• 6

Solliciteren een dagtaak?

Vanaf het moment dat ik thuis ben komen zitten, ben ik aan het solliciteren. Nooit de verplichte vier activiteiten per maand, altijd meer. Samen met mijn outplacementcoach hebben we bekeken wat er anders moest of kon aan mijn cv en een goede basis voor een motivatie gemaakt. Werkgevers van Nederland, opgepast! Ik kom op de markt.

Ik denk dat ik gemiddeld zestien activiteiten in de maand doorgeef aan het UWV, inclusief het inschrijven op internet bij een uitzendbureau, een workshop LinkedIn voor gevorderden, een gesprek of workshop met de outplacementcoach en het daadwerkelijk reageren op een vacature. Prima toch? Ik doe mijns inziens echt mijn best om een baan te vinden.

Vacatures zoeken op internet

Zijn er ‘regels’ over hoe vaak je in de week moet kijken of je een leuke baan ziet staan om erop te reageren? Ik betrap mezelf erop dat ik meerdere malen per dag kijk, simpelweg omdat er op dit moment zoveel mensen op een vacature reageren. Als je de eerste of een van de eersten bent, heb je kans dat de vacature nog niet van internet is afgehaald voordat je überhaupt de kans hebt om te reageren. Ja serieus, ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat ik een vacature gewoon na twee dagen (gelukkig had ik dan al gereageerd) niet meer kon vinden. Een keer heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de betreffende contactpersoon gemaild dat ik de vacature niet meer kon vinden en toen mocht ik alsnog reageren. Helaas is het niets geworden overigens…

De afgelopen drie maanden heb ik al veel gesolliciteerd, op allerlei functies waarvan ik dacht: “Dat is wel iets voor mij”. Uiteraard op functies waar ik in principe wel aan de functie-eisen voldeed. Schrik niet, ik was een keer één van de 500 reacties, een van de 300 reacties en een van de 450 reacties. Die van de 450 reacties was een tijdelijke baan tot het einde van dit jaar.

Curriculum vitae

Ik zoek een parttime baan, met mij dus heel veel mensen meer, dat is inmiddels wel duidelijk. Wat ik al schreef, ik solliciteer ook op andere functies dan die echt voor de volle 100% bij mijn werkervaring passen. De afgelopen maanden is er hierdoor wel een vraag naar boven gekomen die ik mezelf en nu dus ook de buitenwereld stel:

Zou een werkgever niet moeten zien wat je met je cv nog meer kunt, dan alleen wat je tot nu toe gedaan hebt?