• 1

Het wel en wee van het UWV

Ik ben nog helemaal niet klaar met mijn verhalen, beste Sollicitatiedokter. Gelukkig krijg ik de gelegenheid om door te schrijven, echt leuk. Zit inmiddels 3 maanden zonder werk, dus kan en wil van alles kwijt.

Dus we gaan verder over het UWV. Er wordt nogal gemopperd op het UWV. Ik moet zeggen dat de samenwerking met het UWV en de site van het UWV voor mij redelijk helder en werkbaar zijn, maar ik weet van mensen om me heen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten, dat ze er niet altijd uitkomen. Alleen al het zoeken van vacatures lijkt voor sommigen een hele klus. Evenals documenten die je moet delen als je wilt dat je contactpersoon aan de ‘andere kant’ van het beeldscherm ze wil zien.

Moet zeggen dat ik in de drie maanden dat ik nu thuis ben slechts twee keer een email heb gekregen dat ze een vacature voor me hadden en dan nog van een vestiging waar ik niet thuishoor ook. En nee, het is niets geworden, anders hoefde ik nu deze artikelen niet te schrijven. Lag overigens niet aan mij, de man van het UWV was vergeten te melden dat het om een BBL-vacature ging en dat het een fulltime vacature was. Voor diegenen die niet weten wat BBL is, dit is een Beroeps Begeleidende Leerweg, dus voor een soort stage.

De vacaturemail van het UWV krijg ik elke dag en ik hoef ‘m eigenlijk niet te openen, maar doe het wel voor het geval dat je de meest geweldige baan wordt aangeboden. Die wil je toch niet mislopen, stel je voor. Ik kreeg overigens vanochtend een mail dat vanaf 1 augustus 2013 alleen nog een mail gestuurd wordt als ze je daadwerkelijk een baan kunnen aanbieden passend bij je cv…

UWV Werkcoach

Als werkeloze (he, wat klinkt dat toch negatief) krijg je een contactpersoon aangewezen, een digitaal contactpersoon wel te verstaan. Een zogenaamde werkcoach van het UWV. Ik heb toevallig deze week een oproep voor een evaluatiegesprek gekregen, ga dus voor het eerst het daadwerkelijke strijdtoneel betreden. Oh nee, ik ben er al eerder geweest voor een training over ‘voor jezelf beginnen met een uitkering’, maar dat later…  Tot nu toe krijg ik op mijn mails (die je digitaal verstuurd via je Werkmap) netjes en snel antwoord. Maar ja, ik krijg mijn mail dan ook nog verstuurd, ondanks de regelmatige storingen. Wederom hoor ik van mensen om mee heen dat het niet altijd zo gemakkelijk gaat. Waar het aan ligt dat het mij wel lukt? Ik weet het niet.

Sollicitaties per maand

Het is de bedoeling dat je 4 sollicitatie-activiteiten per maand opgeeft (en ja hoor… digitaal) via je Werkmap. Tot nu toe kom ik daar dik overheen, maar dat komt omdat ik ook op vacatures solliciteer die niet 100% aan mijn wensen voldoen. Gewoon omdat ik graag weer aan het werk wil….