fbpx
5 augustus 2021

Netwerkgesprek? Volg deze vier stappen voor een goede voorbereiding

netwerkgesprek

Heb je iemand uitgenodigd voor een netwerkgesprek? Volg dan deze vier stappen voor een goede voorbereiding.

 Opmerking vooraf: waar in dit artikel ‘hij’ of ‘zijn’ staat, kan vanzelfsprekend ook ‘zij’ of ‘haar’ worden gelezen.

Een netwerkgesprek brengt je, als het goed is, dichter bij een nieuwe baan. Jouw gesprekspartner heeft je immers niet voor niets uitgenodigd voor een kop koffie. Spreek je met een iemand die zijn sector goed kent, dan ontdek je enerzijds welke mogelijkheden er voor jou in een bepaald werkveld liggen. Anderzijds weet de insider in kwestie nu wat jij kunt en wat je zoekt. Mocht hij van een openstaande positie horen, vergroot dat de kans dat-ie aan jou denkt.

Heb jij het voor elkaar gekregen om een netwerkgesprek in te plannen? En is je gesprekspartner iemand die jou écht verder kan helpen? Volg dan deze vier stappen om jezelf tot in de puntjes voor te bereiden.

Stap 1: stel een duidelijk doel

Gezellig kletsen is fijn, maar levert natuurlijk niet per se een baan op. Ga je op netwerkgesprek? Dan is het beter als je een duidelijk doel voor ogen hebt. Vraag jezelf af: wat wil ik graag bereiken met dit gesprek?

Formuleer jij van tevoren duidelijk je doel? Dan bescherm je daarmee je eigen tijd. En niet alleen die van jezelf, maar ook de tijd van jouw gesprekspartner. Als je niet goed weet wat je precies wilt – of dat niet goed kunt uitleggen – krijgt jouw gesprekspartner misschien het idee dat je z’n tijd verspilt. Deze indruk wil je absoluut niet wekken! Bereid jij je goed voor? Dan loop je het risico niet. Iedereen weet: een goed begin is het halve werk.

Welk doel je stelt hangt vanzelfsprekend af van jouw situatie. Het doel van een netwerkgesprek is dus voor iedereen anders. Zo kan het zijn dat je meer te weten wilt komen over een werkveld, branche of functie. Op die manier kan jij na afloop van het gesprek goed inschatten of het beroep waar je nieuwsgierig naar bent wel echt bij je past.

Het kan ook zijn dat jij je gesprekspartner wilt laten zien wie je bent en wat je kunt. Ook dat is een doel! Als hij in zijn netwerk over een nieuwe vacature hoort, denkt hij dan hopelijk meteen aan jou.

Stap 2: weet wie je voor je hebt

Wanneer je op sollicitatiegesprek gaat, bereid je van tevoren vragen voor je werkgever voor. Daarbij zorg je ervoor dat je niet naar de bekende weg vraagt. Had je de antwoorden op jouw vragen gewoon op de bedrijfswebsite kunnen vinden? Dan kom je onvoorbereid over.

Zo gaat het bij netwerkgesprekken ook. Natuurlijk ben jij benieuwd naar van alles en nog wat: daarom heb jij jouw gesprekspartner voor een kop koffie uitgenodigd. Maar bekijk voordat je afreist goed het LinkedIn-profiel en de website van je gesprekspartner. Naar informatie die je er vindt hoef je in jullie gesprek niet meer te vragen, tenzij je dieper op de materie in wilt gaan.

Tijdens je gesprek merk je daarnaast vast dat je het prettig vindt om te weten wie je voor je hebt. Laat je tijdens het gesprek merken dat jij je research hebt gedaan? Dan scoor je daar waarschijnlijk extra punten mee.

Stap 3: bereid gespreksonderwerpen voor

We vergeleken een netwerkgesprek net al even met een sollicitatiegesprek. En alhoewel er zeker overeenkomsten zijn tussen de twee, is er ook een groot verschil. Een netwerkgesprek is namelijk proactief, terwijl een sollicitatiegesprek reactief is.

Dat wil zeggen: tijdens een sollicitatiegesprek ben je normaalgesproken veel vragen aan het beantwoorden. Tijdens een netwerkgesprek stel je ze vooral zelf. Jij leidt dus het gesprek. En om dat te kunnen doen, moet jij het verloop van het gesprek voorbereiden. Je maakt dus niet zomaar een lijstje met vragen: jij weet van tevoren precies wanneer je het over welk onderwerp wilt hebben.

Welke onderwerpen dat zijn, hangt af van het doel van het gesprek. Wil je van je gesprekspartner weten hoe hij of zij aan z’n baan is gekomen, zodat jij in zijn sporen kunt volgen? Dan is ‘het professionele verleden van mijn gesprekspartner’ een goed onderwerp om mee af te trappen. Is jouw doel van het gesprek om te ontdekken of je goed past in het werkveld dat je nu najaagt? Dan is een relevant gespreksonderwerp ‘dagelijkse werkzaamheden van mijn gesprekspartner’. Formuleer voor ieder gespreksonderwerp op zijn minst drie vragen.

Pas wel op: probeer tijdens het gesprek de onderwerpen en vragen die je hebt voorbereid niet op te sommen. Jij hebt oprechte interesse in het verhaal van een ander. Door je vragen als een robot voor te lezen komt dat niet goed over.

Stap 4: bereid je elevator pitch voor

Jezelf in de spotlight zetten bij je gesprekspartner kan een doel van je netwerkgesprek op zich zijn. We hadden het er eerder al over: op die manier weet je gesprekspartner wat jij wilt en wat je kunt, nieuwe vacatures stuurt hij dan hopelijk jou kant op. Maar zelfs als dat niet je doel van het netwerkgesprek is – bijvoorbeeld omdat je alleen meer over het werkveld wilt leren – is het een goed idee om een elevator pitch voor te bereiden.

In een elevator pitch, stel jij jezelf kort maar krachtig voor. Je gesprekspartner leert je daardoor kennen, waardoor hij of zij je beter kan helpen. Hoeveel tijd je precies in de voorbereiding van je elevator pitch steekt, hangt af van het doel van je netwerkgesprek. Wil je vacatures en aanbevelingen van je gesprekspartner ontvangen? Steek er dan veel tijd in. Wil je meer over het werkveld te weten komen? Dan is een korte introductie voldoende. Hoe je een elevator pitch voorbereid lees je hier.