fbpx
1 april 2021

Geen zelfvertrouwen? Werk aan deze twee factoren!

zelfvertrouwen

Ben jij je zelfvertrouwen even kwijt? Lees hier hoe je jouw zelfvertrouwen opkrikt aan de hand van praktische tips die écht werken!

Ben je op zoek naar werk? Dan merk je al snel dat je zelfvertrouwen op de proef wordt gesteld. Als je zoekt naar een nieuwe baan, hoort daar immers zo nu en dan een afwijzing bij. Leuker kunnen we het niet maken, het hoort er nou eenmaal bij.

Werken aan je zelfvertrouwen: hoe dan?!

Heb je een aantal van die verdraaide afwijzingen binnen? Dan kom je voor je het weet in een vicieuze cirkel terecht. Omdat je wordt afgewezen verlies je zelfvertrouwen, en omdat je zonder zelfvertrouwen aanschuift bij sollicitatiegesprekken word je afgewezen. De oplossing is duidelijk: je moet aan je zelfvertrouwen werken.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je omgeving kan je nog zo vaak vertellen dat je “gewoon in jezelf moet geloven”, maar “gewoon in jezelf geloven” is natuurlijk geen echte tip.

Jikkie Has

Auteur, spreker en trainer Jikkie Has had met precies dit probleem te maken, nadat ze in 2018 een miskraam kreeg. Van haar zelfvertrouwen was erna niets meer over. Om het terug te winnen, ging ze op onderzoek uit. Want wat is dat nou eigenlijk, zelfvertrouwen?

Sindsdien bladerde Has talloze rapporten door. Daaraan geen gebrek, wereldwijd zijn er meer dan 35 duizend onderzoeken naar zelfvertrouwen uitgevoerd. Resultaat van haar zoektocht? Zelfvertrouwen bestaat uit twee factoren, namelijk waardigheid en vaardigheid.

De twee factoren

Waardigheid is de factor waar de meeste mensen aan denken als het over zelfvertrouwen gaat. In hoeverre jij jezelf waardig voelt, zegt iets over hoe jij in de spiegel kijkt. Denk je dat je omgeving jou leuk en interessant vindt? Dan zit je hoog in je waardigheid. Denk je dat de buren je achter je rug om uitlachen? Dan zit je vanzelfsprekend laag in je waardigheid.

De andere factor die je zelfvertrouwen bepaalt, is je vaardigheid. Daarbij gaat het om hoe goed je bent, bijvoorbeeld in je werk. Of als werkzoekende: hoe goed je bent in het schrijven van een sollicitatiebrief, het voeren van een kennismakingsgesprek of het bijhouden van je LinkedIn-profiel.

Om te blaken van het zelfvertrouwen is het belangrijk dat je zowel je waardigheid als je vaardigheid hoog inschat. Zijn beide factoren laag, dan heb je natuurlijk geen zelfvertrouwen. Maar is een van de factoren hoog en de andere laag? Dan heb je ook een probleem.

Narcisten

Mensen die hoog in hun waardigheid zitten maar laag in hun vaardigheid, zijn immers narcisten. Ze vinden zichzelf geweldig, terwijl ze er in de praktijk maar weinig van bakken.

In de Verenigde Staten leverde dit grote problemen op met de generatie die in de jaren ’70 opgroeide. De cultuur was destijds zo dat hen continu werd verteld hoe goed ze het deden. Je hoefde niet meer te winnen om een medaille te krijgen, meedoen aan iets was al voldoende. Een decennium later, toen die kinderen instroomden op de arbeidsmarkt, bleek dat ze een erg hoge pet van zichzelf op hadden, maar slechts weinig weerstand hadden. Met het kleinste beetje kritiek konden ze niet omgaan: een feedbackgesprek was genoeg om hun zelfvertrouwen te laten zinken. Waarom? Ze voelden zich wel waardig, maar niet vaardig.

Perfectionisten

Mensen bij wie de twee factoren andersom uit balans zijn noemen we perfectionisten. Ze leveren immers fantastisch werk, maar twijfelen daarbij continue aan hoe de buitenwereld ernaar kijkt. Daardoor gooien ze dingen die al goed zijn weg en beginnen ze weer van voren af aan. Veel tijd en geld gaan daarmee verloren. Ze voelen zichzelf wel vaardig, maar niet waardig.

De perfecte balans

Het moge duidelijk zijn: wie wil werken aan zijn zelfvertrouwen, moet eerst in kaart brengen aan welke factor het bij hem schort. De kans is namelijk groot dat je waardigheid en vaardigheid uit balans zijn, zonder dat dat je meteen een narcist of perfectionist maakt.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je van huis uit sterk in je schoenen staat. Toch kan je onzeker raken omdat je vanwege je gebrek aan diploma’s of werkervaring steeds wordt afgewezen. Dan doet een cursus of een training waarmee jij weer up-to-date bent vaak wonderen voor je zelfvertrouwen. De volgende keer dat je wordt afgewezen, heeft het in ieder geval niet aan je vaardigheden gelegen. Daarin heb je immers geïnvesteerd.

Het kan ook zijn dat jouw cv er top uitziet, maar dat je toch op iedere sollicitatie een ‘nee’ ontvangt. Jouw zelfvertrouwen gaat van een extra cursus dan echt niet omhoog, maar het is wel belangrijk om iets te doen aan je zelfbeeld. Praat er bijvoorbeeld eens over met iemand uit je directe omgeving, of met een coach.