fbpx
3 februari 2021

Gesprekssimulatie bij een assessment

gesprekssimulatie

Een gesprekssimulatie is een rollenspel waarbij je een gesprek voert met een werknemer, collega of klant. Dat doe je in een nagebootste werksituatie. Gesprekssimulaties zijn vaak onderdeel van een assessment. Ook van de jouwe? Lees dan gauw verder en kom erachter hoe een gesprekssimulatie eruitziet.

In een gesprekssimulatie moet je, afhankelijk van de functie waarop je hebt gesolliciteerd, een gesprek voeren met een werknemer, collega of klant. Je krijgt van de assessor een korte situatiebeschrijving en vervolgens een korte periode om je voor te bereiden. Een acteur neemt doorgaans de rol van je tegenspeler op zich.

Gesprekssimulaties voor leidinggevenden

Als leidinggevende krijg je meestal de taak om een gesprek te voeren met een van je werknemers. Er is een bepaald probleem met deze medewerker: aan jou de taak om dit op te lossen. Zo kan je worden gevraagd een werknemer aan te spreken op zijn gedrag. Weet jij hem te corrigeren en daarna weer te motiveren? Die specifieke combinatie is erg belangrijk.

Zowel je verbale als sociale vaardigheden worden tijdens de gesprekssimulatie getest. Op inhoudelijke vakkennis wordt in principe geen beroep gedaan.

Een voorbeeld

Klik hier om een voorbeeld te zien van een gesprekssimulatie waarbij een leidinggevende een gesprek voert met een medewerker. De bedoeling is dat ze hem corrigeert en daarna weer motiveert, maar bij dat laatste onderdeel laat ze veel steken vallen. Het gesprek wordt zelfs een beetje grimmig.

Let op: dit is een schoolvoorbeeld van gesprekssimulatie zoals hij NIET moet.

Gesprekssimulatie commerciële functie

Wanneer je hebt gesolliciteerd voor een commerciële functie, kan je assessor je vragen een verkoopgesprek, een onderhandeling of een gesprek met een ontstelde klant te voeren. Je krijgt na een korte situatiebeschrijving een korte pauze om je voor te bereiden en een aantal vragen te stellen.

De assessor is vooral geïnteresseerd in je commerciële en klantgerichte vaardigheden. Een andere – maar minder voorkomende – mogelijkheid is dat je een gesprek aangaat met een collega over een werksituatie die voor verbetering vatbaar is. Hierbij kijkt je assessor nauwlettend naar de wijze waarop jij je opstelt, de interactie aangaat en samenwerkt.

Andere assessments

Er zijn verschillende soorten assessments. Klik op de onderstaande links om meer te weten te komen over een specifiek assessmentonderdeel.

Wil je algemene voorbereidingstips voor je assessment lezen? Dat doe je hier! Wil je meer lezen over wat een assessment precies is? En waarom werkgevers ze houden en hoe je wordt beoordeeld? Klik dan op deze link!