• 0

Origineel solliciteren: uitkering aangeboden op Marktplaats

Een man uit Groningen plaatste een opmerkelijke advertentie op Marktplaats. In de advertentie biedt hij zijn uitkering ‘te koop’ aan. De actie kreeg erg veel respons op Twitter en werd eveneens een nieuwsitem op RTV Noord. De 26-jarige Rob van Vondel zit in totaal ongeveer een jaar in de uitkering en naar eigen zeggen is hij er helemaal klaar mee: “Ik wil weer iets kunnen betekenen en me nuttig kunnen maken.” Daarom besloot hij om zijn uitkering op Marktplaats te zetten, in ruil voor een baan.

solliciteren via marktplaats

Het is niet de bedoeling dat de nieuwe werkgever de uitkering van de Groninger overneemt: “Mijn toekomstige werkgever krijgt mij, inclusief mijn kennis, vaardigheid en creativiteit en helpt daardoor de overheid die een uitkering minder hoeft te betalen. Nog belangrijker, hij helpt zichzelf aan een gemotiveerde nieuwe werknemer!”

Volgens Van Vondel is het nogal lastig om vandaag de dag een baan te vinden: “Hoewel ik al enige jaren ervaring heb, blijft het lastig om er tussen te komen. In mijn geval zoek ik werk in (online) marketing en communicatie: een baan met afwisseling in werkzaamheden waarbij ik mijn creativiteit volledig kwijt kan.” In de advertentietekst verwijst de Groninger voor zijn kwaliteiten naar zijn profiel op LinkedIn.

Wat leverde het op?

Rob werd binnen enkele uren na de publicatie van de advertentie benaderd door drie bedrijven. “Het zou mooi zijn als hier al wat concreets tussen zit”. 

Update: Rob heeft een baan!

Ook origineel gesolliciteerd?

Heb jij ook op originele wijze gesolliciteerd of ken je zo iemand? Laat het weten via de comments!