fbpx
10 december 2020

In 2020 geen baan gevonden? Volg deze mensen op LinkedIn voor succes in 2021!

Nog een paar weken, dan kunnen we dit jaar achter ons laten. Is het je in 2020 niet gelukt om die felbegeerde nieuwe baan te vinden? Geen zorgen: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Volg je deze mensen op LinkedIn, dan worden jouw baankansen in 2021 alleen maar groter.

Ester de Bruine

Ester de Bruine is loopbaancoach, trainer en columnist. Ze schrijft voor onder andere het NRC Handelsblad regelmatig over carrièrevraagstukken. Op LinkedIn deelt ze sollicitatietips met je, maar op haar feed is er ook altijd ruimte voor een opbeurende video als deze.    

Je vindt Ester hier op LinkedIn.

Pieter Koevoets

Over mensen die een webinar gaven tijdens de Nationale Sollicitatiedag gesproken: wat dacht je van Pieter Koevoets van het UWV-werkbedrijf. Als loopbaan-, sollicitatie- en ondernemer-coach kan hij je alles vertellen over het vinden van werk. Dat doet hij dan ook graag op zijn LinkedIn-profiel.

Connect hier met Pieter.       

Emile van Nassau

Emile is een HR-adviseur en Noloc-erkend loopbaanadviseur, op LinkedIn post hij daarom vooral sollicitatie- en werkgeluktips. Veel mensen zullen hem ook kennen als initiatiefnemer van Beschikb@@r, een project om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zichtbaar te maken voor potentiële werkgevers.

Stuur Emile nu een connectieverzoek!

Erik Lambooy

Als je Sollicitatiedokter al een tijdje volgt, weet je ook wie Erik Lambooy is. Hij is medeoprichter van het Werken voor Elkaar-initiatief, daarbij helpen 50-plussers elkaar om een nieuwe baan te vinden. Erik bekommert zich dagelijks om de sollicitant van 50-plus: voor deze doelgroep gaf hij tijdens de Nationale Sollicitatiedag een webinar. Op zijn LinkedIn-profiel houdt hij je met name op de hoogte van interessante webinars voor werkzoekende 50-plussers.

Achter deze link zit Erik’s LinkedIn-profiel.

Freek van Kraaikamp

Freek is loopbaancoach, columnist en auteur van sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’. Geef hem een podium en hij maakt een mooi verhaal. Freek’s feed staat vol met sollicitatietips: die gaan onder andere over nieuwe manieren van solliciteren en het gebruik van duidelijke taal in je motivatiebrief. Freek vertelt ook waarom niet alleen aanvallende voetbalteams, maar ook carrièremakers vooruit moeten verdedigen.

Benieuwd naar de tips van Freek? Volg hem hier!

Bram de Rooij

Als je weet naar wat voor werk je op zoek bent, is het zaak ervoor te zorgen dat andere mensen dat ook te weten komen. Hoe meer mensen helpen zoeken, hoe eerder je iets vindt, toch? Bram helpt jou bij je zoektocht naar een nieuwe baan door in zijn ruime LinkedIn-netwerk jouw oproep te plaatsen. Ook zichtbaar worden?

Volg Bram de Rooij dan op zijn LinkedIn!

De Linking Pins

Bram is niet de enige LinkedIn-gebruiker die werkzoekers helpt zichtbaar te worden. De Linking Pins, een team dat Sollicitatiedokter heeft samengesteld uit invloedrijke LinkedIn’ers, zetten wekelijks een werkzoeker in de spotlight.

De Linking Pins bestaan uit Robbert Schuringa, Soufian el Ammari, Hans W. van Kleef, Marcel Kocx, Rene Brink, Yvonne Willems en Desirée Braams-Hagendoorn.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Laat dan een comment achter onder onze LinkedIn-post of stuur een van onze Linking Pins een berichtje en volg deze mensen op LinkedIn! Misschien verschijn jij volgende week dan wel op enkele duizenden tijdlijnen!