• 0

Hoe vind je jouw passie?

Met passie je geld verdienen. De één heeft haar droom al helder. De ander is zoekende. Wat wil jij nu eigenlijk echt in je leven?

Je krijgt niet overal voldoening meer uit. Je wilt meer…maar meer wat? Ergens ben je op zoek naar die diepere betekenis in je werk. Maar het is een gevoel dat je moeilijk uit kan leggen aan een ander.

Je bent zoekende. Draait een beetje in een cirkeltje rond lijkt het wel. Je komt er nog niet echt uit. Dus blijf je solliciteren op wat je zeker kan. Ook al is dit, als je dieper in je hart kijkt, niet wat je echt wilt.

Wat betekent passie nu eigenlijk?

Passie een term die je wel vaker hoort de laatste tijd. Er wordt naar gevraagd in een sollicitatiegesprek. Welk antwoord geef jij? Kun je echt zeggen wat jouw passie is of voel je het nog niet helemaal?

De één roept dat passie een holle term is geworden. Omdat er zoveel mee gestrooid wordt. Gaat daarmee de essentie verloren?

Ik zie het als een vuur dat in jou brandt. Een verlangen waar jij helemaal voor gaat. Wat jij wilt neerzetten in de wereld. Het begrip passie zit hem in de emotie wat mij betreft. Dat het je raakt in je hart. Je ergens warm van wordt.

Je herkent het vast wel dat als je in een winkel komt, degene die je helpt, alle passie heeft voor haar vak. Het is een energie die je voelt. Je wordt er blij van en gunt diegene jouw aankoop. Hier wil je vaker terugkomen.

Als iemand vanuit passie werkt, maak je contact van hart tot hart.

Wat is jouw passie?

Ben jij weleens jaloers op een ander en zou je ook zo passievol willen werken? Twijfel je of je dat wel in je hebt en wat dan echt jouw passie is?

Het is voor de meesten echt een zoektocht, kan ik je zeggen. Ik heb ervaren dat het een weg is van naar binnen keren.

Het antwoord zit in jou maar is overspoeld geraakt met allerlei verwachtingen van de buitenwereld. Daardoor weet je niet meer wie jij nu echt bent en wat jij wilt.

Ik voelde in mijn zoektocht dat ik meer met mijn interesse voor ‘spiritualiteit’ wilde doen. Dat was best een schokkende ontdekking kan ik je zeggen. In die zin, of ik het wel zou durven. Ik had Commerciële Economie gestudeerd. Ik was bang dat mensen me zweverig zouden vinden. Het heeft me wat hobbels gekost om echt mijn passie te durven gaan leven. Me los te maken van verwachtingen van anderen. Echt alleen voor mezelf te gaan en wat ik wil.

Om uit te zoeken wat jouw passie is, dien je weer tot je kern te komen

Wie jij in werkelijkheid bent. Ik zie het als laagjes afpellen om bij je authentieke zelf te komen. Dan ga je ook je passie vinden, als je weet wie jij bent.

Datgene waar je hart echt sneller van gaat kloppen. Iets waardoor je innerlijk vuur aangewakkerd wordt.

Zolang je de antwoorden buiten jezelf zoekt, ga je ze niet vinden. Het gaat erom de stilte in jezelf op te zoeken. Alleen dat ben je nog niet gewend.

Maar alleen vanuit die stilte kan je contact maken met je hart. Horen wat zich daar verstopt heeft. Welke verlangens er naar buiten willen komen. Wat jij in de wereld wilt zetten. Dat is je passie.

Als je echt iets vanuit je hart doet, komt je passie aan bij anderen. Dan werk je van hart tot hart.

Deel hieronder waar jouw innerlijk vuur harder van gaat branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *