fbpx
1 november 2020

Schrijf je hier in voor GRATIS loopbaanbegeleiding t.w.v. €700 via Sollicitatiedokter.nl

loopbaanbegeleiding

Ben jij onder de pensioengerechtigde leeftijd en ben je op zoek naar een baan? Dan kan je nu gratis een professionele loopbaanbegeleiding krijgen. Dat heeft het kabinet afgelopen week besloten. Ook bij Sollicitatiedokter.nl kan je je aanmelden voor dit programma.

 

De regering verwacht dat er door de Coronacrisis veel verschuivingen op de arbeidsmarkt gaan plaatsvinden. In Den Haag probeert men om zoveel mogelijk banen te behouden, maar het kabinet ziet dat sommige functies – bijvoorbeeld in de toerisme en entertainmentsector – er voorlopig niet zullen zijn. In andere branches, zoals in de gezondheidszorg, zullen er dan weer wel veel banen bijkomen.

Om die verschuiving van de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft de overheid nu het crisisprogramma NL Leert Door bedacht. Bedrijven die een beroep doen op een tweede financiële steunregeling van de overheid, worden verplicht aan dit programma mee te doen. Werknemers van die bedrijven worden in het programma gestimuleerd om zich te laten bij- of omscholen.

NL Leert Door

De regeling die werkzoekenden een gratis loopbaanbegeleiding geeft, is ook onderdeel van het cirsisprogramma NL Leert Door. Iedereen tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd komt ervoor in aanmerking, zo lang ze werkzoekend zijn en binding hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat betekent dat ze al eens in Nederland hebben gewerkt of het recht hebben om dat te doen, bijvoorbeeld omdat ze hier wonen. Zzp’ers en ondernemers mogen ook een beroep doen op de regeling. Verwacht wordt dat meer dan 20.000 mensen zich zullen opgeven voor de begeleiding.

Wouter Koolmees, minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid, is blij met het programma. “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk,” vindt hij. “Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Wat doet een loopbaanbegeleider

Veel werkzoekenden zullen blij zijn met de nieuwe regeling. Een professionele loopbaanbegeleider kan namelijk veel betekenen voor iemands carrière. Een begeleider helpt met het samenstellen van een cv en een motivatiebrief, maar kan ook tips geven over het opbouwen van een netwerk.

Jouw gratis loopbaanbegeleiding

Kan jij wel een steuntje in de goede richting gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan? Dan kan je met deze regeling hoogstwaarschijnlijk een gratis loopbaanbegeleiding krijgen bij Sollicitatiedokter. De overheid komt de komende week nog met vervolgberichten over de precieze invulling. Geïnteresseerd? Schrijf je dan in, dan nemen we z.s.m. contact met je op. Heb je nog meer vragen? Stuur dan een mailtje naar info@sollicitatiedokter.nl met als onderwerp Loopbaanbegeleiding.

Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar!