fbpx
12 oktober 2020

Presenteer jezelf kort en bondig met je mini-cv

mini-cv

Het mini-cv is – zoals de naam suggereert – de miniversie van je échte cv en kan worden gebruikt om jezelf kort en bondig te presenteren. Je kunt dit cv het beste zien als een gecomprimeerde versie van je reguliere cv. Het mini-cv is voornamelijk bedoeld voor gebruik tijdens het netwerken en is niet bedoeld als vervanging voor het normale cv.

Hoe mini is het mini-cv?

Het mini-cv is doorgaans niet langer dan een half A4’tje, vaak zelfs in het formaat van een businesskaartje. Het is bij dit format niet de bedoeling uitgebreide informatie te geven over jezelf. Daar is je normale cv voor bedoeld. In plaats daarvan gaat het er in dit kleine formaat cv om dat je de belangrijkste informatie kunt overbrengen in slechts een paar seconden.

Voor wie is het?

Het mini-cv is voor iedereen die baat heeft bij netwerken. Van de ondernemer die graag nieuwe contacten wil leggen tot de gewone medewerker die naar een nieuwe uitdaging op zoek is: de mogelijkheden voor het mini-cv zijn heel divers. Iedereen die graag een gedreven en bovendien professionele indruk wil achterlaten kan goed gebruik maken van het mini-cv.

Wat staat er in?

Vermijd het kopje ‘mini-cv’ en zet hiervoor in de plaats prominent je naam neer. Het gaat er namelijk om dat alles kort, bondig en to the point is. Wanneer je denkt dat je bepaalde informatie zou kunnen missen, dan mag je dit in het mini-cv ook direct schrappen.

Geef jezelf direct naast of onder je naam een pakkende titel. Dit hoeft niet de naam te zijn van je huidige functie, maar de titel waarmee jij jezelf wilt presenteren aan de buitenwereld; de titel die jij jezelf als professional geeft om jezelf te verkopen, bijvoorbeeld ‘Social media expert’. Je kunt er ook voor kiezen om te vermelden wat voor baan je graag zou willen. Duidelijk en direct dus.

Vervolgens heb je de keus om een kleine samenvatting van jou als persoon te geven met hierin je carrièrehoogtepunten en vaardigheden. Ook je studie(s) en professionele achtergrond kun je hier bondig in kwijt. De hoeveelheid informatie die je vermeldt, hangt af van het formaat dat je gebruikt. Zo kun je logischerwijs minder informatie kwijt op een businesskaartje dan op een half A4’tje.

Wat is het nut?

Met een mini-cv ben je in staat om naast de mondelinge introductie van jezelf ook direct iets mee te geven. Zo heb je de mogelijkheid om het net even anders aan te pakken dan de rest. Ook zal je hierdoor beter onthouden worden. Dit schept een sterkere band met de persoon die het mini-cv ontvangt dan enkel de herinnering aan het gesprek.

Ook geeft het je natuurlijk een professionele uitstraling wanneer je een goed gemaakt businesskaartje hebt. Zorg er hierbij dus wel voor dat je gebruik maakt van stevig papier en een goede printer. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je investering juist een averechts effect heeft.

Voor meer informatie hoe jij jezelf goed kunt verkopen is het verstandig dat je de AIDA-Methode en de STARR-Methode kent.

De inhoud van het mini-cv:

  • Prominent afgebeelde naam
  • Opvallende titel
  • E-mail en telefoonnummer
  • Eén tot drie vaardigheden die je wilt benadrukken
  • Eventueel twee of drie carrièrehoogtepunten
  • Eventueel je studie

Zelf een cv opstellen?

In het e-book ‘Zo vind je een baan’ lees je hoe dat moet. Het boek is nu met flinke korting verkrijgbaar in onze webshop.

Zo vind je een baan

Zoek jij praktische tips voor je cv, brief of sollicitatiegesprek? Of heb je geen idee waar je moet zoeken? In ‘Zo vind je een baan’ van Dorien Waasdorp vind je de beste adviezen om jouw droombaan in de wacht te slepen. Nu tijdelijk met flinke korting verkrijgbaar!