• 0

Heb ik komend schooljaar weer een baan? (deel 2)

Dezelfde titel zullen jullie denken. Klopt, maar dit is eigenlijk ook deel twee over hetzelfde onderwerp. Afgelopen week heb ik namelijk eindelijk het verlossende woord gekregen. Het duurde allemaal wat langer en in principe wist ik al dat het goed zou komen, maar toch. Ik krijg weer een jaarcontract. Misschien dat er mensen zijn die denken, daar hoef je toch niet blij mee te zijn, maar na een jaar meteen een vast contract krijgen is denk ik tegenwoordig een unicum. Met andere woorden, ik was er eigenlijk al op voorbereid en ben blij dat ik mag blijven.

Heel even voel je dan weer die spanning die ik ook een jaar geleden voelde, wat waarschijnlijk wel weer zal duren totdat ik het nieuwe jaarcontract getekend heb en van Randstad Payroll Solutions een contract heb ontvangen als bevestiging.

Volop bezig met het nieuwe schooljaar

In de afgelopen weken ben ik tijdens het afsluiten van het huidige schooljaar ook al weer volop bezig met het komende schooljaar 2014-2015. De studenten die van school af gaan krijgen donderdag hun diploma en de nieuwe studenten komen morgen alweer. Leuk, weer allemaal nieuwe gezichten. Laat het nieuwe schooljaar maar komen.

Hoogstwaarschijnlijk kan ik niet meer uren gaan werken, dat is wel erg jammer. Nog steeds heb ik dus elke maand de verplichting om vier sollicitaties te doen. Tot nu toe is dat nog steeds geen probleem, maar er komt nu weer de vakantietijd aan. Gelukkig hoef je tijdens je vakantie niet te solliciteren, dus ik heb ook een keer echt vrij van alles. In het onderwijs heb je regelmatig vakantie, maar tijdens de vakanties heb ik tot nu toe gewoon gesolliciteerd. Komend schooljaar zal ik ook mijn ogen goed open moeten blijven houden. Na twee jaarcontracten moeten ze (als de wet erdoor komt, volgens mij is dat nog niet zeker) me volgend jaar in vaste dienst nemen. Ik zou dat dit jaar al wel hebben gewild, maar dat is teveel gevraagd meteen. Snap ik ook, we werken tenslotte pas een jaar samen in een totaal nieuwe functie voor mij en voor mijn team. Waar ik heen wil is dat ik misschien dus ook gewoon weer op leuke banen van 24 uur moet gaan solliciteren, voor het geval dat ik volgend schooljaar niet mag of kan blijven. Het gaat immers om mijn toekomst en mijn financiƫn. Hoe leuk mijn baan ook is.

Surveilleren

Ik heb overigens weer een extra kans op inkomsten gecreƫerd, komende donderdag heb ik een afspraak bij een uitzendbureau om te kijken of ik binnen onze diverse scholen ingezet kan worden als surveillant. Misschien kan ik daar mooi genoeg uurtjes mee maken om van het restant uitkering af te komen. We zullen zien wat ze te bieden hebben.

Natuurlijk hoop ik dat ik ook nog te horen krijg dat ik toch (al is het maar tijdelijk) een paar uur extra erbij krijg als onderwijsassistente, dat wil ik het liefst. Dan kan ik nog surveilleren, maar dan is de noodzaak iets minder groot.

Positief

Al met al een positieve afsluiting van mijn eerste jaar als onderwijsassistente. Het team heeft het vertrouwen in mij uitgesproken en ik krijg dagelijks nieuwe complimenten. Niet alleen over hoe ik mijn werk doe, maar ook over hoe ik ben. Ik denk dat dit voor mij nog het mooiste is wat mij overkomen is en elke dag overkomt, mijn zelfvertrouwen is hierdoor terug. Zelfvertrouwen wat op een laag pitje was gekomen door mijn vorige baan en nu elke dag beetje bij beetje is opgekrikt. En weet je, ik hoef er niet eens veel moeite voor te doen, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en doe wat ik doe met nog veel meer plezier. Dat straal ik ook uit en het werkt aanstekelijk heb ik te horen gekregen. Mooie wisselwerking dus. Nou, wat wil je nog meer. Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *