• 2

Origineel solliciteren: grappige sollicitatiebrieven

Wie al tijden tevergeefs solliciteert, kan wel wat sollicitatiehumor en garanties gebruiken. Met deze drie sollicitatiebrieven heb je een 100% géén-baan garantie!

Elke werkzoekende bereikt vroeg of laat het punt waarop hij of zij het helemaal zat is. Solliciteren is voor de meeste al geen hobby, maar na tientallen sollicitaties is alle lol er wel vanaf. Hoogste tijd om eens even lekker te lachen dus!

Met wat hulp van de sollicitator (update 2016: helaas is deze website inmiddels offline) heb ik drie sollicitatiebrieven opgesteld die je een 100% niet-slagen-garantie geven. Want een beetje zekerheid bij het solliciteren is ook wel eens lekker toch?

Lees de drie uiterst slechte sollicitatiebriefvoorbeelden!

Origineel solliciteren voor functie van recruiter

Hallo?

Alhoewel de shoarma van gisteren zich een weg terug door mijn slokdarm baant, denkend aan een kantoorbaan, reageer ik toch op uw vacature waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een recruiter.. Ik zal in de rest van deze brief in het kort mezelf, mijn motivatie en mijn interesses beschrijven.

Met teleurstellende resultaten studeerde ik in 1993 af als HR-Specialist. Na mijn studie was mijn leven een soort van vage waas waarvan ik me weinig kan herinneren tot het punt dat ik er achter kwam dat ik bij mijn huidige werkgever fungeer als junior recruiter en direct begon met het schrijven van deze brief. Binnen deze functie verrichte ik (onder andere) taken.

Alhoewel ik me binnen deze functie altijd afwachtend heb opgesteld, hebben voorvallen in de kantine tot mijn vertrek geleid. Na mijn vertrek heb ik lange tijd niet in de maatschappij kunnen functioneren. Mijn financiële situatie weerhoudt me er echter van op deze voet door te gaan.

Na het lezen van de strips in de krant viel mijn oog weer op uw vacature en het viel me op dat uw kantoor wel erg makkelijk dichtbij is vanaf mijn huis. Ik was direct om. Ik heb me te weinig in uw vacature verdiept om een beeld te vormen van uw bedrijf, maar echt veel erger dan andere bedrijven zal het wel niet zijn. Allemaal een pot nat zeg ik altijd maar.

Voor een functie als recruiter meen ik een mogelijke kandidaat te zijn. Graag zou ik het een en ander willen voortzetten in een fysiek samenzijn.

 

Met vriendelijke groet,

Jan Janssen

Weinig subtiele sollicitatie als horeca medewerker

Geachte P&O-er,

Met de sollicitatieplicht in gedachten reageer ik op uw vacature waarin u beweert te zoeken naar een horeca medewerker. Ik zal in de rest van deze brief in het kort mezelf, mijn  motivatie en mijn interesses beschrijven.

Met teleurstellende resultaten studeerde ik in 2006 af als politicoloog. Na bij een aantal werkgevers niet de rust gevonden te hebben waar ik naar zoek was, kwam ik bij mijn vorige werkgever terecht als junior horeca medewerker. Binnen deze functie verrichtte ik werkzaamheden die men kan verwachten bij een dergelijke functie.

Alhoewel ik enige tijd met plezier bij mijn vorige werkgever heb gewerkt, hebben verkeerd begrepen lichamelijk contacten met sommigen van mijn superieuren tot mijn vertrek geleid. Na mijn vertrek heb ik lange tijd niet in de maatschappij kunnen functioneren. Het stopzetten van mijn uitkering noopt me echter mijn sollicitatiebroek weer aan te trekken.

Na het lezen van de strips in de krant viel mijn oog weer op uw vacature en hoefde ik warempel niet direct te braken. Het beeld dat ik van uw organisatie heb doet me niet direct voor een trein springen. Voor mij was dit een belangrijke reden om te reageren.

Voor een functie als horeca medewerker meen ik eigenschappen te bezitten. Graag zou ik bij u op kantoor uitgenodigd willen worden voor het tekenen van het contract.

 

Met vriendelijke groet,

Dirk Janssen 

Functie: customer service medewerker zonder manieren

Amice,

Middels deze brief reageer ik op uw vacature dd 27 maart 1984 waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een customer service medewerker. Ik zal in de komende alinea’s‚ op beknopte wijze informatie verstrekken op basis waarvan u mij kunt afwijzen

Eind 1957 besloten mijn docenten me na veel overleg toch te laten afstuderen als bedrijfskundig ingenieur. Na mijn studie en een daarop volgend jaren sabbatical ben ik terecht gekomen bij de mijn vorige werkgever waar ik ervaring heb opgedaan als junior customer service medewerker. Binnen deze functie verrichtte ik taken van generlij en dezerlij aard.

Alhoewel ik altijd de schijn van hard werken heb opgehouden, hebben meningsverschillen van sanitaire aard tot mijn vertrek geleid. Na mijn vertrek heb ik lange tijd niet in de maatschappij kunnen functioneren. De sollicitatieplicht dwingt me echter toch af en toe mijn toetsenbord in de inkt te dopen.

Toen ik weer wakker werd uit de slaap die me overviel toen ik halverwege de tekst van uw vacature was, las ik verder en het viel me op dat uw kantoor wel erg makkelijk dichtbij is vanaf mijn huis. Ik was direct om. Het beeld dat ik van uw organisatie heb is dat van een groot kantoor waar mensen bij elkaar komen om te werken aan het product of de dienst die u levert. Weinig nieuws onder de zon dus.

Voor een functie als customer service medewerker meen ik eigenschappen te bezitten. Graag zou ik bij u op kantoor uitgenodigd willen worden voor het tekenen van het contract.

 

Groetend,

Willem Derksen

Zie ook Origineel Solliciteren: solliciteren met humor