• Comments Off on

Functietitel of onderneming eerst vermelden?

De volgorde waarin informatie op het cv wordt weergegeven heeft een grote invloed op de wijze waarop het document wordt gelezen. Zo zorgen grote lappen tekst ervoor dat veel informatie zal worden overgeslagen, terwijl een opsomming van korte bullets juist uitnodigt om alles te lezen.

Als sollicitant is het dan ook essentieel dat je bij het opstellen van je cv altijd probeert om de lezer zo veel mogelijk te faciliteren. Probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden voor de lezer van je cv, zodat hij in één oogopslag kan vinden wat hij zoekt. Hetzelfde principe is van toepassing op de overweging welke informatie als eerste geplaatst moet worden: de functietitel of de onderneming?

Eerst de functietitel

Benoem eerst duidelijk je functietitel en vervolgens pas de naam van de onderneming. Je ervaring is immers een stuk belangrijker dan het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt.

Een horizontale functie-/onderneming-lay-out:

Functietitel – Bedrijf XYZ

  • Je voornaamste taak
  • Verantwoordelijk voor..
  • Meer taken en/of verantwoordelijkheden

Een verticale functie-/-onderneming-lay-out

Functietitel (vetgedrukt)
Bedrijf XYZ (normaal)

  • Je voornaamste taak
  • Verantwoordelijk voor..
  • Meer taken en/of verantwoordelijkheden

Veel voorbeeld-cv’s die online te vinden zijn, volgen een structuur die eigenlijk niet logisch is. Ze benoemen eerst de onderneming en vervolgens pas de functie. Een selecteur kan op basis van de onderneming waarin je werkzaam was niet beoordelen of je een geschikte kandidaat bent. Het zegt immers niks over de functie. Omgedraaid ligt dit anders; of je nu een dierenartsassistente bent bij Dierenarts A of Dierenarts B is veel minder van belang om je geschiktheid te beoordelen.

Laat je niet van de wijs brengen door slechte voorbeelden. Vang altijd aan met de functietitel gevolgd door de naam van de onderneming.

Zelf een top-cv opstellen?

In het cv-handboek deel ik mijn beste tips en methodes om een geweldig cv op te stellen. Ook laat ik diverse praktijkvoorbeelden van zowel goede als slechte cv’s zien. Bekijk het boek!

Comments are closed.