• 0

Hoe vind je het juiste?

Dat is wellicht de grootste twijfel waar je op dit moment mee rondloopt. Hoe kies ik het goede? Het juiste. Je hebt zoveel interesses. Wat moet je daar nou mee doen. Heb jij daar ook last van?

Onbewust ben je misschien bang dat je een kans mist. Dat je er nog meer uit kan halen en het niet ziet.

Door je open te stellen voor een andere benadering van je zoektocht, kan je misschien wel tot een keuze komen. Durf jij een nieuwe blik te werpen op wat je echt wilt? Wat je dromen en idealen zijn.

Je kan alleen maar iets vinden als het juist is voor jou

Wat is juist? Dat is heel persoonlijk natuurlijk. Je beeld is onder andere gevormd door hoe je bent opgevoed en met wie je omgaat. Dat heeft je allemaal beïnvloedt in je mening hierover. En het beïnvloedt je nog steeds. Heb je geleerd om te mogen kiezen wat jij wilt. Je gevoel te volgen. Of heb jij je altijd aangepast. En weet je niet wat juist voor jou is. Wat jij echt wilt?

Dan ga je dat eerst onderzoeken. Wat belangrijk is voor jou. Wie jij bent en wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Hoe jij in het leven wilt staan. Wie jij wilt Zijn. Dan weet je wat jij wilt. Als je dat antwoord hebt, kan je ook kiezen. Je zult eerst de fundering moeten leggen voordat je kan bouwen. Als je geen basis hebt, kan je ook geen antwoorden vinden. Je slaat dan namelijk een stap over. Je wilt eigenlijk een brug te ver.

Je zit dan waarschijnlijk teveel in je hoofd. Vergelijkt jezelf met hoe anderen het doen. Wat maatschappelijk juist is. Maar het gaat erom wat het juiste is voor jou?

Wat is de eerste stap die je kan zetten om dit te onderzoeken?

Door een stukje zingeving te onderzoeken. Wat wil ik betekenen? Want hoe kan je iets vinden, als je niet weet wat je zoekt. Het is als een speld in de hooiberg. Ik heb zelf tot grote frustratie aan toe gezocht naar die speld. Nu ben ik blij dat ik mijn ervaring met mijn zoektocht mag doorgeven via de ZIJN-methode die ik hiervoor speciaal heb ontwikkeld.

Kiezen wordt een stuk makkelijker als je helder hebt wat je wilt. Het geeft jezelf ook meer rust als je weet welk doel je voor ogen hebt. Zou je daarbij ook niet veel minder tijd kwijt zijn met solliciteren, als je selectief durft te zijn?

Dus de allereerste stap die ik je wil aanreiken, is om je grote ‘WAAROM’ te onderzoeken.

Waarom wil je doen wat je wilt doen?

Deze vraag is voor velen nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het antwoord vind je door jezelf meerdere vragen te stellen. In deze blog stel ik jou de eerste. Ik ga in op je drijfveren. Dan ga ik een andere keer verder op andere aspecten van je ‘WAAROM’.

Drijfveren zijn je motivatie om de dingen te doen in je leven. Dus waarom wil jij datgene doen, wat je graag wil doen. Voor een kunstenaar is dit vaak zelfexpressie. Een politica wil invloed in de wereld of maatschappij. Onderzoek dus eens wat jouw motivatie is voor de dingen die je graag doet of wilt doen. Als je de ‘wat’ niet weet te beantwoorden, zal de ‘hoe’ ook onbeantwoord blijven. Je kan dan zoeken wat je wilt, maar je zult niet het juiste vinden.

Het onderzoeken van een stukje zingeving is de 1e stap om te vinden wat juist is voor jou.

Schrijf hieronder welk antwoord jij hebt gevonden: wat is jouw drijfveer?