• 0

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Na een (vind ik zelf tenminste) welverdiende vakantie wordt het tijd om weer eens iets van mezelf te laten horen. Ik heb weer genoeg te schrijven…

Een paar dagen voordat we met ons gezin naar Thailand zouden vertrekken, ging ’s ochtends om 8 uur al de telefoon. Ik had al vrij en lag nog in bed. Het was mijn werk, de afdeling HR, met goed nieuws. In plaats van een contract via Randstad Payroll Solutions zou ik een contract krijgen via mijn werk. Goed nieuws, een waardering en vertrouwen in mij en mijn werk. Er moest nog het een en ander ingevuld worden en een nieuwe VOG-verklaring aangevraagd worden. Al met al ben ik er een aantal dagen ‘zoet mee geweest’ om tussen de bedrijven door alles te regelen. Gelukkig is het allemaal gelukt en inmiddels ben ik dus met een jaarcontract weer onder de pannen. Op de een of andere manier voelt het ook anders nu, anders dan dat je bij een uitzendbureau onder contract staat. Ik denk niet dat het verschil maakt juni volgend jaar (als mijn contract na twee tijdelijke contracten naar een vast contract omgezet zal moeten worden), maar toch.

Nieuw schooljaar

Inmiddels zijn we alweer een kleine vier weken aan de slag en zijn er weer een hoop nieuwe studenten die ik moet leren kennen. Omdat ik nu een jaar werk als onderwijsassistente weet ik beter de weg binnen het onderwijs en creëer ik ook veel meer werk voor mezelf. Dingen die ik vorig jaar ‘opgedragen’ kreeg doe ik nu uit mezelf en beter. En ik vind het nog steeds en weer leuk!

Voor ik het vergeet, net voor de vakantie heb ik me ook nog ingeschreven als surveillant bij Randstad. Ik surveilleer regelmatig tijdens mijn werk en als ik dit als extra verdienste erbij kan doen, is dat mooi meegenomen. Ik heb inmiddels contact gehad met het UWV hierover. Je moet deze extra uren uiteraard opgeven, via een wijzigingsformulier en een inkomstenformulier. Stel dat ik twee keer in de week drie uur bij een toets surveilleer, geef ik die week dus zes uur aan extra inkomsten op. Het UWV gaat dan gedurende ongeveer twee maanden bekijken wat ik aan extra inkomsten heb en kan dan na die twee maanden besluiten mijn uitkering stop te zetten. Aan de ene kant vervelend natuurlijk, maar eigenlijk hoop ik dat ik zoveel uren mag en kan surveilleren dat ik zelf mijn uitkering kan stopzetten.

Mijn situatie

Met ingang van vorige week heb ik er ook vier uurtjes als onderwijsassistente bij gekregen, daar ben ik heel blij mee. In elk geval tot begin november en ik hoop in oktober te horen te krijgen dat het voor het hele schooljaar zal zijn. Als dat het geval is wil ik per eind november mijn restant uitkering in ieder geval op gaan zeggen. En ook mezelf in gaan schrijven bij de KvK. Ik moet nog steeds vier keer in de maand solliciteren nu, wat me op zich nog steeds wel lukt overigens. Het is heel dubbel, je hebt een baan, een hele leuke baan, maar doordat je je uitkering nog niet kunt missen blijf je rondkijken. Dat moet je misschien altijd wel doen. Zeker als je zoals ik een extra baantje of klussen erbij wilt gaan doen. Ik heb de laatste tijd wel wat leuke dingen aan me voorbij moeten laten gaan, functies waar ik wel op had willen reageren, maar die allemaal door freelancers ingevuld moesten worden. Ik weet natuurlijk niet of ik überhaupt in aanmerking was gekomen, maar als ik ingeschreven sta heb ik 100% meer kans dan dat ik nu heb. Op naar eind oktober, begin november. Dan zal er misschien weer een hoop gaan veranderen.