• 0

Meerdere werkgevers tegelijk

Ik ben nu zo’n kleine tien maanden aan het solliciteren en gelukkig ben ik gedeeltelijk succesvol geweest. Ik merk dat het, doordat ik nu nog voor een uur of twaalf werk zoek, best lastig wordt om wat te vinden. Ook omdat ik eigenlijk best wel gericht zoek nu. De keuze wordt uiteraard beperkter als je aangeeft maximaal twaalf uur te willen werken of als je zoekt naar een beperkt aantal functiebenamingen. Momenteel kijk ik vooral naar functies als blogger, tekstschrijver en corrector. Ook administratief medewerker en parttime werk heb ik ingegeven als zoekterm op Indeed, maar die banen zijn meestal fulltime of voor 32 uur. Ik heb bewust voor een baan voor minder uren gekozen, omdat ik nog steeds erover nadenk om naast mijn baan voor mezelf te beginnen. Dit is dus een bewuste keuze. En ik weet dat ik niet voor mezelf begin als ik 32 uur zou gaan werken.

In principe wil ik over een tijdje ook gaan kijken naar callcenterwerkzaamheden. Dat is op zich goed te combineren met mijn huidige baan als onderwijsassistente, omdat ik vier ochtenden werk. Bij een callcenter kun je vaak ook in de avond of eventueel op zaterdag uren maken. Zaterdag heeft natuurlijk niet mijn voorkeur, maar als ik straks echt werk erbij nodig heb, zal ook dat een mogelijkheid worden. Als het geldpotje leeg begint te raken wat ik nog heb, zal ik iets moeten gaan ondernemen. Ik wil niet van mijn partner afhankelijk zijn, misschien voor een klein stukje. Bij meer werk kan ik mijn resterende WW-uitkering opzeggen en mijn weg naar de KvK gaan bewandelen om zelfstandig ondernemer te worden. Geloof me, als ik er nog iets bij vindt, is voor mezelf beginnen het eerste wat ik daarna doe. Oh nee, misschien eerst een taartje eten…

Extra uren

Het zoeken wordt ook ingewikkelder omdat ik het bij mijn huidige werkgever ontzettend goed naar mijn zin heb en dus eigenlijk hoop dat ik misschien een aantal uren erbij kan krijgen op termijn. Er is werk genoeg in elk geval. Maar in het slechtste geval heb ik over een dik half jaar geen werk meer, ik heb tenslotte een jaarcontract. Als er iets onzeker is op dit moment, is het wel het krijgen van een vaste aanstelling. Hoewel een vaste aanstelling ook geen garantie voor het leven is, volgens mij krijg je nergens meer direct na je proeftijd een vast contract. Drie jaarcontracten en daarna een vast contract? Dat is volgens mij momenteel de trend. Vooral in het onderwijs als ik iedereen moet geloven. Maar vooralsnog heb ik mijn baan en doe ik elke dag mijn best om een beetje meer onmisbaar te worden. Dat is me gezegd, maak jezelf zo snel mogelijk onmisbaar. Omdat mijn functie nieuw is binnen mijn team, kan ik dat alleen maar elke dag goed blijven proberen. Kost me weinig moeite overigens hoor. Maar eh, niemand is toch onmisbaar zeggen ze altijd?

Blijven solliciteren

Ik merk dat ik ’s avonds moe ben, zeker op de dagen dat ik gewerkt heb. Het is wennen om in het ritme te komen/blijven en toch al je dingen te doen die je moet en wilt doen. Misschien komt het ook omdat ik de ‘hete adem’ van het UWV in mijn nek voel. De constante druk om naast mijn baan een extra baan te krijgen of voor mezelf te beginnen. Omdat ik simpelweg nog steeds voor twaalf uur een uitkering krijg. En ik weet het, ik heb zelf ervoor gekozen, maar volgens mij kun je in de huidige tijd alleen maar blij zijn dat je überhaupt een baan vindt die je leuk vindt en waar je blij mee bent. Dan slaap ik maar wat meer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *