fbpx
28 december 2020

Een dag uit het leven van een recruiter: Rens Niehe

Rens Niehe

Bij Sollicitatiedokter zetten we een keer per week een recruiter in de spotlight. Op die manier kom jij erachter waar deze mensen de hele dag mee bezig zijn, waar ze naar zoeken en hoe ze hun beslissingen nemen. Als jij weet hoe recruiters werken, kan je hen ook overtuigen dat jij de beste kandidaat bent! Deze week: Rens Niehe.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van PwC-recruiters Larissa Oosterbaan en Rihaam Marraha, zij gingen Rens in deze serie voor!

Over Rens

Dingen waar hij blij van wordt:

  • Een kandidaat die in zijn of haar cv duidelijk is. Van iemand die alleen opschrijft dat hij werkervaring heeft als monteur wordt Rens niets wijzer. Van iemand die uitlegt welke dingen hij precies deed op een dag, kan Rens zich wel een beeld vormen.
  • Een goede motivatiebrief die specifiek op de functie is gericht. Voor Rens kan zo’n brief zomaar doorslaggevend zijn.
  • Iemand die in een gesprek kan aangeven waar hij of zij blij van wordt.

Dingen waar hij NIET blij van wordt:

  • Mensen die overal ‘ja’ opzeggen: eerlijkheid duurt het langst en de kans dat ‘ja’ overal het eerlijke antwoord op is, is niet zo groot.
  • Een cv waar eigenlijk niets in staat. Rens: “Als ik opschrijf: ‘Rens Niehe, recruiter’, dan is dat niet mijn volledige verhaal.”

Rens voegt toe: “Sommige recruiters zeggen dat een sollicitant niet zoveel fout kan doen, ik ben het daar wel mee eens. Er is namelijk voor iedereen een baan, en het is aan ons als recruiters om te kijken waar diegene het beste past.”

 Vragen die hij altijd stelt tijdens een sollicitatiegesprek:

  • Hoe zag jouw week er bij je vorige werkgever uit?
  • Wat doe je het liefst? Waar word je zelf het gelukkigst van?
  • Wat is je motivatie voor deze functie? De motivatie van een kandidaat vindt Rens vaak nog belangrijker dan diens werkveleden.

Vragen die een kandidaat vooral moet stellen tijdens een sollicitatiegesprek:

  • Wat kan Maintec voor mij betekenen? Rens moet het nu vaak zelf uitleggen, maar hij waardeert het als een kandidaat ernaar vraagt. Daarmee toont hij of zij interesse.

De werkdag van Rens

Hoeveel cv’s en brieven lees je vandaag?

“Op een dag lees ik gemiddeld 20 à 30 cv’s. Ik ben eigenlijk de enige recruiter van Maintec in zuidwest Nederland en we hebben altijd veel vacatures openstaan, vandaar dat het er zoveel zijn. In mijn nog prille carrière als recruiter heb ik al duizenden cv’s bekeken. Als ik een cv onder ogen krijg, kijk ik als eerst naar de werkervaring van een kandidaat. Waar heeft-ie gezeten, hoe lang, en wat deed-ie daar. Die dingen zeggen meer over je kwaliteiten dan je opleiding.”

“Die dingen zeggen meer over je kwaliteiten dan je opleiding”

Welke gesprekken voor je vandaag?

“Ik plan niet elke dag gesprekken in, maar wanneer ik een goed cv in m’n mailbox krijg, bel ik die kandidaat wel meteen. Wekelijks voer ik zo’n 30 gesprekken, vanwege het coronavirus gaan die bijna allemaal telefonisch. Als ik iemand spreek, probeer ik een open gesprek te voeren om diens belangstelling voor de functie te peilen. Ik wil weten wat voor persoon ik aan de lijn heb. Wat wil de kandidaat en wat verwacht hij of zij van ons?”

“Natuurlijk maak ik tijdens de gesprekken ook al een inschatting of iemand inhoudelijk kundig genoeg is om de functie uit te voeren, maar onze accountmanagers zijn daar doorslaggevend in. Ik ben vooral benieuwd naar de persoon achter het cv. Werk jij bijvoorbeeld het liefst in teamverband, dan ben je waarschijnlijk geen goede match bij een klein bedrijf.”

Hoe heb jij je voorbereid voor een sollicitatiegesprek?

“Tijdens een sollicitatiegesprek wil ik uitgebreid het cv van een kandidaat bespreken, alleen op die manier kom ik erachter wat diegene kan en waar hij of zij gelukkig van wordt. Ik neem daar in een gesprek minsten 20 minuten voor. Om dat onderdeel goed voor te bereiden, vergelijk ik de vacaturetekst met het cv van de kandidaat. Alle punten waar de twee matchen, onderstreep ik.” 

“Alle punten waar de twee matchen, onderstreep ik”

Hoe verwacht je dat de sollicitanten zich hebben voorbereid?

“Als een sollicitant bij ons op gesprek komt, weet diegene vaak nog niet bij welk bedrijf we een vacature hebben. We maken alleen de functietitel en omschrijving bekend, je solliciteert dus echt bij ons. Daarom vind ik het belangrijk dat kandidaten weten wie wij zijn en wat ons uitzendbureau voor ze kan betekenen. Ik vind het fijn als ze dat hebben voorbereid. Natuurlijk moeten ze ook goed begrijpen wat de vacature inhoudt.”

Heb je al een duidelijke schifting gemaakt: is er een favoriet of niet?

“Iedereen met een goed cv nodig ik uit voor een gesprek. Aan het begin van een sollicitatieprocedure is de kandidaat met het beste cv natuurlijk de favoriet, maar tijdens de gesprekken blijkt regelmatig dat iemand anders toch beter bij de functie past. In het begin verbaasde ik me daarover, maar ik ben inmiddels lang genoeg recruiter om te weten dat het beste cv niet altijd gepaard gaat met de beste kandidaat.”

Op wat voor antwoorden hoop je?

“Ik hoop dat iemand mij kan meenemen in wat hij of zij op een normale werkdag doet en waar diegene blij van wordt. Doe dat met een beetje enthousiasme, en je staat bij mij met 1-0 voor. Je maakt het me op die manier makkelijk om je ergens te matchen. Het kan dan ook prima blijken dat je geen match bent voor de vacature waar je op solliciteert, maar dat we wel iets anders hebben waar je perfect op aansluit.”

“Doe dat met een beetje enthousiasme en je staat bij mij met 1-0 voor”

Wat voor taken heb je vandaag verder?

“Ik probeer mijn dagen zo in te plannen dat ik niet de hele dag aan het bellen ben. Als recruiter zijn er immers nog veel meer dingen die ik moet doen. Zo besteed ik veel tijd aan het verbeteren van processen. Daar zien kandidaten weinig van, maar het zorgt er wel voor dat je binnen 24 tot 36 uur antwoord krijgt op je sollicitatie. Ook daarna raak je bij ons niet uit de picture.”

“Daarnaast ga ik mee op projecten, naar beurzen en hou ik mijn LinkedIn goed bij om zichtbaar te blijven.”

Contact

Sollicitanten met welk profiel mogen altijd contact met jou opnemen?

“Monteurs in de techniek mogen mij altijd bellen.”

Je vindt Rens hier op LikedIn. Z’n telefoonnummer staat tussen zijn contactgegevens.

Dit verhaal is onderdeel van een serie over recruiters. Lees hier over de dag van PwC-recruiters Larissa Oosterbaan en Rihaam Marraha, zij gingen Rens in deze serie voor!

feedback