sollicitatiegesprek
  • 0

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Geweldig nieuws! Het is enorm belangrijk je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Door goed voorbereid te zijn kom je zelfverzekerd over, laat je zien dat jij de juiste persoon voor de functie bent en is het makkelijker om je zenuwen te onderdrukken. In dit artikel vind je vier simpele stappen om je volledig voor te bereiden op het spannende sollicitatiegesprek.

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek

1. Begin met goed bureauonderzoek

Je begint met voorbereiden door grondig bureauonderzoek te doen naar het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd. Dit begint met het besef dat  werkgevers op zoek zijn naar de oplossing van een probleem, niet per se naar een persoon. De persoon die ze aannemen moet de oplossing vormen voor het probleem. En wat het probleem precies is, haal je zelden uit de vacaturetekst. En daarom is  dus jouw eerste stap: ontdek wat het probleem is. Dit doe je door exact te weten waar het bedrijf mee bezig is.

De gedreven sollicitant doet grondig bureauonderzoek. Je kent de doelen van het bedrijf, de belangrijkste stakeholders, de grootste concurrenten en hebt zelf al een aantal ideeën over hoe je kan bijdragen aan het behalen van deze doelen. Lees alles wat je kunt vinden over het bedrijf, over de CEO, de social media, lees rapportages en probeer op basis hiervan in te schatten wat jouw bijdrage zou kunnen zijn.

2. Doe onderzoek naar je gesprekspartners

Een sollicitatiegesprek draait niet alleen om of je het werk goed zou kunnen doen. Het is ook een kennismakingsgesprek waarin wordt gekeken of je past binnen de cultuur van het bedrijf. Is er sprake van een klik?

Het is belangrijk als sollicitant om ruim op tijd te zijn (maar niet meer dan 10 minuten), er representatief uit te zien (ook qua dresscode) en de namen van zijn gesprekspartners onthoudt. Verder zorg je dat je vooraf al weet wie zijn gesprekspartners zijn en wat hun rol binnen het bedrijf is. Probeer via LinkedIn of andere social media erachter te komen waar zij hebben gestudeerd, bij welke bedrijven ze eerder werkzaam waren en welke functies ze hebben gehad. Door dit van te voren te weten, kun je hier casual op in gaan door bijvoorbeeld een compliment te geven (“Ik zag dat u hiervoor werkzaam was bij X. Wat indrukwekkend om te zien hoe snel het is gegaan in uw carrière”). Hoe meer je gemeen hebt met een ander, hoe soepeler het gesprek zal verlopen en des te meer er een klik ontstaat. Dit zorgt voor een stukje herkenning, wat weer zorgt voor open communicatie.

Door een klik te faciliteren met je gesprekspartner laat je hen altijd achter met een goed gevoel. Dit kan alleen maar positief uitpakken voor jou!

3. Bestudeer en inventariseer je cv en sollicitatiebrief

Het spreekt voor zich dat je, wanneer je op sollicitatiegesprek gaat, exact weet wat er in je curriculum vitae en sollicitatiebrief staat. Toch kunnen we je uit ervaring vertellen dat dit niet altijd het geval is. Niet omdat de wil er niet is, maar omdat de doorsnee sollicitant niet te voorbereid wil zijn in het kader van ‘gewoon jezelf zijn’. Dit kan soms niet goed uitpakken.

Het is belangrijk als sollicitant niet alleen exact te weten wat er in de sollicitatie staat, maar ook wat er in jouw eigen brief en curriculum vitae staat. Je kan uitgebreid de verschillende bullets van je cv toelichten. 80% van de vragen in een sollicitatiegesprek zijn te voorspellen op basis van je vooronderzoek naar het bedrijf, de achtergrond van je gesprekspartner en ten slotte jouw eigen brief en cv.

Zorg er dus voor dat je elk detail die jij zelf hebt vermeld kan toelichten en er een leuke anekdote bij kan vertellen van ongeveer 60 tot 90 seconden. Zo heb je ook nog iets te vertellen wat niet vermeld staat en boei je je gesprekspartner weer meer.

4. Bedenk zelf een aantal vragen voor tijdens het sollicitatiegesprek

Het is belangrijk een sollicitatiegesprek niet als vraag- en antwoordsessie te zien. Als sollicitant is het belangrijk dat je zelf ook wat vragen bedenkt, maar verder ook kijkt naar de kwaliteit van de vragen en de vorm waarin de vragen worden gesteld. Je richt je vooral op het voeren van een dialoog en gaat het gesprek aan met zijn gesprekspartner.

Door een gesprek te behandelen als een vraag-en-antwoordsessie, ontstaat er een zekere afstand. Focus je daarom meer op de dialoog en ga het gesprek aan. Als je je op dezelfde golflengte als je gesprekspartner begeeft, ontstaat er een interessante dialoog. Geef dus niet alleen antwoord op vragen maar gebruik voorbeelden, anekdotes en verhalen om kleur te geven aan een gesprek.

Bedenk ook dat het zaak is niet zomaar vragen te stellen om het vragen stellen, hierdoor ontstaat er geen natuurlijk dialoog. Stel vragen die ertoe doen en die laten zien dat jij vooronderzoek hebt gedaan en dus moeite hebt gestopt in het proces. Vraag waar je daadwerkelijk in geïnteresseerd bent. Zo ontstaat er vanzelf een fijn gesprek tussen twee gelijken. Voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen vind je hier.

Bovenstaande stappen helpen je voorbereid het sollicitatiegesprek in te gaan. Met deze voorbereidingen sta je sterker in je schoenen en wordt het gesprek nog leuk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *