fbpx
29 juli 2020

Rob Mes vindt gratis een baan voor jou

Rob Mes

De meeste mensen gaan na hun pensioen in de tuin werken. Of ze kopen een camper en rijden ermee heel Europa door. Rob Mes (68) besloot zijn pensioen echter op een andere manier door te brengen. Hij helpt via zijn netwerk op LinkedIn mensen aan een baan. En daar hoeft hij niets voor terug.

Rob Mes besloot de rol van een verbinder op de arbeidsmarkt op zich te nemen, zonder dat hij er een rooie cent voor terug wil. Hij ziet de hulp die hij biedt als “maatschappelijke betrokkenheid en terugbetaling aan de maatschappij,” zo schrijft hij op zijn LinkedIn-profiel.

Het werk dat Mes doet is nu harder nodig dan ooit. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de banenmarkt fundamenteel aan het veranderen is. In sectoren als de vrijetijdsbesteding en de horeca vallen er continu ontslagen, terwijl de zorgsector en de bezorgsector staan te springen om nieuwe mensen.

Voor veel mensen is het lastig om een manier te vinden om van de ene naar de andere sector te ‘verhuizen’, ze hebben er vaak professionele hulp bij nodig van loopbaancoaches en andere HR-professionals. Die hulp is meestal niet goedkoop, maar door het werk van Mes worden ze toch aan een nieuwe baan geholpen.

Razend enthousiast

Op de LinkedIn-pagina van Mes laten mensen razend enthousiaste reacties achter.

“Dankzij het netwerk van Rob heb ik een nieuwe baan gevonden. Daar ben ik uiteraard erg blij mee,” schrijft Eefje van den Boomen. Zij vond door Mes een baan in de HR-sector. “Ik vind het mooi dat Rob zich inzet om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, zonder daar iets voor terug te vragen. Zo blijkt maar weer dat zijn aanpak werkt. Hopelijk blijft hij zijn werk voortzetten en maakt hij nog vele anderen gelukkig,”

Dat de methode van Rob werkt, weet ook Turan Lekesiz. Hij werkt in de beveiliging. “Na meerdere malen sollicitatiebrieven te schrijven, werd ik overal afgewezen. Toen besloot ik berichten op LinkedIn te plaatsen om in beeld te komen. Na een paar berichten gedeeld te hebben, waren er heel weinig interesses en aanbiedingen. Totdat Rob mijn bericht met zijn grote connectiekring ging delen. Ineens kreeg ik heel veel geïnteresseerden, complimenten en aanbiedingen! Dat Rob dit allemaal ook nog eens vrijwillig doet: petje af,” zo schrijft hij.

Hoe gaat Mes te werk?

Mes gebruikt zijn netwerk van meer dan 115.000 connecties om werkzoekenden uit te lichten bij werkgevers. Vlak na zijn pensioen begon hij ermee als hobby. Tegenwoordig is hij er vier uur per dag aan kwijt, maar hij doet het graag, zo vertelde hij aan het AD in 2018.

Daarnaast heeft Mes voor werkzoekenden een aanpakplan gemaakt, dat hij op aanvraag gratis naar ze toestuurt.

Ben jij op zoek naar werk? Maak dan vandaag nog een connectie met Rob Mes op LinkedIn om te zien wat hij voor je kan betekenen. Je kan hem ook direct benaderen op robmes2012@gmail.com.