• 0

Solliciteren met flow

Ik neem je graag mee in mijn ervaring met FLOW en wat dit jou kan opleveren in je sollicitatie. Ga je mee?

Type op Google het woord ‘Flow’ en je vindt meer dan 700.000.000 hits met verschillende artikelen, betekenissen en afbeeldingen. De kern is als volgt: Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn/haar bezigheden.

Voor mij is FLOW een gevoel met een zinvolle en waardevolle betekenis. Ik leg je dan ook graag uit waarom: Ken jij het gevoel van helemaal in iets opgaan? Je bent vol aandacht bezig, waar je echt van geniet en daardoor vergeet je zelfs de tijd. Het voelt alsof je boven jezelf uitstijgt, het kost je geen energie, je krijgt energie. Dat is voor mij ‘flow’.

De rode draad in mijn loopbaan is Personeel & Organisatie. Als P&O-adviseur vind ik de ontwikkeling van medewerkers het allerbelangrijkste. Dit is voor mij een eyeopener geweest, waardoor ik mezelf ontwikkeld hebt tot loopbaan~studiekeuzecoach. Hierdoor heb ik ontdekt dat deze manier van ‘coaching’ het beste bij me past. Daarnaast geeft het mij dé energie, die ik nog niet eerder heb ervaren. Ik heb mijn flow gevonden en met flowinlife.nl heb ik dit ook waar gemaakt.

Nu jij!

Het leukste aan mijn vak is het gevoel van flow overbrengen, stimuleren en te laten ontdekken. En jij? Heb jij ontdekt wat je het liefste doet, wat het beste bij je past en waar jij energie van krijgt?

Ik herken het gevoel van flow

Super! Je kunt nu nog (doel)gerichter op zoek naar de ideale baan en solliciteren.

Hoe precies?

Jij weet heel goed welke functie en welke werkzaamheden het beste bij jou passen. Je hebt je flow ontdekt. Nu kun jij nog gemotiveerder beschrijven wie je bent, waar jij energie van krijgt, wat jouw toegevoegde waarde is en waarom jij dé ideale kandidaat bent.  Het is aan jou om je sollicitatie onder te dompelen met jouw flow, dus… let the words flow in je sollicitatie.

Ik ben ervan overtuigd dat dit werkt. Je neemt de lezer van je sollicitatie mee in je flow en daarmee laat jij zien dat jij dé ideale kandidaat bent. Je zult ervaren dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en dan kun jij deze flow in dit gesprek persoonlijk overbrengen.

Als P&O adviseur heb ik honderden sollicitatiebrieven voor diverse functies voorbij zien komen. Ik spreek dan ook uit ervaring dat het belangrijk is, dat jouw profielpitch en jouw motivatie duidelijk naar voren komen in een cv, brief of linkedin profiel. Het draait om jou, om jouw flow die jij overbrengt.

Nog geen flow?

Denk dan eens goed na over de vragen ‘wat je het liefste doet’, ‘wat het beste bij je past’ en ‘waar je energie van krijgt’. Wacht niet, maar begin nu met het ontdekken. Vraag eens in je omgeving wanneer zij jou in flow hebben gezien en herken je dit ook? Wellicht helpt het jou om met een loopbaancoach in gesprek te gaan om jouw flow te ontdekken, zodat ook jij straks met flow solliciteert.

Let the words flow.

Succes!