fbpx
12 november 2020

Een dag uit het leven van een recruiter: Samira Bouhadou

Samira Bouhadou

Bij Sollicitatiedokter zetten we twee keer per week een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Samira Bouhadou.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Ahold Delhaize-recruiter Eva Kuijer, zij ging Samira in deze serie voor!

Over Samira:

Dingen waar ze blij van wordt: “Ik word blij van kandidaten die zich goed hebben voorbereid. Kandidaten die inhoudelijk weten waar ze het over hebben en de aansluiting kunnen maken naar onze openstaande positie zijn altijd welkom. Daarnaast is voor ons de culture fit erg belangrijk: past iemand in onze organisatie? Daar stel ik dus ook vragen over. Voor ons staat bijvoorbeeld mensgerichtheid erg hoog in het vaandel.” 

Dingen waar ze NIET blij van wordt: “Veel mensen solliciteren op dit moment lukraak. Ik ontvang daardoor veel standaardsollicitaties. Daarin vergeten mensen in hun cv de verbinding te leggen met onze vacature. Ook denken mensen wel ‘gemakkelijk’ consultant te kunnen worden.”

Vragen die ze altijd stelt tijdens een sollicitatiegesprek: “Ik heb geen standaardvragen, de gesprekken die ik voer zijn erg divers. Afhankelijk van het niveau van de kandidaat en wat we telefonisch al besproken hebben beslis ik op welke dingen ik nog verder wil zoomen. Daardoor stel ik bij ieder gesprek weer andere vragen.”

De werkdag van Samira

Hoeveel cv’s en brieven lees je vandaag?

“Ik heb vandaag meerdere cv’s en motivatiebrieven doorgenomen. Hoeveel dat er precies waren weet ik niet. Bij het doornemen van brieven en cv’s let ik vooral op de motivatie van de kandidaten om op de functie te solliciteren. Heeft de sollicitant in kwestie begrepen wat wij zoeken? En refereert hij of zij daarnaar in de brief?” 

Welke gesprekken voor je vandaag?

“Vandaag maar 1, een dame kwam langs voor een kennismaking op kantoor. Ze had gesolliciteerd op de functie Sales Manager. Morgen heb ik een drukkere dag voor de boeg.” 

Hoe heb jij je voorbereid?

“Ik heb het cv en de motivatie van de kandidaat nogmaals doorgenomen. Daarnaast heb ik mijn aantekeningen van ons telefonische kennismakingsgesprek in het Applicant Tracking System doorgelezen.”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

“Ik hoop altijd dat kandidaten onze website hebben doorgenomen, mijn LinkedIn-profiel hebben bekeken en de vacature duidelijk voor ogen hebben. Als er andere mensen bij het gesprek aanwezig zijn, hoop ik dat kandidaten ook hun LinkedIn-profiel bekeken hebben.”

Heb je al een duidelijke schifting gemaakt: is er een favoriet of niet?

“Ik sprak vandaag maar 1 kandidaat, dus er was geen favoriet.” 

Op wat voor antwoorden hoop je?

“Ik hoop altijd op antwoorden waaruit blijkt dat we een match hebben! Of dat bij dit gesprek zo was weet ik nog niet zeker, maar ik vond dat ze goede antwoorden gaf.”

Wat voor taken heb je vandaag verder?

“Ik kwam vanochtend om 9 uur op kantoor. Ik heb toen eerst gesproken met de afdeling Sales over een search die ik eerder voor ze heb gedraaid. We hebben het ook gehad over een kandidaat die ze hebben voorgelegd bij mij, ik heb hen daar een terugkoppeling over gegeven. “

“Daarna heb ik sollicitaties doorgenomen en het gesprek gehad waar ik eerder over vertelde. Dat ging goed. Tussen 12 en 1 heb ik geluncht met alle collega’s die op kantoor waren en daarna hebben we een uur vergaderd over een nieuw project. Tussen 2 en half 3 heb ik een overleg gehad met de directie over de kandidaat die ik ’s ochtends sprak. We hebben het ook gehad over de openstaande vacature van Sales Manager en de vorderingen daarvan. Daarna ben ik naar huis gegaan. ’s Avonds heb ik nog wat achterstallige mails weggewerkt.”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

“Wij hebben verschillende functies open staan. Dat is het mooie aan een groeiende organisatie. Check even onze website als je geïnteresseerd bent: www.werkenbijmobilee.nl.”

Hier vind je Samira op LinkedIn!

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van Ahold Delhaize-recruiter Eva Kuijer, zij ging Samira in deze serie voor!

feedback