• 0

Restuitkering

Restuitkering is eigenlijk net zoiets als restafval, alleen kan ik er in mijn geval meer mee. Restafval heeft weer andere voordelen voor andere mensen of bedrijven. Maar nu even serieus.

Ik had een uitkering voor 28 uur en heb een baan gevonden voor 16 uur en krijg nu dus nog voor twaalf uur een uitkering. Dit houdt in dat ik voor die twaalf uur nog moet solliciteren. Logisch ook, ik krijg tenslotte nog steeds elke maand geld van het UWV.

Solliciteren op parttime banen

Omdat ik vier ochtenden werk van kwart over acht tot half een, zal het best lastig worden om voor acht of twaalf uur iets erbij te vinden. Het is mijn doel om nog twee middagen extra te gaan werken en dan heb ik nog altijd de woensdag, dat is nu mijn vrije dag. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat er op mijn pad komt, maar die vrije woensdag hoop ik te kunnen behouden. En dan is er natuurlijk nog de optie om voor mezelf te beginnen. Eigenlijk mogelijkheden genoeg dus en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik inmiddels voor 16 uur ‘onder de pannen ben’.  

Sinds ik werk houd ik dus eigenlijk nog elke dag de vacaturesites goed in de gaten. Ik moet ook gewoon vier sollicitaties per maand de deur uit doen natuurlijk. Dat lukt me tot nu toe ook wel, al moet ik zeggen dat ik ondanks dat ik heel breed zoek, niet meer zo gemakkelijk iets vind. Het lijkt alsof het aantal geschikte vacatures na de vakantie eerder minder is geworden dan meer. Na de vakantie zal het wel weer aantrekken werd er gezegd. Misschien te optimistisch gedacht.

Bijna had ik al een nieuwe functie gevonden, die me erg leuk leek en super met mijn baan te combineren was. Het was een vacature als docent computertypen, ofwel typles geven aan kinderen op de basisschool na schooltijd. Op vrijdag stuurde ik mijn sollicitatiemail en op zaterdag werd ik al gebeld of ik die maandag op gesprek wilde komen. Uiteraard wilde ik dat en ik ben na mijn werk doorgereden naar het gesprek. Het gesprek verliep prettig en open. Als ze voor mij zouden kiezen  zou ik bijna elke werkdag zo rond een uur of vier aan de slag kunnen in plaatsen dicht in de buurt van mijn woonplaats. Het uurloon was prima en de functie zou ook als zzp’er ingevuld kunnen worden, dan was het uurloon nog net wat beter.

Dus weer kwam er een kans om voor mezelf te beginnen en zou mijn plan in een sneltreinvaart komen. De functie zou met ingang van de week erop al ingevuld moeten worden, omdat de scholen allemaal weer begonnen.

Gaat het lukken?

Donderdag zou ik meer horen, maar ik werd niet gebeld. Aan het einde van de dag heb ik toen zelf gebeld. Ze vonden me een hele geschikte kandidaat, alleen hadden ze voor iemand met een Pabo-opleiding gekozen. Oftewel iemand die met kleine kinderen om kan gaan. Jammer, heel jammer. Het had allemaal precies gepast en aangezien ik zelf ook moeder ben, zie ik zelf het probleem niet. Maar goed, als ze me in de toekomst nodig hebben weten ze me te vinden en ze houden mijn cv ook achter. De indruk die ik had achtergelaten was prima, dus wie weet. Het zijn en blijven allemaal kansen.

Je wordt ook creatiever als je voor minder uren en met beperktere mogelijkheden gaat solliciteren. Ik zoek nog steeds naar vacatures voor ongeveer 20 uur en solliciteer daar ook op. Maar dan leg ik in de brief of mail al uit dat ik eigenlijk voor minder uren werk zoek. Meestal krijg je natuurlijk een reactie terug dat ze echt iemand zoeken voor het aantal uren zoals in de vacature vermeld, sommige bedrijven houden in elk geval je cv achter. Ook weer kansen.

Er zijn ook banen voor minimaal acht uur, meestal is dat in een callcenter. Die optie houd ik ook zeker open, ook al zou het betekenen dat ik dan misschien ook twee avonden moet werken. Werk is werk en als mijn uitkering stopt zal het toch aangevuld moeten worden. Als ik nou eens gewoon voor een bedrijf kon gaan bloggen of teksten schrijven en teksten controleren voor een dagje in de week.. dat is mijn ‘droom’. En als ik dan mijn uitkering kan stopzetten en voor mezelf beginnen. Tja, de toekomst zal het leren. In de tussentijd houd ik mijn oren en ogen open en schrijf vrijwillig voor Sollicitatiedokter.nl en voor mijn blog, erg leuk allebei.