fbpx
3 februari 2021

Groepsdiscussie bij een assessment

groepsdiscussie

De groepsdiscussie is een assessmenttechniek waarbij je samen met een aantal andere kandidaten een discussie voert. Vaak is daar geen gespreksleider bij aanwezig. Hier lees je waarom je voor een groepsdiscussie wordt uitgenodigd en hoe je wordt beoordeeld.

De groepsdiscussie is een praktijksimulatie waarbij jouw sociale en communicatieve vaardigheden op de proef worden gesteld. De discussie wordt gevoerd met de andere assessmentkandidaten. Assessoren maken gewoonlijk geen deel uit van de discussie. Wel zullen ze in dezelfde kamer zijn om elke kandidaat goed te kunnen beoordelen en noodzakelijkerwijs te interveniëren om het gesprek weer de goede kant op te sturen.

De opzet van een groepsdiscussie

Bij de meeste groepsdiscussies wordt kandidaten gevraagd een van tevoren opgelegd standpunt zo goed mogelijk moeten verdedigen. Ook kan het zo zijn dat je niet alleen de taak krijgt om een standpunt te verdedigen, maar ook om een zo gunstig mogelijk compromis te sluiten. Je kunt dan dus niet simpelweg je hakken in het zand zetten. Er wordt echt een beroep gedaan op je onderhandelingsvaardigheden.

Een veelgebruikt discussieonderwerp is het vaststellen van een begroting. Daarbij krijgen de kandidaten verschillende belangen te vertegenwoordigen. Ook het selecteren van een medewerker die in aanmerking komt voor promotie wordt vaak gebruikt.

De beoordeling

Tijdens de groepsdiscussie wordt er op een aantal verschillende vaardigheden gelet door de assessoren. De belangrijkste vaardigheden en eigenschappen zijn:

  • Teamwork
  • Vermogen om te luisteren
  • Duidelijk overbrengen van standpunten
  • Sociale vaardigheden
  • Onderhandelingsvaardigheden
  • Natuurlijk leiderschap

Tips voor de groepsdiscussie

Ga jij binnenkort op assessment en verwacht je dat een groepsdiscussie onderdeel van jouw assessment zal zijn. Neem dan de volgende tips goed door.

Zorg er allereerst voor dat je oogcontact houdt met je gesprekspartners tijdens de groepsdiscussie. Oogcontact geeft namelijk blijk van zelfvertrouwen. Wees daarnaast bondig en concreet in het verklaren van je standpunten. Het is een kunst om met weinig woorden veel te zeggen. Breedsprakigheid is daarentegen een teken van slechte communicatieve vaardigheden. Het gaat om kwaliteit van spreken, niet kwantiteit. Dus: eerst denken, dan pas spreken. Praten om aan het woord te zijn is een slechte, vervelende eigenschap.

Luister ten derde aandachtig en haak in op het standpunt van je gesprekspartner. Geef aan op welke punten jullie het eens zijn en probeer vervolgens het standpunt waarop jullie het oneens zijn op een andere manier duidelijk te maken.

Draaf ook niet door. Je standpunt blijven herhalen komt een discussie niet ten goede. Het helpt om eerst te zoeken naar de punten waarop eenieder gelijkgestemd is. Vervolgens kan je waar mogelijk de plooien glad te strijken.

Val tot slot anderen niet in de rede. Ook al kan dit ervoor zorgen dat jij de discussie wint: het is een vervelende eigenschap. Niet doen dus. Oh ja, let ook op je lichaamstaal tijdens het gesprek. Een goede bodylanguage kan je net wat beter uit de bus doen komen.

Andere assessments

Er zijn verschillende soorten assessments. Klik op de onderstaande links om meer te weten te komen over een specifiek assessmentonderdeel.

Wil je algemene voorbereidingstips voor je assessment lezen? Dat doe je hier! Wil je meer lezen over wat een assessment precies is, waarom werkgevers ze houden en hoe je wordt beoordeeld? Klik dan op deze link!