• Comments Off on

Gebruik van online cv-generators

Wie geen tijd en/of zin heeft om zelf te klussen aan zijn cv, kan dit ook laten doen. Kosten? Een paar minuten van je tijd.

In een paar minuten online je cv opstellen in een nette lay-out, dat is wat de meeste cv-generators beloven.

Klinkt goed toch?

Voor de mensen die niet zo goed onderlegd zijn in het gebruik van computers zijn dergelijke websites erg handig. Met slechts beperkte kennis van Microsoft Word kan zo toch snel en relatief eenvoudig een aardig cv worden opgesteld. Om deze reden hebben we een aantal gratis cv-generators op een rijtje gezet. Zo bespaar je kosten en heb je toch snel een redelijk cv in handen.

Gratis online cv-generators

Er zijn op internet een groot aantal cv-generators te vinden. Helaas kom je vaak pas laat in het proces van het invullen van je gegevens erachter dat er kosten aan verbonden zijn. Het gaat dan in de meeste gevallen om zogenaamde micro-payments. Dit zijn betalingen die in de meeste gevallen telefonisch of via iDeal afgehandeld worden met een transactiewaarde tussen de €1,- en €5,-.

Gelukkig zijn er ook een aantal gratis online cv generators:

  • Linkedin (gratis, registratie verplicht)
  • cvwizard.nl (gratis, e-mail opgeven verplicht)
  • brief-generator.nl (gratis, e-mail opgeven verplicht)

Goede cv-generatoralternatieven

Een cv-generator klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar erg indrukwekkend zijn de cv’s niet. Je zal er geen hoge ogen mee gooien. Wil je een meer gepersonaliseerd cv, dan zijn er genoeg andere interessante gratis alternatieven beschikbaar. Vaak zijn deze alternatieven niet veel ingewikkelder dan het gebruik van online cv-wizards en je bespaart jezelf de nodige spam.

Op Sollicitatiedokter is bijvoorbeeld een gratis handleiding beschikbaar gesteld om zelf een cv op te stellen in Microsoft Word. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een cv maakt. Zo leer je gelijk hoe je je eigen cv kunt aanpassen in de toekomst.

Een andere optie is het gebruik van cv-sjablonen. Een cv-sjabloon volgt eigenlijk hetzelfde concept als een cv-generator. Het grote verschil zit hem in de wijze van opstellen. Bij cv-generators zet je je gegevens in een veld in je internetbrowser. Met een sjabloon werk je direct in het Word-document zelf.

Bekijk de informatiepagina over cv-sjablonen.

Wil je gegarandeerd een uitstekend cv?

Het bovenstaande voorbeeld is slechts een voorbeeld van hoe je een cv opstelt in Microsoft Word. Hoe een goed cv er inhoudelijk uitziet, verschilt van persoon tot persoon. Wat voor Lina voordelig is qua lay-out en cv-inhoud kan in jouw geval nadelig zijn.

In Het curriculum vitae handboek vind je gegarandeerd alle informatie die je nodig hebt om 2x zoveel sollicitaties om te zetten in sollicitatiegesprekken.

Comments are closed.