ophalen van de kandidaat tot het vinden van de juiste ruimte – wat soms best uitdagend kan zijn in een groot gebouw – benutte ik om na te gaan hoe de kandidaat in zijn vel zat. Was een kandidaat zenuwachtig, dan probeerde ik met kleine grapjes het ijs te breken. Nu is dat anders en komt een kandidaat direct in een digitaal gesprek. Daarbij blijft het de uitdaging om een connectie met de kandidaat te maken, waarbij ik erop let dat ik soms de camera in kijk in plaats van naar mijn scherm om eventjes oogcontact te hebben. Het zit ‘m soms in de kleine details.” 

Hoe heb jij je voorbereid?

“Ik lees het cv en de motivatiebrief van de kandidaat grondig door en noteer de dingen die me opvallen. Voorafgaand aan het gesprek noteer ik ook welke vragen ik beantwoord wil krijgen. Tegelijkertijd doe ik mijn best om een kruisverhoor te voorkomen, ik wil dat de kandidaat een prettig gesprek ervaart.”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

“Zoals ik eerder al aangaf word ik blij van sollicitanten die zelf vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Het geeft aan dat een kandidaat zich heeft verdiept en oprechte interesse heeft in de functie en ons bedrijf.”

Wat voor taken heb je vandaag verder?

“Aangezien de data-arbeidsmarkt schaars is, zoek ik dagelijks ook actief mogelijke kandidaten op LinkedIn. Ik zie dit als een puzzel: hoe vind ik tussen alle puzzelstukjes nét dat ene stukje dat past op die open plek?”

“Als data scientist word je veel bericht door recruiters die de perfecte baan voor je hebben, dus het is altijd een uitdaging om kandidaten te overtuigen. Gelukkig werkt de naam Ahold Delhaize goed en weten datafanatiekelingen dat we hier een rijke hoeveelheid aan data hebben. De keren dat het lukt iemand te overtuigen en dat wij hem of haar mogen verwelkomen in ons bedrijf blijft voor mij oprecht een kippenvelmoment. Hier doe ik het voor als recruiter.”

“Naast mijn taken als recruiter vind ik het ook belangrijk om waar mogelijk op andere plekken mijn steentje bij te dragen. Binnen ons team faciliteer ik onze meetings en probeer ik de fun terug te brengen in het thuiswerken. Zo organiseer ik wekelijkse challenges, Ted Talks waarin een collega over zijn of haar passie vertelt en daag ik anderen uit zoveel mogelijk calls lopend te doen. Zo blijven we verbonden, gezond en houden we ruimte voor humor.”

“Aan het begin van de avond kijk ik terug op een volle dag die voorbij is gevlogen. Het plezier waarmee ik mijn rol vervul gun ik anderen ook in hun baan, waarbij ik dankbaar ben dat ik in mijn rol hierin kan helpen.”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

“Mocht je graag bij onze Data science & analytics-afdelingen willen werken, laat het mij dan vooral weten via maureen.ensink@aholddelhaize.com. Ik kijk namelijk graag met je mee naar de opties die Ahold Delhaize je kan bieden, voor nu en in de toekomst. Hopelijk tot snel!”

Hier vind je Maureen op LinkedIn.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Mobilee-recruiter Samira Bouhadou, zij ging Maureen in deze serie voor!

feedback