• 0

Eindelijk vrij van verplichtingen richting het UWV

Op naar eind oktober, begin november. Dan zal er misschien weer een hoop gaan veranderen. Zo heb ik een kleine 1,5e maand geleden mijn artikel afgesloten. En inmiddels is er inderdaad het een en ander veranderd.

Mijn teamleider kreeg een telefoontje van een andere locatie, met de vraag of ze iemand wist om een bestand op NAW-gegevens na te bellen. Omdat mijn teamleider weet dat ik heel graag nog een aantal uren erbij wilde hebben, dacht ze aan mij. Bij ons zijn de uren even op, dus zij kan me op ons budget geen uren extra meer bieden. Ik heb tegen haar gezegd:  “Dat is nou precies wat ik graag wil, een basis als onderwijsassistente met daarbij steeds leuke andere klussen”.  Ik was dus helemaal blij, maar ik moest nog even afwachten. Mijn teamleider heeft doorgegeven dat ik graag even wilde komen kletsen om te kijken of de klus iets voor mij zou zijn, meer konden we op dat moment even niet doen. Het duurt in het onderwijs in de regel allemaal wat langer om zaken geregeld te krijgen, maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Een klein maandje later ben ik uitgenodigd om op gesprek te komen en eigenlijk was het daarna zo geregeld. Op 20 oktober ben ik al begonnen en tot eind januari 2015 heb ik er nu acht uur bij gekregen, boven op de vier die ik al had gekregen. Op dit moment werk ik dus ‘maar liefst’ 28 uur, drie hele dagen en een halve dag. Op maandag en donderdag ga ik na mijn werk naar mijn ‘extra’  werk, om daar vervolgens te gaan bellen.

Wennen 1

En dat is weer even wennen, als je al een jaar gewend bent slechts 16 uur te werken. Maar het went snel, je ritme wordt snel anders. Je kookt de avond voordat je een lange dag werkt alvast, zodat je de dag erop wat tijd wint. Op je vrije dag werk je (nog) wat harder en je gezin helpt af en toe eens meexit uwe. Al met al bevalt het me prima. Vooral ook het extra geld, waarmee je nu toch net wat meer financiële ruimte creëert.

Zoals ik al schreef, de uitbreiding op de andere vestiging is tot eind januari. Bij ons krijg ik in elk geval tot het einde van het schooljaar de uren die ik er nu al bij had, dus een middag. Eind van de maand hoor ik of er wellicht nog een paar uurtjes bij komen. Ik hoop het. .

Wennen 2

Mijn uitkering heb ik eindelijk op kunnen zeggen nu. Feeststemming in huize Smits. Ik moet wel zeggen dat ik helemaal geen slechte ervaringen heb gehad met het UWV, alles is netjes verlopen. Wat is het raar dat je niet meer (bijna) elke dag het internet af hoeft te struinen op zoek naar een leuke vacature voor een paar uur in de week, verplicht vier keer in de maand. Net na het opzeggen van de uitkering betrapte ik me erop dat ik steeds nog keek, automatisme denk ik. Nu kijk ik alleen nog af en toe omdat ik eind januari in principe weer open sta voor iets nieuws als klus erbij. Heerlijk! Het moet nu niet meer, hopen dat het heel lang zo blijft.

De komende weken ga ik me ook oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap (om te combineren met mijn huidige werk!), ik kijk webinars van het Ondernemersplein en zoek informatie bij elkaar om mijn vragen die ik heb beantwoord te krijgen. Spannend, maar ik denk dat ik de stap ga wagen. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *