fbpx
16 november 2020

Ik heb al 30 jaar niet gesolliciteerd! Wat nu?!

30 jaar

Door de gevolgen van de coronacrisis komen veel mensen voor het eerst in lange tijd zonder werk te zitten. Sommigen hebben zelfs al 30 jaar niet meer gesolliciteerd. Geldt dat ook voor jou? Geen zorgen: Sollicitatiedokter legt je in dit artikel uit wat je kan doen!

Toen jij 30 jaar geleden werd aangenomen bij de organisatie die tot voor kort je werkgever was, zag de wereld er heel anders uit. We hadden geen internet, geen mobiele telefoons en je mocht van geluk spreken als je een computer in huis had.

Sinds de jaren ’90 is de manier waarop we solliciteren minstens zo hard veranderd als de wereld om ons heen. We stoppen onze uitgeprinte motivatiebrief al lang niet meer in een envelop om die vervolgens naar onze potentiële werkgever te sturen. En het onderhouden van een professioneel netwerk gebeurt niet meer met een rolodex.

Hoe verstuur je anno 2020 dan wel een goede sollicitatie? Het antwoord daarop bestaat uit meerdere onderdelen. Je moet er namelijk niet alleen voor zorgen dat je een moderne motivatiebrief verstuurt, er moet ook een strak cv in de bijlage zitten en bovendien moet je LinkedIn-profiel op orde zijn. Op elk van die drie onderwerpen gaan we hieronder dieper in.

Sollicitatiebrief anno 2020

Laten we beginnen bij de sollicitatiebrief. We hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat je jouw motivatie via een e-mail moet versturen in plaats van via de brievenbus. Maar er is meer veranderd. Veel werkzoekers die al decennia niet hebben gesolliciteerd, vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze zo’n officiële mail nu precies de deur uit moeten doen. Want: welk onderwerp geef je zo’n mail mee? En zet je jouw motivatie in de bijlage of in de mailtekst?

Over dat eerste kunnen we kort zijn: zorg gewoon dat de onderwerpsregel van je sollicitatie zo duidelijk mogelijk is. Kies bijvoorbeeld voor ‘Sollicitatie naar accountmanager’ of ‘Reactie op vacature #58394’. Op die manier kan een recruiter jouw sollicitatie makkelijker terugvinden.

Wat betreft de vraag over hoe je jouw motivatie toevoegt aan de mail: voor zowel een bijlage als een motivatie in de mailtekst valt wat te zeggen. Wil jij meteen de aandacht van een recruiter grijpen? Zet je motivatie dan in de mailtekst. Wil jij zeker weten dat de opmaak van jouw motivatiebrief volledig intact blijft? Converteer je Word-bestand dan naar een PDF (klik hier om erachter te komen hoe dat moet) en stuur die mee als bijlage. Op die manier kan de opmaak niet verspringen en weet je zeker dat jouw recruiter precies de brief ziet zoals jij hem geschreven hebt.

Inhoud van je sollicitatiebrief

Dan is er nog de inhoud van je sollicitatiebrief, die is ook niet onbelangrijk. Ten opzichte van 30 jaar geleden zijn recruiters tegenwoordig een stuk meer geïnteresseerd in wie je bent als persoon. Ze willen dus niet alleen weten welk diploma je hebt en wat je werkervaring is. Het kan daarom geen kwaad om in je brief te vertellen hoe jouw persoonlijke karakter aansluit op de openstaande vacature.

Hou er in je brief verder rekening mee dat je toon lang niet zo formeel hoeft te zijn als in de jaren ’90. ‘Geachte heer, dame,’ is als aanhef echt niet nodig. Zoek in de toon van je brief een balans waar jij je prettig bij voelt. Je brief moet immers ook niet over-amicaal worden.

Wil jij meer weten over hoe je een moderne motivatiebrief schrijft? Lees dan dit artikel!

Cv

De verwachtingen omtrent een cv zijn, net als die bij een sollicitatiebrief, de afgelopen decennia flink veranderd. Twee dingen zijn daarbij belangrijk om te onthouden. Ten eerste hechten recruiters tegenwoordig veel meer waarde aan de opmaak van je cv. Ten tweede mag je jouw persoonlijke karakter een stuk meer benadrukken in een modern cv.

Dat laatste betekent niet dat je bovenaan je cv opschrijft wat je graag in het weekend doet, maar wel dat je verder gaat dan simpelweg je werkervaring oplepelen. De gouden regel hierbij is: schrijf niet wat je hebt gedaan, maar hoe je het hebt gedaan.

Volstond 30 jaar geleden nog de regel: inkoopmedewerker bij bedrijf X (1985-1987), wil een recruiter nu het volgende lezen: Als inkoopmedewerker bij bedrijf Y (1987-2020) was ik verantwoordelijk voor taken A, B en C. Ik zorgde ervoor dat de bedrijfskosten met 13,7% daalden en door het goed onderhouden van mijn netwerk sloot ik exclusieve inkoopcontracten met 4 verschillende leveranciers. Als een recruiter in een oogopslag ziet dat jij jouw potentiële werkgever geld kan besparen, ben je opeens een stuk interessanter als kandidaat.

Vormgeving van je cv

Tot slot is er de kwestie van de vormgeving van je cv. Wat dat betreft ben je veel vrijer dan 30 jaar geleden, toen een zwart op wit gedrukt lijstje met je werkgevers erop de norm was. Tegenwoordig willen recruiters cv’s zien die eruit springen.

Dat betekent niet dat je met felle kleuren moet strooien. Zorg ervoor dat je een opmaak kiest die past bij jouw persoonlijkheid en ga alleen voor toeters en bellen als je van nature een extravert en kleurrijk karakter hebt. Nog een tip: pas het kleurenpallet van je cv aan op de bedrijfskleuren van de organisatie waar je solliciteert. Dat soort kleine details laten zien dat jij je goed hebt voorbereid en kunnen net het verschil maken tussen wel of geen uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

In een modern cv is er ten slotte één onderdeel dat je niet mag missen. Dat is je profielschets: een kleine tekstbox op een prominente plek in je cv waar je in enkele korte regels beschrijft wie je bent. Hierdoor krijgt jouw recruiter een idee van wie je bent als persoon en niet alleen wat je werkervaring is. Hier lees je meer over de profielschets.

LinkedIn

Op het gebied van je motivatiebrief en je cv is er weliswaar het een en ander veranderd, maar met één component van je moderne sollicitatie hoefde je in de jaren ’90 nog helemaal geen rekening te houden: LinkedIn. Als je op zoek bent naar een baan, is het cruciaal dat je een strak onderhouden LinkedIn-profiel hebt. Een geïnteresseerde recruiter gaat je daar namelijk hoe dan ook opzoeken, je kan er dan maar beter voor zorgen dat je een goede eerste indruk maakt online.

Zorg dat je op LinkedIn kiest voor een duidelijke en professionele foto, je vakantiefoto’s zijn niet voor dit sociale medium bestemd. Probeer daarnaast een bannerfoto te maken die zowel iets over jou als over je professionele vaardigheden zegt. In de headline geef je jouw huidige functie weer en laat je weten dat je beschikbaar bent. In de samenvatting geef je een korte elevator pitch van jezelf. In dit artikel lees je meer over hoe je jezelf profileert op LinkedIn.

Hoe moet ik netwerken op LinkedIn?

Nu je toch een LinkedIn-profiel hebt, is het slim om er ook gebruik van te maken. Stel een netwerk samen van mensen waar je echt iets aan hebt, accepteer dus niet ieder connectieverzoek. Zorg er daarnaast voor dat je relevante bijdragen op je account deelt zodat je zichtbaar blijft voor je netwerk. Wie weet heeft iemand via LinkedIn wel een baan voor je, dan hoef je je niet eens meer druk te maken om dat moderne cv en die moderne sollicitatiebrief! Hier lees je meer over hoe je een netwerk onderhoudt op LinkedIn.

Waar vind ik vacatures?

Voordat je als moderne sollicitant aan de slag kunt, moet je natuurlijk wel weten waar je vacatures vindt. In principe lenen online vacaturebanken als Indeed en de Nationale Vacaturebank zich daar goed voor. Ook de vacaturebank van zoekmachine Google levert vaak goede resultaten op. Hoe Google for Jobs werkt lees je hier.

Ben je op zoek naar meer resultaten of wil je betere en verfijndere zoekfuncties kunnen uitvoeren? Dan raden we je Vacaturezoeker 2020 aan. Klik hier om meer te lezen over deze betaalde vacaturebank en hoe je er gebruik van maakt.

feedback

Wil je er zeker van zijn dat jij in je cv of brief de beste versie van jezelf hebt gepresenteerd? En dat hij voldoet aan alle eisen van een modern sollicitatiedocument. Laat hem dan nakijken door een ervaren recruiter en specialist van Sollicitatiedokter door op bovenstaande afbeelding te klikken!