• 0

Originele sollicitatie bezorgt Rob een baan!

Een maand geleden plaatste Rob van Vondel een opvallende advertentie op Marktplaats. Hij bood zijn uitkering ‘te koop’ aan in ruil voor een uitdagende baan. De ludieke actie trok de aandacht van lokale media en binnen enkele uren was de oproep een nieuwsitem geworden op RTV Noord en OOG TV. Ook nationale media, zoals Hart van Nederland en NPO Radio 1, zochten contact en op sollicitatiedokter.nl verscheen een blog over Rob’s originele manier van solliciteren.

Aanbieding trekt veel bekijks

Naast alle media-aandacht kreeg de oproep veel respons op sociale media. Rob liet weten dat zijn profiel op LinkedIn bijna duizend keer is bezocht en de melding op Twitter in totaal 7719 keer was weergegeven en voor maar liefst 701 interacties heeft gezorgd. De advertentie werd meer dan 3000 keer bekeken en tussen alle kijkers bleken zich ook een aantal kopers te bevinden.

Het winnende bod

Rob werd benaderd door diverse recruiters en (online) marketing- en communicatiebureaus en inmiddels heeft hij zijn baan gevonden. Na een uitdagende sollicitatieprocedure start Rob op 1 mei 2015 als Online Marketing Consultant bij het digitale marketingbureau Storm Marketing Consultants.

Eenmaal, andermaal, verkocht!