• 0

Loopbaan-APK

Weet je wat mij opvalt? We brengen onze auto regelmatig voor een APK en onderhoudsbeurt naar de garage. Als we lichamelijk iets mankeren gaan we naar de huisarts en een bezoek aan de tandarts slaan we ook niet over. Ik ben van mening dat veel te weinig mensen stilstaan bij hun loopbaan. We werken het grootste gedeelte van ons leven, des te belangrijker is het om ook je loopbaan eens van een check-up te voorzien. Stel jij jezelf weleens de vraag; ‘wat motiveert mij om elke ochtend naar mijn werk te gaan?’

Kunnen we onze loopbaan ook APK ‘laten’ keuren? Natuurlijk kan dat! Ik neem je graag hierin mee. Je kunt een loopbaan APK zien als een check-up om vroegtijdig ‘mankementen’ op te sporen en op te lossen. JIJ hebt de sleutel in handen om een succes van je loopbaan te maken.

Loopbaan APK: van Aandacht naar Passie tot Keerpunt

AANDACHT

Wanneer en hoe geef jij aandacht aan je loopbaan?

Als je een baan hebt, heb je zeer waarschijnlijk gesprekken over je ontwikkeling en je functioneren. Waar gaan deze gesprekken over? Krijg je in deze gesprekken de ruimte om over je huidige loopbaan en loopbaanperspectief te spreken?

Het kan ook zo zijn, dat je voor een voldongen feit komt te staan. Je baan houdt op te bestaan of je contract wordt niet verlengd. Wat nu? Je kunt door een ontstane situatie even stilstaan bij je loopbaan en jezelf de vraag stellen: Wat wil ik? Wat kan ik? Blijf ik doen, wat ik altijd deed?

PASSIE

“wat motiveert mij om elke ochtend naar mijn werk te gaan”

Heb jij inzicht in wat voor jou belangrijk is in jouw loopbaan en de levensfase waarin jij zit? Weet jij, waar je passie (je flow) ligt en vind je dit terug in je huidige baan? Of wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging?

KEERPUNT

En nu…?

Je hebt na gedacht over je loopbaan en daarbij heb je antwoord gegeven op de vraag wat jou motiveert om elke ochtend naar je werk te gaan. Wellicht ben je tot de conclusie gekomen, dat je huidige loopbaan prima aan je verwachting voldoet. Prima, ga zo door en spreek met jezelf af dat je eens per jaar aandacht geeft aan je loopbaan.

Het kan ook zo zijn dat je twijfelt en je je afvraagt af of dit nog wel de juiste baan voor je is. De vraag is dan: ben je zelf slagvaardig genoeg om deze twijfel aan te pakken of heb je hier begeleiding bij nodig? Het kan je helpen om eens met een loopbaancoach in gesprek te gaan. Zij zijn erin gespecialiseerd om samen met jou antwoorden te vinden op vragen zoals; ‘wat wil ik’ en ‘wat kan ik’. Herontdek je passie en vindt deze passie.

In de nieuwe arbeidsmarkt zal je steeds vaker van baan wisselen en wordt het zelf regelen van werk, waarin je kunt floreren, een voortdurende taak.

Niet de werkgever heeft de loopbaansleutel in handen, maar jijzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *