• 1

Is je gezin belangrijker dan JIJ?

Onrust in je hoofd, heb jij dat ook? Zoveel gedachtes, verwachtingen en oude patronen over hoe je denkt het te moeten doen. Hé, zie je dat woordje ‘moeten’. Daar gaat het mis.

Want de ‘moeten’ modus zorgt voor al die onrust in je koppie. Weet je eigenlijk nog wel wat ‘willen’ is. Of ben je het contact met je hart ergens onderweg kwijtgeraakt. Het lijkt alsof je geen dromen meer hebt, maar is dat ook zo?

Hoe kies jij voor nieuw werk? Denk je dan vooral aan je gezin. Dat het fijn is dat jij als moeder thuis bent. Of staat financiële zekerheid voorop. Kies je daar je nieuwe baan op uit. Laat je daarmee aan je kinderen zien dat geld verdienen belangrijk is. Als jij jezelf je dromen ontneemt, welk signaal geef je daarmee af aan je kinderen. Mogen jouw kinderen wel hun dromen volgen of vind je het belangrijker dat ze een goede opleiding volgen.

Ik snap dat kiezen voor jezelf soms makkelijker klinkt dan het daadwerkelijk is. Het is wel goed om er eens over na te denken waarop jij je keuzes baseert. Want zou je niet een veel leukere moeder zijn als jij doet waar jij blij van wordt. Alles is immers energie. Je kinderen voelen heel goed aan hoe jij happy jij je voelt in de situatie waarin jij nu bent. Ook al denk jij dat je het heel goed kunt verbergen. Al die kopzorgen bezorgen niet alleen jou onrust. Het heeft ook zijn weerslag op je gezin.

Vaak ben je bang om voor jezelf te kiezen. Precies…bang….is dat niet gek. Waarom mag jij niet doen waar je hart naar verlangt? Wat jij echt heel erg graag wilt. Die angst zit vooral in je hoofd. Je noemt die stem die je hoort ook wel je ego. Realiseer je dat het slechts een stem is. Een gedachtespinsel die jou dingen wil laten geloven die niet waar zijn.

Tuurlijk mag jij doen wat jij leuk vindt. Jij bent immers met een doel op aarde. Jezelf klein houden is je doel in ieder geval niet. Het doel wat het wel is, weerspiegelt zich in jouw hartverlangen. Om iets te gaan doen wat er echt toe doet. Naast dat je moeder bent.

Je wilt goed voor je kinderen zorgen. Daarom blijf je nu thuis. Jouw doel op aarde leven is echter ook een verbetering van de wereld. Een wereld die jij straks nalaat aan je kinderen en kleinkinderen. Dus welk signaal wil jij afgeven? Welke idealist schuilt er in jou?

Realiseer je dat, hoe goed bedoelt het is dat je gezin voorop staat, jij ook je plek mag innemen. Dat het jouw tijd is dat je mag gaan doen wat je echt wilt. Ik geloof erin dat iedereen in je omgeving daar uiteindelijk bij gebaat is. Dus durf je dromen te volgen.

Deel hieronder wat jouw droom is!