25 juni 2020

Geboortedatum of leeftijd vermelden op het cv?

geboortedatum

Sollicitanten nemen vaak de geboortedatum en zelfs de geboorteplaats op in de persoonsgegevens van het cv. Waarom? Vaak omdat ze dit overnemen uit een van de vele gratis voorbeeld-cv’s. Wij hebben de voor- en nadelen van het vermelden van je leeftijd in je cv op een rijtje gezet.

Vermelden van je geboortedatum

Je bent niet verplicht om je leeftijd te vermelden. Sterker nog, het vermelden van je leeftijd kan discriminatie in de hand werken. Wanneer je inschat dat het vermelden van je leeftijd kan zorgen voor positieve discriminatie dan kun je dat in je voordeel gebruiken. Denk je dat het vermelden van je leeftijd je kansen op een baan verkleint, laat dan je leeftijd en geboortedatum achterwege. Wees er wel van bewust dat recruiters dit niet prettig vinden.

Leeftijdsdiscriminatie

De vermelding van je geboortedatum of leeftijd op je cv geeft recruiters de kans om te selecteren op basis van leeftijd. Selecteren op basis van leeftijd lijkt misschien logisch maar het is in de meeste gevallen bij wet verboden. Selecteren op leeftijd noemen we leeftijdsdiscriminatie. Discriminatie betekent het ongelijk behandelen van mensen op basis van specifieke persoonskenmerken. Denk hierbij aan huidskleur, godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, maar ook aan leeftijd en geslacht.

In veel landen vinden recruiters het vermelden van zaken als je geboortedatum, leeftijd, nationaliteit en burgerlijke staat maar gek. In Nederland verwachten veel recruiters het juist, ook al mogen ze er niet op selecteren.

De vraag is: wat moet je hiermee als sollicitant?

Geboortedatum wel of niet vermelden?

Of het verstandig is je geboortedatum op je cv te vermelden, hangt af van je leeftijd en het soort functie waarop je solliciteert.

Als je bijvoorbeeld als dertiger solliciteert op een startersfunctie, is het niet vreemd dat een werkgever hier in eerste instantie raar van opkijkt. Het kan natuurlijk heel goed dat deze dertiger de perfecte papieren heeft voor de functie en een goede reden heeft voor de relatief late carrièrestart, maar dat een werkgever de kandidaat toch niet uitnodigt uit argwaan. De kandidaat uit dit voorbeeld doet er dus goed aan om geen leeftijd of geboortedatum te vermelden in zijn cv.

Hetzelfde principe geldt ook voor ouderen. Vijftigplussers hebben over het algemeen meer moeite met het vinden van een baan dan jongeren. In de praktijk schrikt een hogere leeftijd vaak af vanwege negatieve associaties en vooroordelen bij deze groep. Denk hierbij aan hoge looneisen, minder flexibiliteit, minder leergierigheid en weinig tot geen doorgroeimogelijkheden. Positieve aspecten die komen met de jaren – zoals ervaring – worden dan makkelijk vergeten.

We kunnen dus geen algemeen advies geven voor het vermelden van leeftijd of geboortedatum. Wat raadzaam is, hangt af van je leeftijd en de functie waar je op solliciteert.