fbpx
8 oktober 2020

Gratis webinar: Naar een win-win bij elke sollicitatie!

Op dinsdag 10 november organiseert Sollicitatiedokter de Nationale Sollicitatiedag. De hele dag volg je gratis webinars op het platform die je voorbereiden op jouw sollicitatieproces. Heb jij vragen over je sollicitatiegesprek? Dan is deze webinar helemaal iets voor jou! Om 10.30 vertelt loopbaanbegeleider Ester Leibbrand je namelijk hoe je van een eenzijdig sollicitatiegesprek een gelijkwaardige dialoog maakt. Als werkzoeker heb je daar veel baat bij.

Een sollicitatie wordt meestal gezien als een eenzijdige beoordeling van jou door jouw potentiële werkgever. Dat kan een vervelende energie opleveren die je wellicht zenuwachtig maakt. Daardoor presteer je minder goed dan je zou kunnen tijdens je sollicitatiegesprek.

Het kan anders…

Wat zou er gebeuren als jouw sollicitatiegesprek geen interview maar een dialoog is? Jouw potentiële werkgever maakt niet alleen kennis met jou, jij maakt ook kennis met dat nieuwe bedrijf dat graag jouw volgende werkgever wil zijn. Wat zou er gebeuren als jij positieve vragen stelt, benieuwd bent naar je mogelijkheden en de ontwikkelingen in je vakgebied?

Het antwoord is simpel: je maakt het speelveld daarmee gelijkwaardig, je houdt de regie op het gesprek in eigen hand en als bonus krijg je een krachtige uitstraling vol zelfvertrouwen. Als dat niet aantrekkelijk is, weten wij het ook niet meer!

Over Ester Leibbrand

Ester is niet zomaar een loopbaancoach, ze is namelijk voorzitter van de raad van bestuur van Noloc. Dat is de beroepsvereniging voor loopbaancoaches. Ester is daarnaast loopbaancoach bij ontwikkelingsbureau Sam&. Daar houdt ze er een nuchtere blik op loopbaanontwikkeling op na. Niets blijft hetzelfde, daarom kan je maar beter meebewegen en flexibel zijn, is haar boodschap op de Sam&-website.

 

Schrijf je nu in voor de gratis webinar van Ester Leibbrand via deze link: https://register.gotowebinar.com/register/4499562630803347211

Wil je het voorlopige programma alvast zien of wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de Nationale Sollicitatiedag: