fbpx
19 februari 2021

Solliciteren met een functiebeperking? Je kan zelfs astronaut worden

functiebeperking

Heb je een functiebeperking? Dan kan het vinden van werk een uitdaging zijn. Maak je echter geen zorgen. Met deze tips kan je zelfs astronaut worden.

Heb je ooit gehoord van de ESA? Dat is de Europese organisatie voor alles dat met ruimtevaart te maken heeft. Samen met hun bekendere Amerikaanse tegenhanger – de NASA – gaan ze proberen om opnieuw een mens op de maan af te leveren. We hebben het daarbij over korte termijnplannen. ESA en NASA zijn voornemens om in 2024 een en ander voor elkaar te krijgen.

Gezocht: astronaut (m/v) met functiebeperking

Als je iemand op de maan wilt zetten, moet je astronauten aannemen. Dat weet ESA ook. En om te voorkomen dat ze dadelijk opnieuw een raket volladen met een saai groepje mannen, nodigt ESA in zijn vacature vrouwen expliciet uit om te solliciteren. Daar blijft het echter niet bij wat betreft ESA’s streven naar diversiteit. Een van de vacatureteksten is namelijk gericht op iemand met een functiebeperking.

Het mag daarbij bijvoorbeeld gaan om iemand met een onderbeenprothese, maar mensen van onder de 1 meter 30 komen ook in aanmerking, weet de NRC.

Solliciteren met een functiebeperking

Dat ESA oog heeft voor mensen met een functiebeperking is natuurlijk geweldig. Maar laten we ook eerlijk zijn. Niet iedereen wil naar de maan. Voor veel mensen die vanwege hun fysieke beperkingen het lastig hebben op de arbeidsmarkt verandert er dus niets. De harde waarheid is dat je met een functiebeperking een stuk kleinere kans maakt op je droombaan dan zonder.

Dat heeft een aantal oorzaken. In sommige gevallen is het inderdaad zo dat iemand vanwege zijn beperkingen een bepaalde functie niet kan uitvoeren. In veel andere gevallen zou je het beroep – wellicht met een paar kleine aanpassingen – uitstekend kunnen doen. Toch krijg je de baan niet, omdat je potentiële werkgever niet begrijpt hoe jij ondanks je functiebeperking niet voor je tegenkandidaten onder doet.

functiebeperking

Discriminatie

In die gevallen krijg je te maken met discriminatie. Daar kunnen we het lang en kort over hebben, maar tegenover een discriminerende werkgever sta je bijna altijd machteloos. Weet je zeker dat je niet aangenomen bent vanwege je beperking? Dan kan je daar via deze website melding van maken. We raden je aan dat te doen, op die manier komt er immers meer aandacht voor het probleem. Maar je zal er zelf op de korte termijn geen voordeel van ondervinden. De baan krijg je namelijk niet.

Discriminatie op de arbeidsmarkt is een probleem dat moet worden opgelost door recruiters, werkgevers en de maatschappij. Niet door jou als individu. Dat wil niet zeggen dat je jouw zoektocht naar een baan nu maar moet opgeven. Ondanks al die bevooroordeelde werkgevers, zijn er namelijk écht mogelijkheden.

Met deze tips maak je het jezelf makkelijker.

Tip 1: Ga voor jezelf na wat je kan

Voordat je gaat solliciteren, is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat je kan. Daarbij kan je hulp krijgen van een loopbaancoach, maar uiteindelijk is er maar een iemand die weet waartoe jij in staat bent. Dat ben jij.

Wees daarbij eerlijk naar jezelf: als je slechtziend bent zit een baan als piloot er niet in. Zorg tegelijkertijd ook dat je jezelf niet belemmerd door aannames. Als jij denkt dat je iets kan, ga er dan voor. Nee heb je, ja kun je krijgen. Wie weet ziet een openminded recruiter het wel in je zitten. Nogmaals: er is maar een iemand die jouw capaciteiten kent, en dat ben jij!

functiebeperking

Tip 2: Zoek naar vacatures

Heb je uitgezocht welke beroepen je met jouw functiebeperking kunt uitvoeren? Maak dan een lijstje met de functies die je aanspreken en ga op zoek naar vacatures daarvoor. Dat kan je natuurlijk doen via vacaturebanken als Indeed. Wil je het echt goed aanpakken? Check dan of Vacaturezoeker2020 iets is voor jou. Daarmee vind je 8 keer meer vacatures dan met traditionele vacaturebanken.

Bekijk ook of je via je netwerk aan een nieuwe baan kan komen. Dat doe je bijvoorbeeld door op LinkedIn te laten weten waar je naar op zoek bent. Wie weet kan iemand via-via je verder helpen.

Nu we het toch over LinkedIn hebben: zorg dat je gebruik maakt van de Beschikb@@r-groep op het platform. Dat is een initiatief van de gemeente Lingewaard, maar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er in heel Nederland en België gebruik van maken. Hier lees je er meer over.

Tip 3: Zet je functiebeperking niet op je cv

Ga je solliciteren? Maak het jezelf dan makkelijk en vermeld je functiebeperking niet op je cv. Je bent namelijk niet verplicht om dat te doen, en het kan een bevooroordeelde recruiter alleen maar afschrikken.

functiebeperking

Tip 4: Hou het kort en positief

Ben je uitgenodigd voor een gesprek? Dan kan je waarschijnlijk niet meer om je functiebeperking heen. Misschien is dat omdat je beperking zichtbaar is – je hebt bijvoorbeeld een prothese – of omdat een recruiter je vraagt naar je werkwijze.

Sta op dat moment niet te lang bij je functiebeperking stil. Leg vriendelijk uit waarmee je te maken hebt maar vertel ook waarom je de functie nog altijd net zo goed – zo niet beter – kan uitvoeren als je tegenkandidaten. Probeer er ook een positieve draai aan te geven. “Ik kan misschien niet goed horen, maar daardoor ben ik visueel scherper ingesteld dan anderen. Dat is juist voor deze functie erg belangrijk.”

Tip 5: Benoem hulpbronnen

Een andere manier om een positieve draai te geven aan je functiebeperking, is door de hulpbronnen waarop jouw werkgever aanspraak kan maken te benoemen.

Heb je bijvoorbeeld eerder een AOW-uitkering gehad? Dan krijgt je nieuwe werkgever een deel van jouw salaris gesubsidieerd. Om meer te lezen over regelingen die jou een aantrekkelijkere kandidaat maken, raden we je aan deze pagina van de Rijksoverheid te bekijken.

Schroom niet om deze voordelen tijdens je eerste sollicitatiegesprek te benoemen!

feedback