12 augustus 2020

Moeder en carrière maken? Waarom niet?!

moeder

Volledig stoppen met werken wanneer je moeder wordt, het komt tegenwoordig niet vaak meer voor. Dat komt met name omdat de verschillen tussen mannen en vrouwen steeds minder groot worden.

Het ouderwetse gezinspatroon, waarbij de vrouw zorgt voor de kinderen terwijl de man het geld verdient, wordt langzaam maar zeker doorbroken. Voor de moderne vrouw is er dus geen enkele reden om haar carrière te laten varen, puur en alleen omdat ze moeder is geworden.

Gelijke rechten

Enkele decennia geleden was het nog ondenkbaar dat een vrouw na het krijgen van een kind weer terugging naar haar werk. Tegenwoordig is het de norm. En dat is maar goed ook. Vrouwen hebben immers dezelfde rechten als mannen.

Als jij na je zwangerschap jezelf op professioneel vlak wil blijven ontwikkelen, moet je dat gewoon doen. Jij en je partner hebben samen jullie kind gekregen. Het is dus helemaal niet gek dat jullie allebei evenveel werktijd inleveren om voor jullie kind te zorgen. Jij hoeft niet volledig te stoppen met werken terwijl je man of vriend 40 uur per week op kantoor zit. Jij kan er toch ook niets aan doen dat jullie baby in jouw buik zat, en niet in de zijne.

Is de papa-dag wel zo lief?

Als je als nieuwe moeder carrière wilt blijven maken, moet je duidelijke afspraken maken met je partner. Vraag jezelf bijvoorbeeld af hoeveel dagen per week je beschikbaar moet zijn als je in jouw vakgebied op je droompositie wilt uitkomen. Zorg ervoor dat je partner daarvan op de hoogte is.

Veel jonge vaders nemen tegenwoordig een zogeheten papa-dag, een doordeweekse dag waarop jij kan werken terwijl jouw partner thuisblijft om voor jullie kind te zorgen. Dat klinkt misschien heel lief en progressief, maar eigenlijk is het best gek. Een papa-dag gaat er immers vanuit dat de moeder op de baby past terwijl de vader werkt. Heel ouderwets dus. Als jij net zoveel professionele ambitie hebt als je partner, dan is het wel zo eerlijk als jullie precies evenveel tijd voor jullie kind zorgen.

Carrière maken als moeder

Door de zorgtaken voor je baby eerlijk met je partner te verdelen, wordt het voor jou een stuk makkelijker om ook als moeder carrière te blijven maken. Dat betekent echter niet dat het een makkie is.

Zwangere vrouwen worden bijvoorbeeld nog altijd vaak ontslagen, ook al mag dat niet van de wet. En ga je als nieuwe moeder solliciteren, dan is de kans dat je wordt aangenomen een stuk kleiner. Aan het eind van deze week vind je op onze website sollicitatietips voor nieuwe moeders.

Geen makkie

Als jij jouw baan wel kan behouden of een nieuwe werkgever hebt gevonden, zijn er nog altijd een aantal uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Veel nieuwe moeders vinden het bijvoorbeeld lastig om na hun zwangerschapsverlof hun baby urenlang niet te zien. Dit ongemak kan je een beetje wegnemen door in je pauze met je babysitter te videobellen. Zo zie je je zoontje of dochtertje toch even.

Ook vinden veel nieuwe moeders het lastig om tijdens hun werk te kolven. In het begin voelt dat misschien ongemakkelijk, maar het went snel. Zorg wel dat je duidelijk met je leidinggevende en je collega’s hierover communiceert. Als zij begrijpen waarom je twee keer per dag langere tijd niet aan je bureau zit, zullen ze niet denken dat je lui bent en er daarom af en toe stiekem tussenuit knijpt.

Doe wat goed voelt

Als jij als moeder carrière wilt maken, is er kortom niets dat je tegenhoudt. Aan de andere kant moet je jouw carrière nooit als verplichting zien. Omdat jij deel uitmaakt van een van de eerste generaties vrouwen die écht de kans krijgt om carrière te maken, betekent niet dat je verplicht bent dat te doen.

Luister dus naar jezelf en naar je lichaam en doe wat goed voelt. Wil jij een gezin maar ook klimmen op de corporate ladder? Dan is er niets dat je tegenhoudt. Maar als je nooit superambitieus bent geweest, dan hoef je je niet schuldig te voelen als je parttime gaat werken of zelfs helemaal stopt.

De keuze is aan jou. Wat kies jij?