fbpx
25 mei 2021

Social media en solliciteren: gebruik niet alléén LinkedIn in je zoektocht naar een baan

Wie social media en solliciteren in dezelfde adem gebruikt, zegt automatisch LinkedIn. Toch kun je met Instagram, Twitter, Facebook en zelfs TikTok meer dan je denkt. Wat precies? Hier een overzicht.

Als het op solliciteren aankomt, lijkt er maar één sociaal medium belangrijk: LinkedIn. Natuurlijk, dit is het platform waar recruiters, werkgevers en sollicitatie-experts het meest op actief zijn. Het is dus de beste plek om vacatures en sollicitatietips te vinden.

Maar dat betekent niet dat je alle andere social media-platforms links kunt laten liggen. Ook op Twitter, Facebook, Instagram en zelfs TikTok vind je namelijk netwerkmogelijkheden, vacatures en sollicitatietips. Hieronder een kort overzicht van hoe jij ieder sociaal medium het best kunt inzetten in jouw zoektocht naar een baan.

Twitter

In het vorige decennium was Twitter een platform waarop je het leven van je vrienden kon volgen. Die tijden zijn nu voorbij, al je vrienden zitten op Instagram. Twitter wordt nog wel veel gebruikt, maar voor andere doeleinden. Namelijk: voor het uitwisselen van kennis en het aangaan van discussies.

Gebruik het daar dus ook voor! Op jouw Twitterprofiel kan je aan de buitenwereld laten zien wat voor vakvrouw of vakman jij bent. Dat doe je door mensen in jouw sector te volgen en het gesprek met hen aan te gaan over ontwikkelingen in jouw vakgebied. Tweet zelf ook af en toe over een nieuw onderzoek of een nieuwsbericht dat je interessant vindt. Een kleine waarschuwing is daarbij op z’n plaats: Denk goed na over wat je Tweet. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die vanuit hun emotie iets Twitterde, wat hen vervolgens duur is komen te staan.

Het komt trouwens nog regelmatig voor dat recruiters en hiring managers vacatures op Twitter plaatsen. Check bijvoorbeeld de hashtag #werk om te zien of er onder de mensen die jij volgt openstaande vacatures rondgaan.

Facebook

Facebook is in principe veel meer dan een sociaal medium voor professionals, maar het heeft wel functies die je ook op bijvoorbeeld LinkedIn vindt. Op facebook.nl/jobs vind je bijvoorbeeld een overzicht van vacatures bij jou in de buurt.

Je kan ook de Facebook-profielen van bedrijven die jij interessant vindt volgen. Zo weet je wat er speelt bij de bedrijven waar jij graag een voet tussen de deur wilt krijgen. Sommige van hen plaatsen zelfs openstaande vacatures in een apart tabblad op hun Facebook-profiel.

Instagram

Recruiters, loopbaancoaches en werkgevers hebben allemaal een Instagram-profiel. Dat maakt het een uitstekend platform om sollicitatietips in te winnen, of om er bijvoorbeeld achter te komen wat er speelt bij bedrijven waar jij graag aan de bak wilt.

Toch is en blijft Instagram vooral een platform voor je privéleven. Maar je kan het nog steeds inzetten in je zoektocht naar een baan. Steeds meer recruiters zijn namelijk nieuwsgierig naar de mens achter jouw cv. Daarom is de kans groot dat jouw recruiter je even opzoekt op Insta, nadat-ie jouw sollicitatie heeft ontvangen.

Is jouw Instagram openbaar? Zorg dan dat je representatief overkomt op je profiel, maar post niet geforceerd over je professionele interesses. Jouw recruiter is juist nieuwsgierig naar je hobby’s, je favoriete vakantieland en of je een hond of een kat hebt.

TikTok

Ga jij echt all out in je zoektocht naar een baan? Plaats dan een leuke TikTok-video waarin je uitlegt wat jij bijdraagt aan een team. Zie deze TikTok-sollicitatie van een Britse journalist als voorbeeld.

Wist je dat recruiters ook steeds vaker actief zijn op TikTok? Pamela de Man, recruiter in de zorgsector, vertelde er afgelopen maand alles over in een interview met Werf&.